Mätt & belåten

Ikväll är jag ensam här hemma, har fixat lite gottigott bara till mej. Först blev det pizza på tortilla-bröd med tomatpuré, tonfisk, champinjoner, tomater & ett ägg som jag knäckte uppepå! Till efterrätt blev det en MÖRK chokladkaka som nästan är helt slut nu och jag har grymt ont i magen bara därför :( Tog en med 72% kakao och sesamfrön inuti, mycket gott faktiskt! :) Upptäckte dock att den mörka chokladen gör en illlamående-mätt mycket snabbare än den ljusa :)

Imorgon ska jag njuta av sommarvädret!! Jag & Sara ska till himpa-badet och simma & sola oss bruna.
Sen är jag bjuden på kalas & till kvällen väntar middag på Manesa & kanske en utgång med girlsen :)






Fotona är tagna med min mobil :)

trötter

Ikväll blir det att somna tidigt... är redan på plats i sängen & känner att jag kommer somna direkt när jag lägger huvudet på kudden. Så sköönt!!

Haft en bra jobb-dag dock, det mesta flöt på bra så det kändes riktigt kul :) Efter jobbet skulle jag ha gästtränat på Sats igen men Carro kände sig så hängig så vi ställde in, precis efter att vi besämt oss att inte träna så ringde Mercan och sa att han också skulle hoppa sin träning pga sin onda hals. Så vi åkte och köpte thai-mat och drog iväg ut till abborreberg för lite picnick på klipporna. Himla mysigt :) Köpte även med oss lite jordgubbar till efterrätt. Det var jätteskönt att ligga där i kvällssolen och lyssna på vågorna, sådär lagom varmt också!

Igår var vi tjejer bjudna till Emelie på trerätters middag. Hon hade fixat jättegod mat med choklad-tema, ngt chokladigt i varje rätt, lite kul :) Till "förrätt" hade hon ordnat chokladprovning och jag som inte alls brukar gilla mörk choklad fastnade faktiskt för flera av dem.. så nu ska jag våga köpa mörk choklad lite oftare :)

Nä nu faller mina ögonlock snart ihop känner jag.. sömn är vad jag behöver!
nattinatti


Långhelg

Himla skönt med långhelg alltså men idag var man tillbax på jobbet igen, inte lika skönt, särskilt inte när det är tokfint väder ute, hann dock få liiiiite sol på mej på lunchen :)

Midsommarafton började jag med en löparrunda, gick väldans segt men skönt att röra lite på sej innan allt frossande i mat som väntade :) Åkte hem till mams o paps på lite lunch och sedan vidare till Mallan. Vi fixade i ordning oss o gjorde mat & jordgubbstårta, Anna kom efter en stund och senare framåt kvällen kom resten av folket.. blev sammanlagt 10 pers! Det blev en skojjig kväll med en massa ätande, spel, musikquiz, kubb m.m. Alltid lika kul att umgås med finspångsgänget :)

Lördagen blev det mat hos mamma o pappa och lite senare på kvällen samlades ett stort gäng hemma hos Mercans pappa för att umgås & spela ännu mer sällskapsspel, TP och charader denna gång :)

På söndagen passade jag på att sova ut ordentligt, åt frukost på mammas o pappas altan och eftersom det såg ut att bli en fin dag drog vi iväg för lite minigolf med Peter & Sanna. Dessvärre hann vi bara ett par banor innan det började stört-regna så vi fick ta en fika innan vi kunde spela färdigt.. usch riktigt ruggigt blev det mot slutet... Mercan vann iaf till slut, ja & Sanna delade sistaplatsen :) På kvällen blev vi bjudna till Linn & Johan på grillning på deras mysiga innergård. Blev en himla fin kväll, så enkelt egentligen att fixa lite mat ihop sådär. Borde göras oftare, mycket roligare än att stå hemma vid spisen själv dag efter dag..., får styra upp lite grillkvällar & bjudningar :)

På Onsdag har vi föresten premiär av vår egna "halv åtta hos mej" Det är Emelie som har fått äran att börja så på Onsdag kl. 19.30 ska vi vara hemma hos henne och bli bjudna på hennes choklad-inspirerade 3-rättersmiddag :)





Sommar-fina värdinnan :)





Kubbspelande som grabbarna förlorade STORT :)


Välfylld grill :)


Underbart god mat..


... o efterrätt förstås :)


Vinnarlaget :)


Tack för en trevlig & rolig kväll kära vänner!

fullt upp

oj vad tiden går... dagarna bara rinner iväg och jag har fullt upp hela tiden, fast det är skoj o ha många bollar i luften så länge man inte stressar upp sig. Nu ikväll har jag & carro varit på Sats och provtränat.. gick på två pass, ett danspass och ett corepass. Det var skoj båda två men dansen var liiite svår för min del :) Carro däremot klarade det galant, hon är verkligen bra på att dansa! Vi ska dit igen nästa vecka och köra ett annat danspass.. afro denna gång... lite enklare hoppas jag :)

Imorgon slutar jag redan kl. 14, datasystemet på jobbet ska stängas ner då för att göras om och utan datan kan man ju inte jobba :) Tänkte gå en sväng på stan och kolla lite, var ett tag sen nu. Ska kolla myrorna också och köpa lite grejer till en maskerad som jag har blivit bjuden på i sommar, med western-tema :) hihi ska bli kul o klä ut sej lite... får se vad man kan hitta :)

I helgen som var nu var vi ju på släktträff i Risinge prästgård... det var himla kul faktiskt, träffa alla kusiner & kusinbarn som blivit såå stora sen sist!! Vi åt en massa god mat, gick tipspromenad körde kubb & hade allmänt trevligt! Jag är tydligen grym på kubb i år haha. Efteråt åkte vi hem till oss och fick även med oss Mallan, Jk, Eken och John. Så trevligheterna fortsatte hemma hos oss!

Ska bli skönt med långledigt i helgen.. midsommar på fredag.. ska firas i finspång tillsammans med en massa trevligt folk. Mallan & jag ska baka tårta :) Men först en dags arbete till & lite sömn innan dess. Imorgon börjar Carro & Fatema jobba hos oss på AMK fast på en annan enhet, riktigt skoj :)

jobbvecka

Redan Torsdag-kväll, dagarna går sjukt snabbt när jag jobbar tycker jag, iallafall på mitt jobb. Man hinner knappt komma dit förrän det är fikarast & så lunch & så fikarast igen hihi. Nu låter det kanske som vi bara fikar på mitt jobb men rasterna är bara ca 15-20 minuter (iaf för min del) men tiden där emellan går otroligt snabbt. jag har kännt mig oväntat pigg hela veckan, passar mig bra med regelbundna tider, att gå upp samma tid osv. Idag har jag dock varit lite småhängig... har gått & gäspat hela dagen och efter jobbet var jag tvungen att ta mig en liten lur på en halvtimme :D

Jag var ute i Jursla igår och träffade min underbara vän Emilia! Det var så skoj att se henne igen såklart men det blev även lite blandade känslor med tanke på att det hänt en väldigt tråkig och fruktansvärd sak i hennes liv. Känns väldigt kul att du är här hela sommaren iallfall så att vi kan passa på och träffas!! Ser jag verkligen fram emot! :D

Idag hade jag & Emelie bestämt att vi skulle gå på box på friskis och det hade jag sett fram emot. Typiskt nog hade instruktören missat att han skulle ha ett pass idag så vi blev erbjudna att gå på spinning istället. Så det fick det bli, inte lika kul dock men ändå kul att testa spinning på ett nytt ställe. Det var riktigt bra cyklar där & luften i hallen var väldigt bra (bättre än alla andra ställen jag testat) Så det blev ett skönt träningspass. Passade på att testa bänkpress också.. började på 32,5 kg som jag klarade galant. haha. Sen skulle jag testa 35 men då gick det liiite trögare så Emelie fick hjälpa till en pytteliten bit. Tusan var sur jag var för det, ska testa 35 nästa gång utan att köra ngt innan & då ska jag banne mej klara det också :)

Imorgon väntar jobb som vanligt.. skönt med Fredag, blir troligtvis lite häng hemma hos Emelie på kvällen.. pratade lite om det idag om jag inte ska till Finspång men tror jag väntar med att åka dit tills på Lördag. Då ska vi ut till Risinge Prästgård och ha släktkalas med släkten på mammas sida. Det blir en hel massa folk & många av dem har jag inte träffat på väldigt länge. Hoppas på fint väder bara men det ser mörkt ut :(

Jag har så ont i ryggen nu också... min stackars kropp är inte van vid att sitta vid datorn så mycket som jag gör på jobbet... sen kommer jag på mig själv ibland med att sitta med axlarna helt spända och uppdragna till öronen, helknäppt! Varför gör man så? En massage vore skönt men det är vääldigt dåligt med sånt nuförtiden.. trots att man bor tillsammans med en massör!




Min knäppa kisse tycker om att ligga på så knäppa ställen ibland, hittade henne här häromdagen :)

Mini-semester i Frankrike

Det blev som sagt en liten tripp utomlands för mig denna sommar trots att jag sparar för fullt till långresan. Blev perfekt att åka precis mellan skola och sommarjobb, och det blev verkligen PRECIS :D

Åkte iaf iväg tiiiidigt i söndags morse, jag Mercan, Sanna, Peter och Andreas.. höll på att missa flyget på grund av att vi fick vänta på en viss person som försovit sej!! :D Tanten i incheckningen var så otroligt tjurig när vi väl kom fram trots att vi bara var 5 minuter sena.. visst att det var fel av oss men den attityden är INTE ok hos personal som jobbar med service...
Iallafall.. väl framme i Marseille hämtade vi ut vår fina bil och åkte iväg mot Toulon, minns inte vad den lilla byn där vår lägenhet låg hette men det var iallafall mellan Marseille och Toulon. Värdet var lite halvdåligt första dagen så vi passade på att kolla runt lite på "stan" åt lite mat och körde en omgång chicago som Källbom vann. På kvällen gick vi ut och åt på ett ställe som våra svenska grannar rekomenderat. Det var ett ställe med mussel-buffé... vi var lite skeptiska till en början, iaf jag & Sanna, men det visade sig vara en riktig hit. Jag åt en hel skål musslor & det var helt suveränt gott!! Ett minus för alla fransmän som satt & glodde på oss konstant! Det var otroligt störande!! Men vi såg v äl lite smått bortkomna ut till en början kanske... fattade inte om man skulle hämta maten själv & i så fall vart den fanns haha. 



Dag två blev det beachen precis vid vår lägenhet, den var helt OK, det var dock rätt blåsigt den dagen så något bad blev det inte för min del, lyckades dock tvinga mig till ett pytte-dopp en gång... :D
   
 

Efter beachen blev det lite sol på vår underbara altan och en liten promenix runt området. Till kvällen blev det grillning på altanen, god mat, vin & "jag har aldrig.." haha. Fyra av oss begav oss sedan neråt stan medans en person bangade!! Vi hamnade på ett mysigt litet ställe där vi drack en underbart god Pina Colada :D 
     
  

Vi hann även med ett besök i St Tropez... där blev vi dock lite sått besvikna. Dels blev resan dit den längsta & jobbigaste på länge, fy tusan vilka vägar de har i Frankrike & bara EN väg in & ut från St Tropez... helt sjukt dåligt!! Stan var rätt mysig, vi strosade runt bland båtarna nere i hamnen, tyckte dock inte att det var nått speciellt direkt... som ett vanligt ställe...
Till en början hittade vi heller ingen strand så halva dagen hann gå innan vi till slut kunde lägga oss på en härlig strand!

   
     
Sista dagen spenderades på en annan strand nära vår lägenhet.. jättefin strand & helt perfekt väder! Blev en riktig heldag med sol, bad, glass, beachspel & slappande!

 Peters berömda insmörjning av Sanna :D 

    
Huset som vi bodde i & utsikten från lägenheten :D
Sammanfattningsvis en härlig & rolig semester som tyvärr tog slut alldeles för tidigt!

nationaldag




är det idag ja, det märks ju knappt här i Sverige.. annat är det hos grannarna i Norge som ju blir helt övertända på sin dag :D Själv har man "firat" dagen nere på stan tillsammans med två sötnosar, Emelie & Carro! Vi strosade runt på stan ett par timmar & jag lyckades hålla mig i skinnet och endast köpa ett par örhängen! Min ekonomi är sisådär nu efter Frankrike-resan.. den drog iväg lite, något mer än vad jag räknat med men det var det värt! Hade det verkligen kanon där nere. Bilder kommer senare (kameran är i finspång för tillfället)

Igår var första sommarjobb-dagen för mig! Skönt att böörja på en fredag :D Var dock kalabalik på jobbet så det kommer nog bli en tuff sommar.. men lärorik samtidigt!

Ikväll blir det lite tjejkväll med mat & fotboll.. får se hur mkt det blir av det sistnämda men tv:n får väl stå på iaf :D

Imorrn ska jag tll gymet & testa på en rolig grej, har aldrig kört bänkpress i hela mitt liv men ska faktiskt göra det imorrn. Anledningen är att lite folk fått gissa på vad jag tar så nu är det upp till bevis för min del :D Men bara om jag får sällskap såklart, kan inte direkt lägga  mej där själv :D Men vi får se hur mkt vin det blir ikväll... måste ju vara i bra form om jag ska utmana mig själv sådär :D

Näpp nu ska jag piffa upp mej lite!
Ha en trevlig kväll!!

RSS 2.0