Torsdag!

Idag har jag känt mig lite hängig :( Allmänt trött och matt i kroppen.. Kanske beror på att jag sov närmare 10 timmar i natt, jag mår ju bäst av ganska få timmars sömn även om jag inte fattar det på morgnarna! Annars börjar jag bli sjuk.. brukar känna mig sjuk efter att jag jobbat en dag, haha, alla där är ju mer eller mindre sjuka. Katta har varit här idag och vi har förberett vår power point presentation till imorgon. Det gick kalasbra, skönt att det är "över" snart :) Hon lärde mig även ett nytt sätt att bli av med hicka på, väldigt effektivt faktiskt :D Jag har även rensat en massa svamp som Mercan vann av nån på jobbet. Vet inte vad det var för tävling, poker eller nått antar jag :) Han skulle iaf fått öl först fast det hade han så mkt redan så han önskade svamp istället och då fick vi en hel ica-kasse med trattisar :) Aslan är väldigt förtjust i svamp märkte jag, han både lekte med dem och käkade på dem!



Jag hann även med ett styrkepass på Actic. När jag stod & strechade fick jag ett sådant sug efter nya träningskläder så jag cyklade till H&M och kollade lite.. det blev inga träningskläder, fanns knappt nått som föll mig i smaken, blev dock lite annat smått & gott :)

Ikväll kommer älsklingen "hem". Har inte sett honom på flera dagar nu för han har "bott" i Finspång pga MASSA jobb både på Sapa & med bänkarna. Det ska bli jättemysigt! Igår gjorde han verkligen min dag kan jag lova! Fick en jättefin bukett rosor levererade till jobbet. På en av rosorna hängde även ett gulligt armband. Sådana dagar gör det nääästan inget att han bara jobbar, jobbar, tränar och jobbar!

 

Nu ska jag träna på redovisningen en gång till, sen blir det bara slapp resten av kvällen!

 


Hej, jag heter Aslan...

... och jag ÄLSKAR att sova på rygg:


Såhär kan han ligga och sova långa stunder och då sover han riktigt djupt dessutom, knäppkissen :)


Nu är rapporten färdig & ivägskickad till examinatorn! Det innebär en helt ledig dag för mig imorgon :)
Tänkte dra till Finspång och umgås lite med familjen då mammi råkar vara ledig. Blir en lunch/fika med några tjejer också och en titt på tapeter till köket kanske :)

Idag har jag äntligen TRÄNAT också!! Först styrketräning med instruktör & sedan ett core-pass på det. Det kändes verkligen att jag inte har styrketränat ordentligt på lääänge. Var sämst på Coren också och var tvungen att gå ner på knä när vi körde plankan :( Men nu jädrar ska jag köra igång igen!! Imorgon blir det att gå på pass med Sara :)

Fick nya katalogen från Eksjöhus hem i brevlådan idag.. fanns flera nya varianter som man blev lite sugen på. Jag blev tom tvungen att ringa till kommunen en gång till och kolla vår köplats.. vi hade inte förflyttats nått sen sist :( Skit!! Men men allt har väl sin tid som det brukar heta.


Plugg!

Idag har jag pluggat näst intill hela min vakna tid. Att det är söndag & helg gör mig faktiskt inte så mkt just idag. Känns rätt skönt att bara vara hemma och läsa och skriva och dricka kaffe. I dagsläget har jag totalt 8 sidor till examinations-rapporten. Den ska vara max 7 vilket innebär att jag måste ta bort närmare en sida! Det kan bli svårt eftersom jag råkar tillhöra dem som har mycket lättare för att producera text än att ta bort :(

Nu är det bara en vecka kvar av denna kurs, jag har med andra ord snart avverkat en fjärdedel av denna termin! Det känns kalasbra, det har gått riktigt smidigt också, med jobb & allt! Nästa helg ska jag unna mig några behandlingar som belöning, ansiktsbehandling & massage tror jag att det blir! Idag har jag även bokat in en provträning på Artic (fd Nautilus) till imorgon. Ska bli så otroligt kul att börja träna igen på ett ordentligt gym med bra & roliga maskiner och utvecklande pass! Dessutom med en peppande och motiverande träningskompis!! Känns härligt!

I fredags överaskade jag Mercan med middag + efterrätt när han kom hem från träningen. Jag hade gett mig på att göra plankstek, haha. Blev gott men inte så fint tyvärr. Min egenhändigt tillverkade sprits gick sönder så moset blev mest en ful hög! Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med blåbär :) Vi såg idol & sen filmen Robin Hood som medförde flera spekulationer om vilka karaktärerna i filmen som motsvarar karaktärerna i den tecknade varianten. Vem är Sir Väs tex, haha.

Nu ska jag nog ge mig ut i spåret en stund och få lite frisk luft!

Några bilder från svamp- och blåbärsplockningen förra veckan:

  

  
ps. det var inte så mörkt ute som det verkar på vissa av korten :)


Bästisar?!

Sötnosarna har verkligen funnit varann nu :) Mango tycker dock att lilleman är liiite för omogen i vissa avseenden. Leka är roligt, dock inte flera timmar i sträck! I morse när jag gjorde mig i ordning smög Aslan på bollen som hänger på klösträdet i hallen. Han gick in på toan och låg sedan där & spanade & smög på klösträden. Sen gick han till attack.. sen tillbaka in i badrummet & så samma visa igen, och igen, och igen.. haha han är för rolig :D


9 dagar sen sist..

Jag är värdelös på bloggande, jag vet! Men det finns liksom inte någon tid över till detta otroligt viktiga och meningsfulla tidsfördriv :D Nu behöver jag dock en lite paus från pluggandet så jag tänkte att jag kan passa på att uppdatera lie här. Jag har hemmadag idag, jätteskönt som vanligt. Har dock inte fått sitta själv o ostörd för svärfar & Sonja har varit här och hjälp Mercan med diverse fix i köket. Satt upp spotlights över diskbänken m.m. det blev riktigt bra!

Som ni säkert vet har jag bytt frilla sen sist, hihi. Kort hår blev det och jag trivs superbra i det!! Färgen blev någon kopprig variant som jag också gillar, jag blev dock väldigt blek i den färgen + att jag numera endast passar i några få färger. Igår blev det därför en runda på stan för att inhandla lite höstiga plagg som passa bättre till min höstiga hårfärg, haha.

Har inte orkat fotta mig själv än, vet överhuvudtaget inte vart kameran är.. ni får nöja er med lite lånade bilder så länge :)

Hemma hos Sanna i lördags, Mallers är fotograf & saknas på bilden!



Igår tog jag mig i kragen & fixade ny mobil också! Kanske ska erkänna att det var Mercan som var den mest drivande i den frågan. Han skämdes nästan när jag visade killen i butiken vilken mobil jag hade, haha.
Den nya mobben och jag är inte riktigt vänner än. Vi bråkade en hel del igårkväll och idag lyckades den skicka iväg två tomma sms till min studiekamrat Madde, hur dumt som helst! Jag är ju inte känd för att ha tålamod vilket man tydligen måste ha för att fatta en sån där sak. Jag känner mig riktigt gammal & oteknisk när jag håller på med den, nästan som min mamma. Hur ska det bli om 30-40 år när man ska lära sig den nya tekniken, herregud vad sämst jag kommer att vara!!

Här är den iaf:



Nu ska jag återgå till plugget!

Kramis!





God morgon!

Härlig Söndag med en hel del på schemat, får se hur mkt som hinns med.
Jag gick upp rätt skapligt och har suttit och skrivit rapport i ca 2 timmar. Har gått kalas :D

Sov förvånansvärt bra i natt, kan väl slappna av mer & mer antar jag. Stackars M ligger och sover nu efter nattjobb och lilleman röjer som tusan genom lägenheten, hihi. Han somnade dock precis, lillen alltså, han ligger här bredvid med selen på sig, måste ju börja träna tidigt så han inte blir så mesig som syrran när det gäller sele :) Han är duktig och verkar seriöst inte ha fattat att han har en sele på sig, knäppisen :)

Jag ska ta tag i städning snart, sen prova elcykeln så fort älsklingen vaknar. Ska bli spännande :) Sanna var här igår och skrämde mig lite, den ska tydligen gå rätt fort :)

Sen i em får vi lite besök, Carro & Simon kommer ev. förbi och sen ikväll kommer Peter o Sanna på lite mat & söndagsmys! Just ja, måste handla med.. kanske ska ta tag i dagen då.

Avslutar med en liten låt som Katta visade mig häromdagen, tyckte den va rätt kul :D

Ha en skön söndag!

Nu är han här :)

Vår lilla Aslan ♥

Han är så liten ju, hihi inte van vid såå små kissar. Mango är som ett stort monster i förhållande till honom. Vi hämtade honom i torsdags kväll och i början var han väldigt försiktig och reserverad (såklart!!) Han sov i vår säng hela natten. Jag sov jättedåligt, vaknade gång på gång och var tvungen att titta så att ingen av oss råkat mosa honom eller nått.. I natt måste jag dessutom sova själv med djuren eftersom M jobbar natt :(

Aslan & Mango är väl inte direkt bästa vänner ännu. De är väldigt intresserade av varann och Mango vill vara där Aslan är hela tiden, fast bara lite på avstånd. Kommer han för nära så väser hon allt vad hon kan. Han har tom börjat väsa tillbaka, haha så söt då. Idag busade dom lite med samma leksak samtidigt fast så fort Mango insåg hur nära hon var Aslan började väsandet igen och hon sprang snabbt undan, lilla mesen :D Hoppas att de vänjer sig vid varann vartefter iallafall. Det kan dock ta sin lilla tid!

   

Jag har agerat pedagog hela kvällen här hemma. Berömt & matat med godis när de har varit nära varann utan att väsa.. nu får det räcka för idag. Antar att det är mkt de behöver gå igenom som inte jag kan styra över som rang & sånt.

Har haft en riktig pluggdag annars. I morse kom Katta hit och vi gick igenom vår intervju och försöke göra ett första utkast till analys. Gick väldigt bra, dock rätt långsamt..! Kisse avbröt oss gång på gång, hihi. Sedan gick vi till Arbetets museum och förtidsröstade! På eftermiddagen hade vi färdighetsträning i smågrupper om professionella samtal. Vi körde rollspel och jag fick spela klient i form av kvinnan i ett par som gick i familjerådgivning. Madde spelade min man och Katta var vår samtalsledare. resten av gruppen fick vara observatörer och fokusera på olika saker. Sedan bytte vi roller och då fick jag vara observatör. Det var både roligt och lärorikt! Skönt med lite mer avslappnat skolarbete på fredagseftermiddagen! Det har lugnat ner sig något nu i skolan och jag känner inte samma stress som förra veckan, det är otroligt skönt. Jag tror jag ligger rätt bra till tidsmässigt också vilket underlättar pressen något!

Nu ska jag lägga mej i sängen o se en film, lär väl även få sällskap av denna lilla hårboll:




Första momentet avklarat :)

Höstens första seminarium avklarat idag!! Det gick ju galant så nu känns allt MYCKET bättre, det var ju SÅHÄR det var ja, hihi. Gjorde intervju & observation idag med, känns som en givande dag! Jätteskönt!

På torsdag ska ja & älsklingen på visning i Finspång. Kanske blir ett radhus i väntan på en lämplig tomt?!? :D
Får se vad som händer...

Har haft en mysig helg nu i helgen som varit. På fredagen blev det mys med Mercan. Vi gjorde pizza & såg film!
På lördagen låg jag i sängen och pluggade halva dagen sen upp o göra sig i ordning inför lite släktträff med Mercans släkt. Det blev en jättetrevlig tillställning med 5-kamp (jag kom 3a, hihi) & grillat! Fick även träffa Sonjas barn & barnbarn vilket var himla kul. Alicia fick en ny kompis i lilla Mio 2 år. De hängde ihop hela kvällen och var sååå söta ihop! Alicia kallade Mio för "kompis" och ropade så efter henne när hon försvann, haha, rolig hon är lilla tjejen! Mios mamma råkar vara hudterapeut (snart) så jag ska boka in en tid hos henne för nån skön behandling! :)

På söndagen blev det ännu mera plugg för min del, men jag var riktigt effektiv vilket belönades med kvällsfika hos Mallan :) Hon drar ju till Borås idag för plugg så det kanske dröjer tills man ses igen! Lycka till vännen! ♥

Avslutar med ett litet boktips:

Zebraflickan av Sofia Åkerman

 

God Natt!





Back to school!

Ojojoj, det var såhär det var att plugga ja, det hade jag glömt :D
Shit, man kastades verkligen tillbaka in i plugg-hetsen direkt. 14 böcker ska läsas på 4 veckor + allt annat som ska göras i skolan + att jag har åtagit mig att jobba en dag i veckan. Ojoj, hur ska detta gå? Tur att man är härdad :) Jag hade glömt min studieteknik också men kom på den igen igår vilket kändes väldigt skönt. Är glad att jag INTE har barn än. Herregud vad jobbigt det verkar vara för dem i klassen som ska kombinera allt detta med att vara småbarnsförälder! Jag är INTE avundsjuk, dock VÄLDIGT (!!) imponerad!!

Idag har jag jobbat, det var riktigt roligt och inspirerande idag faktiskt. Roligt med sådana dagar!
Jag skulle egentligen ha gått och lagt mig i en ny frisyr nu ikväll men jag fick ställa in min klipptid hos Sanna pga avsaknad av bil :( Bussen hade inte heller funkat eftersom jag jobbade, så himla trist eftersom jag sett fram emot det såå mycket! Undrar när det nu ska bli av? Usch & depp :(

En rolig sak som hänt är att vi ska få hämta lillkissen nästa torsdag! Han har blivit så stor och duktig nu enligt hans uppfödare. Han äter bra & går på lådan som han ska (han var först i kullen att lära sig det) vår duktiga kisse! Åh vad roligt det ska bli! Tills dess måste vi åka till djuraffären och köpa kattungemat, leksaker, en sele, nytt klösträd m.m. Hihi, ska bli så kul! Så nästa helg kommer jag spendera nästan all tid här hemma. Besök mottages gärna, bara bra om han lär sig att hanteras av flera olika personer :) Har redan fått flera erbjudanden om kattvakt :)




Nån Rom-resa ser det inte ut att bli för oss denna höst. Vi har alldeles för många bollar i luften just nu och en storstadsresa är ju inte direkt avkopplande. Vi satsar på en resa till våren då jag är FÄRDIG SOCIONOM!! :D :D
Känns rätt avlägset just nu dock.. :D

RSS 2.0