sorg & glädje

Ikväll är jag ensam hemma, Mercan jobbar kväll och sen ska han sova kvar i Finsång för tidigt imorgon bitti ska han med vår lilla, gamla tös till veterinären. Hon är sämre nu. Smal som en sticka är hon lilla pluttan, hon äter dåligt, knappt någonting längre. I fredagskväll fick jag se att hon var lite svullen på ena sidan i munnen/tandköttet också. Sedan har hon blivit så himla törstig senaste tiden och då kan det ju vara något fel på njurarna
 också :( Ska bli skönt att få henne undersökt iallafall så man slipper se henne gå omkring och lida utan att kunna göra något åt det. Men jobbigt är det att inte veta så jag är lite depp ikväll med andra ord :(

Min andra kisse går runt och letar och gnäller efter Myrra, det är ju hennes trygga klippa och hon är riktigt orolig nu när hon har varit borta i flera timmar. Stackars lille kisse som inte förstår någonting..


Helgen har jag spenderat i Finspång för att få lite annat att tänka på.. har hjälp mamma och pappa att röja lite hemma och så har jag slappat och ätit en massa god mat förstås :) I Lördags var jag dessutom i Risinge kyrka och bevittnade Lisas och Jimmys vigsel. Det var otroligt fint och rörande, bruden var verkligen vacker!



Nyss fick jag även vetskap om ytterligare ett bröllop som blir av i maj nästa år.
Nu börjas det visst lite varstans hihi.

I lördags när jag var hos Mallan så fick jag med mej en påse med jättefina kläder som hon skulle kasta (!!) Jag blev jätteglad, känns som om man har varit ute och shoppat loss nu haha.
Tack snälla du! ♥







inrutade dagar

Händer inte så mycket intressant i mitt liv för tillfället. Jobba, träna, laga mat, äta och läsa bloggar förstås :)
Nästa vecka ska vi börja gå till kl. 17 om dagarna.. ännu mindre liv för min del alltså, men desto mer pengar :)

Vi har en underbar massage-stol på jobbet som jag har börjat njuta av på rasterna, den är helt gudomlig. Jag låg 15 minuter idag och har bokat in mej imorgon också, hihi.

Idag var jag ute och sprang en runda efter jobbet, var så trött på strömmen-varvet men saknade fantasi att välja något annat så jag började vanliga varvet.. när jag hade kommit strax efter Färgargården upptäckte jag att någon hade markerat ut en bana på 5 km som ledde bort mot himpan. Så det blev lite omväxling trots allt och skönt att slippa fatta beslut om vart man ska springa :)

Jag har kollat runt lite på vad man behöver för vaccin när man ska resa runt i Centralamerika.. jag vet att jag är tidigt ute men jag kan bara inte sluta planera :) jag har ju redan skydd mot Hepatit A+B så det verkar som att jag bara behöver komplettera med skydd mot Malaria och sånt där man dricker mot Kolera. Gula febern finns visst på vissta ställen så kanske borde ta det med... hm..

Igår lånade jag & mercan guitar hero av källbom igen, och jag hade svårt att komma i säng igår kan jag lova.. det är smått beroendeframkallande ju :)

Nån som vill köpa två vanliga vita bokhyllor?? Billigt! Kan även skänkas bort mot avhämtning :) Har även ett skrivbord/bord, Ikeas vita skiva "Vika Amon" med ben i silver "Vika Curry" som står och samlar damm.

jahopp sängdags då!

Stressig dag

Oj, vilken dag detta har varit! Jag som trodde att det skulle bli "skönt" att komma tillbax till min gamla praktikplats fick en smärre chock när det på morgonmötet visade sig att jag skulle ha hand om 3 tjänster denna vecka!! Ojoj.. kastades in i arbetet direkt och har jobbat som en galning hela dagen. Kul att ha mycket att göra men lite jobbigt också när man ansvarar för så mycket.. men en vecka ska väl gå an!

Efter jobbet blev det storhandling, välbehövligt :)

I Lördags blev det en oväntad utgång - på bomull :) Jk & Mallan kom ju hit som planerat, dom hade även med sig söta Annis. Sen ringde Emelie som satt ensam hemma och så kom även hon över. Vi åt en god middag på balkongen, sedan var tanken att vi skulle dra oss neråt stan redan framåt kl. 22 men vi blev kvar här ännu längre... framåt 23.30 lyckades jag iaf få med mej folket, haha, Mercan drog fram shotsglasen & det blev en hel del huttande innan vi slutligen kom iväg. Vi mötte upp Jennie, Nyrre & Chrille för en drink på Trädgår´n, sedan bestämde vi oss för att kolla om alla kunde komma in på bomull. Det gick skitbra trots att vi hade två minderåriga med oss :) Hade en kul kväll, hyfsat nykter & med ett litet skoskav som blev ett STORT skoskav innan kvällen var slut! Ajaj!!

 
 


 hihi, Malin jag kunde inte motstå :)

Spinning & Sushi

Äntligen helg!!! Hur skönt som helst!
Startade helgen med ett härlig spinningpass på friskis, skönt att äntligen kunna träna fredagar igen!

Strax ska jag & älsklingen göra sushi, var ett tag sen nu och jag har gått runt och varit sugen på sushi ett bra tag nu. Efter det blir det en STOR påse godis och någon bra film :) En sköööön fredagkväll med andra ord!

Imorrn står storstädning på schemat.. om det inte är jättebra väder vill säga för då skjuter vi på det lite till hihi. Har blivit en del skjutande på städningen den senaste tiden.. men det finns ju så mycket annat som man vill hinna med på helgerna numera :)

På kvällen kommer Malin & Jk hit, tänkte kolla in festligheterna på stan och umgås lite, ska bli skoj :)





Trevlig helg!

Det lutar åt COSTA RICA!

har ägnat de senaste dagarna åt att läsa, läsa, läsa och verkligen försöka bestämma mig/oss för vart vi vill. Inte det lättaste kan jag lova! Man vill ju se & göra ALLT under dessa tre (kanske fyra) månader! Det verkar som om både Sara & jag är ganska överens om att Costa Rica passar oss bäst vad det gäller jobbandet iaf. Verkar som en bra utgångspunkt där man kan se och uppleva mycket samtidigt som man jobbar. Mercan bryr sig inte så värst mycket om vart han ska resa runt bara det blir någonstans verkar det som. Han överlåter det mesta till mig :)

Efter månaden i Cosra Rica vill jag fortsätta resa neråt Panama - Colombia - Venezuela meda Sara är mer inne på att åka norrut mot Mexico. Får se vad som händer, hur mycket vi ska resa tillsammans har vi ännu inte bestämt.. Sista tiden, som vi planerar att spendera i USA kommer vi dock att mötas upp igen. Åh, som jag längtar efter denna resa!


Idag på jobbet fick jag veta att jag ska tillbax till 1-2an och jobba nästa vecka.. känns jättekul att komma tillbaka dit (där jag gjorde min praktik) och få lite omväxling mot arbetet i mottagningen. Jag fick ledigt också när vi ska till London & tur var väl det för resan är ju redan bokad :)

Idag träffade jag Emilia efter jobbet & sa hejdå. Hon åker tillbax till Umeå imorrn och kommer inte hit igen förrän till jul. Vi tog en glass på Lindahls och satt en stund i solen och slappade. Sedan var det dags för mig att gå till Sats och möta upp Carro för ytterligare en provträning där. Denna gång blev det ett SUPERKUL AFRO-PASS!!! Åh, vad skoj det var att ful-dansa barfota till afrikanska trummor eller vad det var, haha. Jag har ju precis köpt nytt kort på Friskis så någon träning på Sats blir det dock inte denna höst, tyvärr, måste jag säga för det var den roligaste träningen på länge!!! Men min ekonomi måste som sagt prioriteras just nu!

Tack vare blocket har jag blivit ca 1000 kr rikare på bara två dagar.. har sålt några socionomböcker och bättrat på reskassan ytterligare, himla bra det där. Blev helt manisk där ett tag och vände nästan upp och ner på hela lägenheten för att hitta fler saker att sälja, haha.

Costa Rica:










Costa Rica, Mexico eller Jamica??!!

Sitter & kollar på volontäruppdrag runt om i Centralamerika.. börjar bli dags att ta tag i det där nu och verkligen bestämma oss för vart vi ska jobba och vad vi ska jobba med. Att det blir något med barn & ungdomar är ju redan givet men om det blir barnhem, undervisning eller något socialt center är ännu inte bestämt. Jag hittade precis en ny sida som jag inte kollat på förrut och där fanns det även möjlighet att jobba i ett barn & föräldraprojekt om man hade utbildning inom socialt arbete och det låter ju perfekt för mej :) Tilläggas ska att projektet även var på Jamaica!!! :) Åh, det kommer verkligen bli svårt att bestämma sig... allt verkar ju så otroligt intressant och spännande! Sara och jag ska sätta oss nästa helg och kolla ordentligt.. har skickat iväg ett par e-mail till olika organisationer som förmedlar volontärplatser så hoppas man fått svar tills dess :)

Måste verkligen börja läsa böcker på engelska nu och uppdatera min engelska lite :) Några barnböcker på spanska kanske också vore en idé att läsa :)

Igår gjorde Mercan & jag en knasig grej, vi var ute & gick en långpromenad i den fina vädret.. hade gått utåt Hageby och när vi kom förbi Erikshjälpen så föreslog jag att vi skulle gå in och titta. Mercan var såklart måttligt intresserad men jag lyckades till slut  övertala honom att gå in en kortis :) Väl därinne hittade vi en perfekt bokhylla till vårt så kallade kontor :) ingen av oss hade dock pengar med oss så vi fick gå hem och hämta bilen och köra 3 vändor. Kostade 300 kr och visst hade den lite skavanker här och där men den blev kanon där inne :) Har fixat & donat där inne hela dagen och imorrn ska jag och Thomas till Ikea så då kan jag köpa det sista till det rummet. Så skönt att äntligen bli nöjd även där :)

Mallan var här en sväng igår också, vi fikade på Färgargården och så passade vi på att boka boende till London. Hoppas nu att det inte är alltför skabbigt ställe vi hamnar på... inga bed bugs tack! :)

Nu ska jag byta om och ut o springa ett varv.. har inte haft ont  idag eller igår så jag hoppas verkligen att det ska gå bra om jag tar det lugnt.. :)


ajaj..

har fått jätteont i mina stackars benhinnor... har haft lite känningar de senaste dagarna och igår började det göra riktigt ont när jag hoppade & studsade runt medelpasset :( Idag har jag knappt kunnat gå i trappor... skit också!! Jag som kommit igång så bra med löpning & allt. Enligt Mercan är det bäst att bara simma & cykla nu ett tag.. simma ja.. det går ju ann när det är fint väder o man kan simma gratis ute på himpabadet men annars är det både dyrt & jobbigt att gå ända till centralbadet ju :( Så typiskt!! Ska iaf vila nu under helgen och se hur det känns på Måndag.. kanske kan styrketräna iallafall.. På Tisdag har jag & Sara bestämt att vi ska gå på box & det vill jag verkligen inte missa! :)

Imorgon ska jag & älsklingen gå på bio, har dessutom lyckats övertala honom att se Sommaren med Göran nu också :) Enligt honom är det ingen bio-film men jag tror att det kommer bli riktigt bra :) Ska ut & äta på nått mysigt ställe innan också.. är lite sugen på Tapas :)

Har haft en bra & rolig arbetsdag :) Gårdagen gjorde nog sitt för humöret bland oss alla i mottagningen & så effektivt som jag har jobbat idag minns jag inte när jag gjorde sist :) Typiskt nog stod regnet som spön i backen när jag skulle hem :(  Jag hade ju stämt träff med Emelie på stan och jag såg inte direkt vacker ut efter at ha cyklat i ca 3 minuter i ösregn mellan jobbet & stan..! Skoj att träffa Emelie var det ju iaf :) Hann kolla in lite höstskor på Din Sko också dom få minutrarna då jag väntade på Emelie och hittade säkert 5 par skor som jag skulle vilja ha :)

Näpp, nu blir det lite läsning innan sängdax!

lyckad dag trots lite regn

idag fick vi lite ledigt från jobbet av chefen bara för att vi i mottagningen (säkert alla andra också) har jobbat så bra i sommar :) Vi hade ju hoppats på sol & bad vid någon sjö men fick nöja oss med en dag i Söderköping, inte fy skam det heller. Sovmorgon fick vi dessutom i morse, helt underbart att få sova lite längre på en Onsdag!! :) Vi fick en liten rundvandring i denna mysiga lilla håla, sen blev det fika på ett litet café, solen var framme så vi kunde sitta ute i solen. Strosat runt lite och umgåtts med arbetskamraterna på ett lite annorlunda sätt än vad man är van vid. Lunch käkade vi på Bondens innan det var dax att åka tillbaka till Norrköping. En väldigt skön arbetsdag :)

Igår var mamma & pappa & syskon här på grillat och kvällen före det var Emilia & Andreas här, även då grillade vi. Får passa på att utnyttja dessa sköna sommarkvällar nu för snart lär det väl vara slut på dom...  Var himla trevligt båda kvällarna iaf.. mamms hjälpte mej att sy lite gardiner också och det är ju alltid uppskattat :) I helgen kanske det blir ett varv till Ikea också.. ska följa med bror och vara smakråd, kanske även blir att införskaffa lite nya täcken & kuddar hem till oss också. kommer säkert åka med ett o annat hem om jag känner mig själv rätt men jag måste börja spara lite nu om det ska bli ngn shopping i London och det måste det ju bli!!

Nu ska jag strax iväg till gymmet... ska gå på ett medelpass, egentligen är det inga pass denna vecka, höstterminen drar igång först nästa vecka men det var ett "prov-pass" idag som man tydligen fick gå på så får passa på nu för mitt kort går ut imorgon. Ska köpa nytt nästa vecka dock :)

Igår var jag ute och sprang två varv runt strömmen och jag kände mej i jättebra form, med musik i öronen sprang jag på 25 minuter!! Klart godkänt :)

Grattis Emilia!

Idag blir min underbara barndomsvän Emilia 24 år!

Stort grattis vännen!!!
Ses på Lördag & Söndag :)  



Jobbet

Idag hade jag tänkt att sluta lite tidigare och hinna gå en runda på stan och köpa en födelsedagspresent till Emilia innan vi skulle ses för lite after work. Så blev dock inte fallet.. ibland överöses man med arbete precis innan man ska gå hem.. så typiskt. Denna vecka har inte varit någon rolig vecka på jobbet... vissa människor kan bara inte ge kritik på ett bra sätt, usch, blir depp av sånt :(

Hade en trevlig eftermiddag/kväll på Bishops arms iaf :) Härligt väder och härligt sällskap! Imorgon slutar alla semestervikarier förutom jag & Sara som stannar till oktober (som det ser ut i dagsläget) och två andra tjejer som ska jobba nästa vecka ut också.. Sommaren har gått så fort.. vart tog juli vägen liksom.. först var det juni och sedan blev det helt plötsligt augusti.. märkligt det där! Men det har faktiskt varit skoj att jobba hela sommaren. Allt har flytit på så bra. Roliga och utmanande arbetsuppgifter tillsammans med en massa trevligt folk :) Har lärt mig så sjukt mycket också.. man blir visst aldrig fullärd på det där stället :)







Att jag är vitare än vitast är ju inte riktigt lika kul... har knappt solat en enda gång i år förutom veckan i Tunisien och några timmar en lördag i juli då jag & Sara var på Himmelstalundsbadet. Till helgen måste jag verkligen försöka bada!!

Imorrn ska ja & Mercan till Peter & Sanna, umgås & spela spel..Verkar som att vi blir ett gäng. Sanna shoppade ju några spel i Ullared som vi tänkte inviga :)

Trevlig helg!


Hamlstad-tripp & motion

jag har visst blivit sjukt dålig på att blogga nu under sommaren.. ska dock försöka bättra mej :)

Jag kom iväg till Halmstad till slut & det var verkligen tur att jag inte bangade för det blev en riktig kanonhelg! Drog iväg i Torsdags-eftermiddag från fimpen. Jag, Sanna & Anna delade bil ner och det blev en riktigt knasig resa. Vädret var helknäppt, spöregn och storm i några minuter och sen sol och sen spöregn igen.. Usch inge kul & köra, var jätterädd att torkarbladen skulle gå sönder som en annan gång när jag körde, men det höll som tur var! Sen körde vi fel till råga på allt... Jag som ALLTID brukar ha sådan koll på allt vad kartor heter litade helt och hållet på min kära pojkvän och Peter som förklarade hur vi skulle köra. Det slutade med att vi hamnade i Göteborg!!

Vi kom fram iallafall, något senare än planerat, Annis bilkörning sista biten gjorde att vi inte blev så sena iaf :)

Torsdagskvällen blev allt lite halvdant eftersom vi kom ner så sent. Lite stressigt med att göra sig i ordning & äta så min kväll blev bara sådär tyvärr.. utgång på leffes blev det iallafall :)

Fredag drog jag, Anna & Sanna iväg till Ullared & shoppade loss lite. Jag fyndade bla en klocka, en klänning, gardiner & lite annat smått & gott :) På kvällen blev det ut & äta på ett mysigt ställe, nästa hela gänget hakade på förutom några tråkmånsar som absolut skulle se nån friidrott på Tv.. Några körde utgång även denna kväll men jag hakade på en taxi hem framåt tolv.. skönt att få somna lite skapligt. Fick dock inte sova så många timmar för grabbarna förde ett jävla oväsen när de dundrade in framåt halv fyra. Slutade med att jag blev klarvaken, gick upp och joinade "efterfesten" i köket :) Fick tom fylle-käk :) 

Lördagen  vaknade man till strålande SOL :) Vi drog till Tylösand & slappade några timmar, blev dock inget dopp för min del, liiite för kallt. Det är skandal att jag inte har badat ännu i år (förutom utomlands)!

På kvällen fixade vi grillat & gjorde oss fina för ännu en ute-kväll. Vi tjejer klädde fint i somriga klänningar & Sanna fixade allas hår (nästan). Det blev en riktigt rolig avslutningskväll, speciellt för oss tjejer som festade loss totalt :) En perfekt kväll & jag tror att alla hade kanonkul! Jag & Mercan tog bussen hem från Leffes, haha. Tyvärr gick den inte ända fram så vi fick ta svart-taxi sista biten.. fråga mej inte varför vi gjorde så... heldumt såhär i efterhand med tanke på att resan både blev dyr och långdragen :(

Söndagen blev det att städa stugan, sen blev det pizza innan vi åkte hemåt. Ännu en härlig semester avslutad, tack kära vänner för en underbar helg!


Lånad bild av Sanna, jag min klant glömde givetvis kameran hemma i Norrköping :(
Kolla in Sanna och Mallan samt facebook för fler bilder :)

Denna vecka har jag försökt att ta tag i min hälsa igen. Har tränat & varit ute & sprungit lite men fy vad seeegt det går. Mitt flås är helt värdelöst, tog mig 32 minuter att springa 5 km!! Dessa cigaretter :( Hoppas på några alkohol- och cigarett-fria helger nu!

Idag blev det löpning trots att jag hade hoppats på ute-gympa i Vasaparken. Fick inte med mej någon kompanjon och då kändes det trist att åka dit så det fick bli ett par varv runt gamla hederliga strömmen istället. Himla vackert där alltså, passade på att knäppa några bilder under mitt tredje & sista nedvarvnings-varv :)


 
 

Imorrn blir det after work med alla underbara semestervikarier på jobbet. Det är ju sista veckan som de flesta jobbar nu så det kommer att bli lite tomt sen när de slutar.. jag & Sara kör ju vidare september ut som det ser ut just nu iallafall, det känns jättebra!! Ett steg närmare RESAN!!



Idag går mina tankar även till Sanna som sörjer en familjemedlem som tragiskt gick bort idag.

RSS 2.0