VårRus

japp, då har man avklarat årets vårrus igen då, inte fullt lika skönt väder i år men som tur var höll det uppe från regn under själva loppet. Det gick hyfsat för min egen del, är dock lite smått missnöjd med min tid. Jag tyckte att jag höll ett mycket högre tempo i år och jag tog verkligen ut mig totalt denna gång!! Det var tack vare Sara som jag orkade kämpa på ända till slutet. Hon var pigg som tusan i år och tvingade mej (eller ja, min vinnarskalle tvingade mej kanske jag ska säga) att hålla jämna steg med henne :D Vi gick i mål på exakt samma tid, 24,55, visserligen bättre än förra året (2 sekunder haha) men förra året tog jag det sjukt mycket lugnare... Kanske får konstatera att jag inte är lika vältränad som förra året :( Löp-träningen i år har ju inte varit sådär jätteregelbunden direkt, men men.. man får va nöjd ändå!

Efteråt hämtade vi ut vår picnick-korg rätt snabbt och traskade hem till Carro för att ha picknic på hennes vardagsrumsgolv :D VLite mysigare än att sitta ute i regnet!

Det var en kul kväll iallafall, trots att jag och Sara surade lite till en början för att vi var så övertygade om att få en mycket bättre tid! Så fel man kan ha ibland... haha.

Duktiga Carro kämpade sig igenom och sprang hela loppet trots ett ont knä, hur smart det egentligen var att springa återstår att se men hon är värd en eloge (eller var det heter) iallafall bara för att hon kämpar så otroligt bra!!

Våra tider: (förra årets inom parentes)

Jag        24,55    (24,57)      -2 sek

Sara      24,55    (25,02)      -7 sek

Emelie  27,48    (27,13)     +35 sek

Fatema 27,55    (25,45)      +2 min 10 sek
Carro    30,48     (27,43)     + 3 min 5 sek

Jenny     ?

Jag & Sara genomförde vår opponering idag också och det gick jättebra!! Skönt att ha det avklarat, imorgon väntar opponeringen av VÅR uppsats då vi får veta om det är godkänd och vilka ev. kompletteringar som vi måste göra. Känns nervöst såklart men det kommer nog gå bra. Ett par kompletteringar har de flesta fått hittills så det räknar jag med att vi också får! Bara den blir godkänd!! imorgon är alltså min SISTA dag i skolan på väldigt länge! Det känns konstigt, det känns lite overkligt att jag inte ska börja skolan i höst igen utan göra något helt annat... märkliga tanke :D Fast skönt också såklart!

Imorrnkväll ska vi till Linköping och träffa den halvan av släkten! Vi ska fira ett gäng folk som fyllt år, bland annat lilla Alicia som fyllde 1 år igår :D Sötnosen har precis börjat gå nu också, skojjigt :D

Jag är hungrig nu, trots att jag vräkt i mej massor av mackor, pålägg och choklad hemma hos Carro... det är ngt fel på mej ibland (rätt ofta) i det avseendet... kanske borde ta mej nått att äta så jag kan somna iaf :D

Jag är föresten med på nt.se på en skitful bild när jag spurtar järnet precis innan målgången, hahaha, det syns tydligt att jag verkligen tar det på blodigt allvar :D

nää, en bit mat var det ju!
nattinatti


Nya motionsformen?

Idag har jag gjort en knäpp grej, jag har nämligen köpt ett par inlines!!! Dock utan att veta varken om jag kan åka eller om jag kommer tycka att det är kul, smart va?! :D Jag har blivit så himla sugen när jag varit ute och promenerat och joggat den senaste tiden och stött på flertalet inlines-åkare som kommit farande, ser himla skönt ut alltså! Nu vet jag ju att det INTE kommer se lika graciöst ut när jag ska ut & åka men ändå, värt & testa iaf :D Var smart & shoppade begagnat på blocket, har till och med inspirerat mercan så nu ska han och kolla på ett par i Linkan på fredag när vi ändå har vägarna dit.



Blev otroligt sugen på att ge mig ut och testa dem redan ikväll men jag har avhållt mig från det med tanke på morgondagen och Vår Ruset, kan ju inte komma skadad och med träningsvärk dit. Jag som tränat så hårt hela våren för detta lopp haha.

Har dock känt mig lite hängig idag, inte alls i form.. hoppas det känns bättre imorrn och att vädret blir bättre!

Imorgon ska vi opponera också, har förberett lite idag och sen så ska jag och Sara träffas och gå igenom det sista imorgon. Det känns rätt Ok men det är inte det lättaste att göra en bra opponering, Carro & Fatema lyckades tydligen väldigt bra iaf, kul!!

Var och lyssnade på två andra opponeringar idag för att få lite tips och råd men det gav inte så värst mycket. Den ena hade bara positivt att säga så det blev ingen riktigt dialog, förvisso var det ju Emelies välarbetade uppsats som kritiserades så det var ju inte så konstigt men det gav inte så mycket som lyssnare direkt. Den andra var riktigt dålig, opponenterna satt och petade i texten och kommenterade punkter och komma-tecken som satt fel. Det var riktigt pinsamt! Nu ska jag väl inte säga för mycket för jag och Sara kan ju misslyckas totalt imorgon....

Just ja, fick mina ben vaxade igår, testade att göra det i Finspång hos Anna-karin som jobbar på På Håret och det blev verkligen kanon måste jag säga! Rekomenderas verkligen om man är för lat för att göra det själv! :D

jag har ett liv igen!

himla skönt att ha ett liv igen. Även om jag inte är helt klar i skolan ännu så finns upsatsen bara med sådär lagom mycket i mitt liv just nu vilket är underbart. Jag har hunit med en massa skoj denna vecka, träning, promenader, shopping, träffat vänner och pojkvän och till och med gjort smycken igen!! :) Jag har haft värsta inspirationen och gjort flera armband både till mej själv och andra + ett halsband som min moster har "beställt". Måste komplettera med lite andra pärlor bara innan jag kan göra klart det! Får se om man hinner med ett besök i pärlbutiken imorrn. Ja & Emelie ska ta en sväng på stan iaf :)

Idag var Mercan & ja ute på ingelsta och shoppade lite sedan har jag och Emelie varit ute och gått i det otroligt fina vädret! Nu sitter jag med mina små fossingar i fotbad, välbehövligt efter alla morgonpromenader, löpning m.m. Mina fötter är allt annat än fina just nu..

Helt sjukt att det är vårruset nu på torsdag, fattar inte att det har gått så snabbt i år... känner mig i väldigt bra form men är osäker på om jag är snabbare är förra året... starkare är jag ju iaf :D Men det återstår som sagt att se, ska starta i första gruppen i år iaf och satsa på under 25 min! Spännande ska det bli!

Sista rycket i skolan nu veckan som kommer... känns ganska lugnt.. planera lite för opponeringen som är på tosdag sedan ska vi få kritik på fredag. Sen är det bara ev. kompletteringar kvar och sen är det slut på´t på läääääänge för min del :)

Jag saknar word på min dator, fick tips av Sofie att ladda hem OpenOffice men jag kan fortfarande inte öppna word-dokument på datorn... räcker tydligen inte med det programmet... trist!

Ha en sköön vecka allihop!
Det kommer jag att ha :)

Grattis Emelie


.. som blir 24 år idag!! Hoppas du får en underbar födelsedag!

Klarrrt!

Vår c-uppsats är äntligen klar & vi ska examineras den 29 maj, perfekt ju!
Marseille - here I come!!! Wiieeee!


Portionsbröd med oliver

Här kommer även receptet på brödet från i Lördags:

50 g smör
12-13 dl mjöl (jag tog hälften vitt mjöl och hälften grovt dinkelmjöl)
1 1/2 tsk salt
1 msk strösocker
50 g jäst
2 dl kärnfria oliver
5 dl mjölk eller vatten

Pensling:
mjölk eller ägg
vallmo- eller sesamfrön

Lägg smöret skuret i tunna skivor i en bunke. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, socker och jästen delad i mindre bitar. Skiva oliverna. Värm mjölk eller vatten till 37°. Rör ner oliver och mjölk i mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela sedan degen i två delar och forma dem till längder. Skär varje längd i 10 bitar och forma dem till runda bullar. Skär eller klipp ett kryss i toppen på varje bulle. Jäs under bakduk 20-30 min. Pensla med mjölk eller uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. 

Oliverna kan även bytas ut  mot 3 dl solroskärnor, 2 1/2 dl grovhackade nötter eller 1 msk örtkryddor.


Godaste kladdkakan á la Sanna :D

Här kommer bästa kladdkake-receptet som ger underbart goda & kladdiga kladdkakor! Det är egentligen avsett för någon annan sorts kaka men jag & Sanna upptäckte att det lämpade sej alldeles utmärkt även för kladdkaka.

100 gram smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

150 grader, 35 min (enligt receptet) ja körde 20-25 så kolla lite då och då!


min lilla plutt!



Hoppas verkligen han kommer att må bra igen, min lille plutt som jag haft sen han bara var 8 veckor gammal.
Har tyvärr ingen bild här från den tiden men han var inte stor då kan jag lova, han är ju inte direkt stor nu :D Min grannes son trodde att det var ett marsvin första gången vi var ute med honom...
Nu är han snart 10 år, han är föresten född 9/9-99!

Födelsedagsfirande

I fredags skulle jag som sagt bli firar av mercan, hade sett fram emot en underbar dag, vilket det blev men det hände även en del annat under dagen som gjorde den väldigt konstig och ledsam. Började iallafall dagen med att bli bjuden på frukostbuffé på grand hotel, jättemysigt & gott! Gick en härlig morgonpromenad efter det också!  Sen ringde mamma för att gratta, jag hörde direkt på henne att det var något som inte stod rätt till. Då berättade hon att min älskade vovve låg på operationsbordet pga urinstenar. Dom hade fått åka in akut med honom och det skulle bli en väldigt omfattande operation till att börja med. Jag blev så otroligt ledsen.. jag var helt övertygad om att han skulle dö på min 25 årsdag. Så det blev några ledsamma timmar där mitt på dagen, jag deppade ihop totalt och hade inte alls någon lust att öppna paket..

Men jag ryckte upp mig ändå och öppade mina presenter och blev himla glad när jag såg att älsklingen hade köpt en ny dator till mej!! Det hade jag inte alls väntat mej, mina föräldrar & hans pappa & Sonja var med på ett hörn men ändå, vilken present!! :D Jag fick även löpar-kläder; jacka, byxor & två träningslinnen! Så nu kan jag ut & springa i vilket väder som helst, kanon ju! Rktigt snyggt var det med, svart med gula detaljer!

Mamma ringde några timmar senare och berättade att operationen hade gått bra och att den inte blev så
omfattande som de först trott, Charlie kommer hem redan imorgon :)

På kvällen var vi ute och åt på Akroopolis & efteråt gick vi på bio och såg Änglar och Demoner, helt ok film.
Blev riktigt bortskämd av Mercan hela den dagen, men det är härligt ibland & det är man värd när man fyller år :D

   

Igår hade jag bjudit hem lite tjejer hit på mat & kladdig kladdkaka & vin! Det blev ett riktigt roligt gäng som kom och senare kom även lite grabbar & joinade oss. Mycket skojjig kväll, var länge sedan jag hade så roligt faktiskt! Utgång på Palace blev det också, mycket dansanse hela kvällen & natten lång :D

Lite blandade bilder från gårdagen..

    

   

   


Idag är det riktigt seegt, kunde dock sova ända till 11 utn att vakna en massa gånger som jag annars jämt brukar göra när man varit ute kvällen innan.. Mercan & jag har haft en skön dag, städat av här hemma efter gårdagen, det såg ut som fan alltså & så stank det red bull i hela köket, blä. Sen har vi varit ute & gått i det härliga värdet, ätit pastabuffé & glass på det! Nu sover mercan här i soffan, han var riktigt på lyset igår alltså, haha. 

Alla fiiinfina presenter som jag fått hittills, tack snälla ni!


 



trött men glad

egentligen är jag på tok för trött för att blogga men det får bli några rader ändå innan jag kryper ner under täcket. Kom precis hem från Finspång och ännu ett besök hos Sanna, denna gång för lite färg & slingor! Mörkade håret en nyans och la i lite ljusa slingor i underhåret. Det blev skitbra! Är verkligen jättenöjd!! :D Efteråt blev det lite kvällis hos mamma o pappa när jag ändå hade vägarna förbi :D

Igår hände något väldigt roligt. Mina kära klasskompisar + Mallan hade styrt upp lite överaksningsfirande för mej, jag som inte trodde att jag skulle få fira min födelsedag med Emelie o Fatema som inte kan komma på lördag fick trots allt fira med alla underbara tjejer på samma gång! :D Det började med att dom kom o plingade på mitt i pluggandet, jag satt i mjukis & glasögon o hade inte alls tänkt att visa mej för folk alls den dagen, haha. Jag blev verkligen överaskad, så det lyckades dom hålla hemligt väldigt bra måste jag säga! Så jag fick allt ställa om o göra mej lite i ordning medan dom andra väntade. Sen bar det av till Hugos för lite bowling, himla skoj ju, varför gör vi inte det oftare?! Jag fick som vanligt ordning på mitt spel när det var dags att sluta... typiskt :D Eter bowlingen gick vi vidare till papagrappa för mat & vin & ännu mera trevligheter! Jag blev bjuden på allting, helt suveränt underbara vänner man har alltså! Unnade mej två stora kulor glass & en kaffe till efterrätt bara därför :D

Fick självklart presenter också, Carro & Emelie hade gjort värsta fina grejen till mej, en liten bok kan man säga med bilder från det att vi lärde känna varann tills idag. Som en lite berättelse om oss, massa fina bilder med text till. Åh vad glad jag blev för den! Tack! Av Sara, Elin & Fatema fick jag en jättefin skjorta och två snygga ögonskuggor! Bra presenter det också!!

Imorgon ska älskling fira mej och på lördag blir det mer firande med vänner. Familj & släkt kommer nästa helg så det blir en del firande nu med andra ord :D





















näpp nu ska jag i säng och sova bort mina sista timmar som 24-åring :D 
nattinatti

snart snart snart!!!

är uppsatsen KLAR!! Yes! Imorgon ska jag och Sara träffas för att fixa med det sista, pilla & ändra & greja. Allt resultat, analys & diskurssion sitter på sin plats nu iaf... eller ja, nästan. Sara har en nyare version av hennes del på sin dator som kommer klippas in imorgon! Jag har haft sådant ångest och stress och mått skit över denna uppsats emellanåt och det är så INTE värt det. Vad gör väl det om den inte anses klar, eller inte blir godkänd... det är väl inte hala världen, eller är det det??!!  Nåja, jag har gjort mitt bästa och jag tänker inte stressa och må dåligt mer, punkt slut.

Igår fick jag mina fula hårtoppar avklippta av Sanna, på torsdag ska jag till hennes salong och färga & slinga så jag är finfin till helgen & min födelsedag :D Några av mina favvo-tjejer sviker ju mej på lördag men det blir säkert skoj ändå. Ni som kommer är sååå välkomna!!!

Igår var jag även hos mamma o pappa en sväng & gissa vad? Jag kopplade min hårddisk till min gamla stationära dator jag fick äntligen fram alla mina älskade bilder!!! Både mercan & Thomas, min bror, tyckte inte att det var någon större överaskning att det funkade och bara ryckte på axlarna åt min totala glädje! Men jag har varit så orolig (av någon anledning) och bara känt på mig att det skulle strula, så gjorde det inte det, perfekt!! :D

Nu ska jag strax ner på Ica och handla lite saker sen tänkte jag knalla hem o laga lunch för ovanlighetens skull! Skönt att ha det gjort så man slipper matlagning ikväll! För ikväll ska jag ägna mig åt träning och sen är det min tv-kväll! Missa inte Malenas semifinal ikväll heller, givetvis går den samtidigt som Desperate... typiskt!

Nä nu är jag färdig i bibblan för idag! Jag är faktiskt nöjd, inte ofta det händer :D

glad igen!

Känslomänniska som man är så kan humöret skifta rätt snabbt, på både gott & ont :D

Idag känns allt MYCKET bättre! Mest av allt för att min lilla gumma har blivit sig själv igen! Hon om någon måste ha nio liv!
Igår när jag var på gymmet hade Mercan skickar ett mms till mej med en bild på Myrra när hon satt vid matskålarna och ÅT! Jag blev så glad! Idag har hon som vanligt varit med i köket och suttit och tittat på när jag fixat vid diskbänken precis som hon brukar. Hon har även tiggt en del (tack vare min kära vän Carro, hihi) Men nu har jag bestämt mig för att skämma bort henne sista tiden hon har kvar! Det gör inget om hon blir en odåga, bara hon lever & mår bra!

Mercan hade även handlat taco-grejer o fixat film tills jag kom hem och det gjorde mig självklart gladare! Imorse började jag som vanligt dagen med en morgonpromenad tillsammans med Carro, hon följde mig till jobbet ute i Hageby där jag ska jobba nu i helgen. Gick intro några timmar nu i morse för att fräscha upp minnet hos den brukaren. När jag gick hem från jobbet fick jag dessutom värsta uppenbarelsen om vår c-uppsats. Jag såg hela uppsatsen framför mig och den känslan har jag längtat efter de senaste veckorna! Men imorgon får vi vår dom av Khalid, vår handledare! Gode gud säger jag bara, hoppas han gillar den!

Kände att jag behövde träna lite löpning denna vecka också, var jättelänge sedan jag sprang så jag var ute två varv runt strömmen nyss. Sprang själv så det var lite segare än vanligt men jag körde intervall för mig själv, 150 steg i vanligt tempo och 50 i snabbt tempo, Det var faktiskt riktigt skoj & lagom jobbigt :D

Nu ska jag äta lite kvällsmat innan jag ska ut till Hageby igen och vara med på läggning av brukaren. I helgen ska jag jobba 27 timmar!



deppighet

jag känner på mig att detta inlägg kommer att bli väääldigt negativt & deprimerande men jag har inte mycket att glädjas åt för tillfället (det har jag säkert men det känns bara inte nu).

Min lilla kissa är sämre nu. Hon har spytt upp allt hon ätit sedan i måndags kväll och idag har hon vägrat äta. Hon äter inte ens kokt fisk som hon annars älskar! När hon var hos veterinären i onsdags konstaterade dom att hon gått ner ytterligare 0.2 kg, nu väger hon 2.3 kg. En gång i tiden vägde hon 3.2kg! Hon bara måste börja äta idag annars blir det en tripp till doktorn imorgon igen o jag vill bara inte det. Jag vill inte höra veterinären säga att det inte finns något kvar att göra. Usch, lilla gummsan! Tycker så synd om henne! Och synd om mej om jag ska tvingas vara utan henne!

Uppsatsen gör mej också deprimerad, denna jobbiga och långdragna process! Vill bara att det ska vara över nu! Tänk om vår handledare tycker allt som vi har skrivit är skit? Då kan vi inte ha examination vid någon av de första två tillfällena som jag planerat & då blir det ingen resa till Marseille för min del! Uppsats-skit! Sen ska jag jobba hela denna helg & det känns också skit. Borde vara glad över att jag får jobba men nu orkar jag bara inte. Vill vara hemma med min lilla gumma!

Min födelsedag närmar sej också men den känns inte så värst rolig nu.. orkar inte planera!

Min hårddisk har jag fortfarande inte kunnat öppna, måste vänta till Måndag då jag kan låna min brors dator som också har xp. Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle kännas om jag upptäcker att alla bilder är borta! Vilken katastrof! Det skulle säkert kunna hända nu bara för att allt annat också är skit!

Guud vad jag gnäller just nu! Snart ska jag iallafall få gå iväg o träna, hoppas att det kan muntra upp mej lite!

min älskade vän!

min älskade vän som har funnits vid min sida dag som natt under studietiden fick sluta sina dagar igår.
Min fiinfiina dator! Den ha ju strulat ett tag & de senaste dagarna har jag inte ens kunnat få igång den så jag knallade ner till Alina systems eller vad det hette & bad dem ta en titt. Så fick jag domen "det är bara att skrota´n". Visst skulle det gå att laga men vem lagar en dator för flera tusen!? Lika bra att satsa på en ny då ju...

Men det var allt lite vemodigt att lämna kraken där & knalla hem med en tom dataväska... endast hårddisken fick jag med mej. Men han har ju som sagt gjort sitt. Killen i databutiken undrade om datorn hade varit med ett tag eller, haha, den var ju lite sliten om man säger så. Repig & sliten med ett extra tangentbord :)

Nu vet jag ju iallafall vad jag önskar mej i födelsedagspresent & det är väl bra iaf!

Förövrigt var gårdagen en riktig skitdag, allt gick emot mej som det ju gör ibland! Hatar sådana dagar! Hoppas denna dag blir bättre!

bye bye /Sara

RSS 2.0