en snabbis!

hinner med en liten snabbis här på bloggen.. sitter o väntar på emelie vi ska ut i springa ett par kilometer tänkte vi, hehe, ingen av oss är så värst tränad just nu så vi får se hur långt vi orkar..

varit i finspång hela helgen.. midsommaren blev trevlig till slut, vi hamnade hos Anna & Karins föräldrar, ett litet, men skojjigt gäng vart det =) Grillning o så körde vi charader, himlans roligt, speciellt efter några glas vin haha! Vi fick med oss grabbarna till slut också.. när de äntligenhade kollat klart på fotbollen! Anni drog fram gitarren också, hon hade ordnat en liten musiktävling som Jögga vann stort, själv kom ja trea från slutet eller så hehe.

Härligt att ha älskis hemma igen! Vi har umgåtts hela helgen.. får passa på nu för imorgon drar jag ju iväg på jobb hela veckan! Men det har varit mysigt, haft hans pappas hus nu i helgen så vi har varit där o grillat o kollat film o igårkväll tände Mercan en brasa, mysigt!! Sov till 12 idag... skaplig panik när ja vaknade, hade typ en miljon grejer som ja skulle fixa under dagen! Blev lite stressigt ett par timmar men nu är jag i fas igen tror jag =) Peter o Sanna kommer nog förbi lite senare o kollar fotboll..

Fick en supersöt present från älski också som han köpt på taxfreen, en lite presentask med fem små parfymflaskor från Dior! Helt suveränt bra, perfekt att ha med i handväskan också  =)


Nu är emelie på ingång så ska iväg o löpa lite..


uttråkad!

nu är ja trött på o va ledig när alla andra jobbar eller är utomlands. Vill bara börja jobba o få ett liv igen =) Ja gör absolut ingenting vettigt om dagarna numera, sover bort halva dagarna gör jag med, usch! Igår va i o för sej Emilia här, har inte sett henne sen i påskas så det var riktigt trevligt! Vi grillade drack vin o kollade matchen, faan fattade aldrig att Ryssland var så bra.. tråkigt.. men så är det ju ibland!

Idag ska jag ner o träna lite, får inte med mej nån så jag går nog ner nu på fm o kör lite styrka! Jag ska hämta älsklingen+grabbarna ikväll på Skavsta, han messa nu o sa att halv ett nog blir bra! Kommer garanterat ha svårt att hålla mej vaken bara för att jag måste. Sen gick jag ju givetvis upp tidigt idag med, Emilia sov ju över o skule iväg till jobbet så ja var tvungen upp o serva henne med lite käk! Kanske blir en lite eftermiddagslur lite senare!

Ja ska handla o laga mat också! Jag har bara lagat mat två gånger sen Mercan åkte, hehe. Det räcker så länge nu (sen har jag ju förvisso ätit ute o lagat mat med tjejerna några gånger)

Igår rökte jag 10 cigg, såå onödigt! Sitter fortfarande kvar massa skit i halsen o nere i lungorna känns de som! Usch!

Jag borde klippa mej snart också, ser att ja har en del fula toppar. Men ska nog vänta lite till men det, nu har jag ju äntligen fått lite längre hår då vill jag inte klipppa bort de...

Vilken skit-dag det ser ut att bli, bara grått o trist! Om det ändå kunde vara varmt o sol så man kan sola o bada, då skulle det vara kul att vara ledig!

Nä nu ska jag väl ta tag i dagen o dra mej ner till gymmet!

titta vad som växer på min balkong...

.. nu har de första gubbarna mognat så imorgon blir det ut o plocka fyra jordgubbar o lägga i gröten =)



det är faktiskt riktigt många på g nu så blir det bara sol några dagar nu så får jag nog ett par stycken om dagen iaf, ingen större skörd med andra ord men kul ändå när man odlar själv!


jag är sååå otroligt puckad!!!!

jag har sabbat min älskade dator, allt är bara såå skit just nu! Inatt när jag kom hem från Palace var jag som vanligt vrålhungrig o var tvungen att proppa i mej lite mat.. satte mej naturligtvis vid datorn o skulle precis börja äta när jag slår ut en Loka-flaska som jag fyllt upp med vatten, över hela tangentbordet på min laptop!! FAAN!! Så ävlka onödigt att kolla mejlen eller vad sjutton jag skulle göra halv fyra på morgonen liksom!

Jag fönade & torkade o ringde kära bror o bölade! Han lyckades dock lugna mej aningens. Har inte vågat ringa mamma ännu, hon som tjatat på mej i alla år att inte äta o dricka vid datorn o ja har alltid bara äh.. säkert att kan spiller liksom... åhh ja äär såå arg på mig själv just nu!

Ni kanske undrar hur det kommer sig att jag kan skriva nu men jag var nere på claes ohlsson förut o köpte ett nytt tangentbord o det funkar hyfsat ska jag väl säga. Emellanåt för datan för sig att bara skriva en massa L, typ som om nån håller in den tangenten.. LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
lite störande men förutom det funkar det faktiskt. Tangentbordet är så litet o smidigt också så jag har lagt det ovanpå det gamla så det känns nästan som innan.. men åhh såå onödigt! Undrar om man kan lämna in det till nån data-nisse som fixar det inte allt för dyrt?


Var riktigt skojj igår dock, fram tills jag kom hem vill säga.. Vi blev lite hängiga efter Sveriges förlust men kom igång sen igen iaf! Stannade till hos Emelie o drack lite baccardi apple innan vi drog in på palace.. lite smått onödigt såhär i efterhand men vi hade riktigt skoj! Träffade lite finspångsfolk ute med som man inte sett på helt sjukt länge så de va extra skoj. Jag hade min nya klänning också!

Älski ringde förrut med.. dom hade det sådär.. han va lite krasslig stackar´n o så frös han lite. Han hade ju inte med sejjacka ens, glömde ju typ bort att de är precis vid alperna Innsbruck ligger =) Börjat sakna honom nu.. efter ca en vecka som vanligt hehe.

Ska till Emelie ikväll o se 27 dresses också.. blir skönt med en slapparkvälll!

Imorgon ska ja ringa o försöka få vaccin mot TBE.. mamma tjatar om de hela tiden.. men det kanske kan va bra nu när ja ska va ute på läger hela sommaren. Ska ringa nån data-snubbe med som kan laga min data!

nu blir det promenad runt strömmen!

Kramis!

kan visdomständer växa ut igen??

känns som om en ny tand är på väg upp på samma plats där min visdomstand satt (som jag drog ut för några månader sen) det verkar ju helskumt.. eller?!?! Det ömmar o gör ont o det känns som om det är ngt hårt (typ en tand) under tandköttet... Har aldrig hört talas om det o är det så så tycker jag att de borde informera om det hos tandläkaren. Det är ju svindyrt att plocka bort dom o å gör det jävlig ont också! Tänker verkligen inte göra om samma procedur igen!!! Hoppas det kommer upp rakt denna gång i så fall så den kan vara kvar!

Aja.. får döva smärtan med lite sprit sen framåt kvällen hehe. Klockan är ju snatr tre så ska väl börja förbereda inför kvällen. Tjejerna kommer hit, ska kolla fotboll grilla, får se om det blir en sväng ut sen också. Matchen börjar ju redan klockan sex o det är ju snart ju.. måste duscha o handla o kanske städa lite?!

Har kommit på att jag är ganska slarvig när jag är ensam... i vanliga fall är det mercan som slänger kläder o grejer överallt o ja går runt o gnäller.. men nu är jag precis som han.. hur kunde det bli så??

Ha en underbar kväll o helg allihopa!

sommarjobbet närmar sig..

nu ikväll har jag varit på info-träff inför lägret, fick lite info o sånt o så träffa de andra som jag ska jobba med o de verkar bli ett bra gäng. Vi är tre killar o tre tjejer + de ansvariga för gården. Tre av de andra har jobbat innan så det känns lite tryggare =) Fick schemat också o jag jobbar givetvis det allra första passet!!! Dock tillsammans med en annan somjobbat innan så det gör det hela lite lugnare! Känner mej ändå lite nervös..har ju aldrig jobbat med så "stora" barn som kommer ut första veckan så det känns lite pirrigt men samtidigt väldigt kul o lärorikt! Stannade kvar lite efteråt o pratade med socialsekreteraren o han sa att det kommer bli en jättebra erfarenhet för mig. Det visste ja i o för sej redan innan men kändes ännu bättre när han sa det såklart =) En o en halv vecka kvar tills det sätter igång. ..

Vaknade i Finspång idag som planerat, vi såg ju matchen igår hos mallan, blev ett stort gäng. Men vilken match det blev!!  Kände mig lite smått frustrerad efter första halvlek men det ordnade ju upp sej till slut tack o lov =) Hade varit skojj o vara med där nere i Österrike.. men har man varit på VM är det nog svårt att slå det =)

Inte hört ngt från älski idag men han hör väl av sig senare ikväll.. drog iväg ett surt sms till honom förut när ja hade bråttom iväg o inte hittade cykelpumpen, han hade den sist när vi skulle iväg till varamon o han envisades med att försöka pumpa en halvdan volleyboll.. gick inte vidare hehe. Jag cyklade ändå ner till stan trots att ja knappt hade någon luft i däcken.. inte så bra kanske.

Fick mitt första nummer av topp hälsa idag som jag börjat prenumerera på, eller ja, man fick pilatesboll o pulsklocka om man tog fyra nummer (eller nått sånt) så jag slog till. Tänkte öppna den nu o se om det står nått vettigt där i.



måndag

kom precis hem från Sara, kollat fotboll o snackat skit.. mest det senare =) Var ute på Trädgår´n först en sväng o käka lite.. trevligt men gud vad dyrt det var o inte mycket mat fick man heller. Ingen av oss vartså värst mätta o då är båda Sara & Carro inte direkt stora i maten. 100 spänn för en pytte sallad, aja det är ju mysigt där vi satt iaf o alltid härligt att sitta ute. Carro är verkligen kolsvart nu också efter hennes o simons semestervecka =) Sa hejdå till Fatema oxå, hon åker hem till Mariestad imorgon, får se om vi tar en tripp dit nästa vecka, har ju varit prat om det!

Blir kanske intet K-holm i helgen, Carro hade kollat fel med sina föräldrar, men det får bli en kul helg här i stan istället!

Imorgon ska ja komma iväg till Nautius, måste bara det! Det där kortet bara kostar en massa pengar o ja kommer knapppt ihåg när jag var där sist.. ångest!

Ska nog till Mallan imorgonkväll o se första Sverige-matchen med! Skojj! Stannar nogi Finspång över natten med. Vart jag nu ska göra av mina små bebbar... Myrra måste ju ha sin medicin morgon o kväll o jag kan inte ta med dem dit för så skrämmer dom ihjäl mammas o pappas lilla mes-kisse hehe. Hmm.. jobbigt det där... men sååå värt det!

Fick sms av älski precis också, de hade kommit fram till Bergamo nu o satt i husbilen på väg till ngt matställe... Så nu är man själv här hemma då ett tag. Det blev rätt bra ändå nu.. från brjan kändes det heldumt att han skulle iväg de enda veckorna på hela sommaren som jag är ledig men nu har vi haft massor av härliga dagar tillsammans som jag inte räknat med så det blev kanonbra! Får jag lite tid för mig själv också, det är alltid skönt på sitt sätt! Igår hade vi världens mysigaste picnic ute i abborreberg på en klippa precis vid vattnet. Tog jättefina kort men de är tyvärr kvar i kameran som är nere i Italien just nu sådet dröjer ett tag innan den är hemma igen. Vi köpte med oss tapas o åt där ute med, gosa lite o sen hem o såg film. Blev Irene Huss igen, Nattrond denna gång, bra den också!

Nu blir det lite läsning.. har bara några sidor kvar i Predikanten..

natti natti

SOMMAR!

Jaaa nu är det verkligen sommar! Har njutit av sol o bad som bara den denna vecka! Det är helt sjukt, inte ett moln på himmelen på typ en vecka (ja förutom lite igår då)


Mercan o ja var ute i Åby i Torsdags o provade Lillsjön... ganska mysigt ställe men helt galet mycket ungar överallt. Inget bra för mej som bara fått bäbis på hjärnan sen Alicia föddes, tror Mercan blev lite orolig där ett tag när jag visade lite väl mycket intresse för barn, hehe. Men tar jag mitt förnuft till fånga så vill jag så klart inte ha barn ännu... måste bli färdig med allt annat först & växa upp lite till tror jag. Men visst vore det mysigt med en liten?!


I Fredags drog vi iväg till Varamon ett gäng, skitfint där, nästan som utomlands. Blev en massa sol o bad o lek med boll i vattnet, körde gris allihop hehe. Jag skadade stortån också, ajaj, är bätte nu iaf. På kvällen skulle vi grilla hemma hos Grönborg men grabbarna fick inte til det med briketterna så vi fick steka istället haha. Det blev gått ändå o en trevlig kväll, men alla va trötta efter heldag i solen så det blev inte så sent. Kul att träffa Linn också, trevlig tjej!


Igårkväll blev det ensamhemmakväll för min del, lördagkväll o allt. Det var dock inte så illa faktiskt, skönt med en kväll för mig själv ibland. Var lite besviken först när Mercan planerade sin utgång o vädret var så himla fint. Då blev jag också sugen på att parta men hittade inga lämpliga vänner att haka på. Nästan ingen som är här i stan denna helg, folk är antingen utomlands eller jobbar känns det som. Sara skulle i och för sig ut men hon skulle vara med sina "gamla" vänner som kommit hem så det kändes inte jättebra direkt. Gav upp mina utgångsplaner sen iaf, jag ransakade mej själv o kom på att jag nog mest ville ut för att få ha på mej min nya klänning =)

Skulle åkt till mamma o pappa på grillning först men sen ringde pappa o sa att mamma vägrade grilla ikväll på grund av brandrisken, haha, jaa det är min mamma det! Fick såklart komma ändå på annan mat men då fick de va tycker jag =)


Var iaf  väldigt duktig igår, på morgonen, eller ja det kanske blev mer dag än morgon innan vi var klara, körde Mercan & ja ett ordentligt styrkepass på Worldclass. Hade två prova på-biljetter dit. Riktigt fräscht gym faktiskt o skitnära oss låg det också. Hade jag ingen aning om. Det blev iaf biceps, triceps o mage. Länge sen jag var så slut, otroligt skönt! Mercan var skitsträng mot mej, jag var tvungen att köra med jättetunga vikter, men jag orkade faktiskt mer än jag trodde, det var kul!


Stor-städade hela lägenheten igår också o tvättade fem maskiner tvätt. Efteråt vart det en stor påse godis o en film, o jaa jag såg den själv! Var sugen på nått beck-liknande men har sett alla Beck o alla Wallander så jag testade Irene Huss & Tatuerad Torso.. Den var bra så det kan det bli mer av framöver...


Idag har jag njutit ännu mera av sommarlovet! Ja Mercan Peter o Sanna åkte ut till Abborreberg o hängde lite där, blev pizza o lite sol o bad. Ikväll blir det Tapas med älski, sista kvällen vi får ihop på ett tag. Han drar ju iväg på em sen! Vi ska nog köpa med oss lite tapas o åka ut o ha picnic någonstans! Mysigt!


Ha en underbar fortsättning på helgen allihop!

Lite bilder från Varamon...


Varamon


några solade...


medans två andra mest höll till i vattnet =)


fiskgryta med saffransyogurt

hittade ett trevligt recept nere på hemköp som jag prövade att göra nu ikväll.. så svårt att komma på goda grejer med fisk tycker jag men denna fiskgryta (för mig blev det dock mer som fisksoppa) är både nyttig o god o väldigrt enkel att göra.

detta behövs:
någon slags fisk för 4 personer (jag tog sej)
4 potatisar
2 morötter
8 dl vatten + 2 buljongtärningar
1 tsk timjan
3 msk vinäger
3 msk tomatpuré
1 fänkål i bitar
1 purjolök
175g räkor

saffransyogurt:
2dl mini creme fraishe
lite saffran
1 vitlöksklyfta
pressad citron

Skala och skär potatis o morötter i bitar, lägg i en gryta med vatten + buljong och koka upp. Krydda med timjan, vinäger o tomatpuré. Koka 10 min. Tillsätt fänkål o koka 10 min till. Tillsätt fisken och purjolöken (skuren i bitar) koka 5 min till. Lägg sist i räkorna och hetta upp utan att koka. Smaka av med salt o peppar. Blanda ingredienserna till yogurten. Servera i djupa tallrikar med en klick saffransyogurt, timjan o grovt bröd!

Suveränt gott! Liknar dock mer en soppa än en gryta. Kan tänka mig att man kan skippa potatisen i grytan och servera kokt potatis eller ris som tillbehör, då blir det mer som en gryta!

Stinker rätt mkt vitlök nu dock..

Händelserika dagar

har hunnit gå fyra dagar av sommarlovet redan o jag har verkligen slappat samtidigt som det varit fullt upp hela tiden =)

I Onsdags hade vi opponering på vår b-uppsats som handlar om själskadebeteende hos unga tjejer, det gick kanonbra, vi fick jättebra respons på den och fick godkänt utan kompletteringar! Såå underbart skönt! Jag & Sara tog sommarlov direkt!

Torsdags drog vi ut till Abborreberg för lite sol & bad, det blev dock bara solning & picnic, var inte riktigt så varmt som det har varit exempelvis idag. Trevlig dag iaf, avslutade den hemma hos Carro på kvällen sen hela gänget! Hon bjöd på mat o vi satt på hennes balkong o drack te o hade det allmänt trevligt! Blev som en slags sista kväll för oss allihopa nu innan sommaren. Carro åkte ju till Turkiet igår och när hon kommer hem har Fatema åkt hem till Mariestad. Sen kanske Emelie ska iväg utomlands o sen börjar alla jobba...

Älski kom från Tyskland på torsdagskvällen också.. han hade köpt en present till mej, en jättefin sommarskjorta, så gulligt av honom =) Frågade först om han hade dåligt samvete för något men det försäkrade han att han inte hade, o det tror jag inte heller. Jag litar på honom nu, jag kan säga det och verkligen mena det nu. Men vägen dit har varit både lång & krokig, speciellt om man, som jag, är väldigt långsint. Men kärleken övervinner allt ju, men det krävs lite envishet & en himla massa förståelse!

Fredag blev det marknad i Finspång, shoppade lite bäbiskläder till Alicia som lilla bebben ska heta. Hon fick två klänningar och en liten sverige-dress som hon bara var tvungen att ha nu till EM, enligt Mercan =)

Igår blev Mercan & jag bjudna till Malins Johans sommarstuga ute i Ljusfallshammar, Emelie hakade på också och sen var Johans bröder där ute så vi blev lagom många till volleybollen som är en riktigt klassiker när man åker ut dit. Vi hade jättekul även om jag surade lite i början när mina servar blev sååå otroligt snea o dååliga! Mycket bad blev det också, det var verkligen jättevarmt i vattnet så man kunde vara i bra länge utan att börja frysa.. 

På kvällen drog vi ihop ett gäng för lite grillning o kubb i folkparken.  Var en massa folk där uppe inklusive en massa studenter så det var riktigt livat! Framåt elva blev det dock lite småkyligt så då drog de som var kvar hem till oss o hängde här ett par timmar. Mycket rolig kväll, även om våra samtalsämnen ibland gick lite överstyr ( i och för sej inget ovanligt när Johan är med hehe) Han bjöd även på några härliga stories som vanligt  =) Fick ett telefonsamtal av Emelie - en gammal kär vän från Finspång, under kvällen. Vi hörs bara några gånger om året nuförtiden, men hon var iaf hemma från Indien nu o hade inget att göra så hon kom förbi ett tag också, himla kul att träffa henne också!

Idag har ja o älski varit i Linköping o träffat lilla Alicia för första gången! Hon var såklart helt underbart mysig & söt! Hon låg o sussade i min famn jättelänge men när hon skulle över till mercan blev hon skitsur & börja grina nästan direkt.. hehe. Passade på att fira Elise också som fyllde 20 år igår!

Nu sitter jag äntligen ner här hemma o gör ingenting för första ggången på flera dagar! Skönt det också även om jag haft en underbar helg! Mercan ska iväg o träna snart så jag tänkte pyssla lite här hemma & gosa lite med kissarna!

Såg att mitt M på tangentbordet är helt löst o konstigt nu också =( Nån som vet hur man fixar sånt?!

RSS 2.0