hemma-dag

idag sitter jag hemma o pluggar, skönt att slippa gå upp tidigt o göra sig i ordning. jag har suttit i sängen hela förmiddagen o läst o skrivit lite om olika forskningsmetoder. Jag o Sara har ju i princip redan bestämt att vi ska använda oss av kvalitativa intervjuer till vår uppsats men det är ganska intressant att läsa om de andra metoderna också.. kanske inte enkät då hihi. Men observationesstudier av olika slag skulle vara intressant att genomföra någongång.

Det har varit två killar här idag o fixat vår ventilation också men dom gick precis. Var lite smått orolig först att dom skulle komma tidigt i morse o sabba min sovmorgon men dom plingade inte på förrän 10 så det var lugnt :)

Idag är min lilla gummsa hos doktorn för provtagning, mercan tog henne med sig i morse o sen har hon fått spendera dagen hos min syster. Om jag känner Myrra rätt kommer hon att sura hela dagen sen när hon kommer hem. Hon hatar veterinärbesök fast hon har blivit väldigt duktig nu måste jag säga. Vi åker ju med henne dit relativt ofta så det har blivit en vana för henne med stick i tassen o bli av med några provrör blod. Hoppas verkligen att värdena är OK nu så vi slipper öka medicineringen ytterligare... får vänta ngn vecka på svar skulle jag tro.

Nu är klockan snart två.. har ca en timme till på mej att plugga. Har bokat in mej på spinning kl. 16.30 o innan det ska jag hinna fixa sista tvätten, äta nått o sen åka förbi glasögonmagasinet o hämta ut mina nya glasögon. Är ganska nervös inför det faktiskt.. har glömt bort hur de såg ut :) Men ska bli både skönt o skoj med nya faktiskt, var på tiden. Mina gamla är varken snygga eller särskilt användbara med tanke på att min syn försämrats ganska rejält de senaste åren.
Tack snälla mamms o papps för den ekonomiska hjälpen :)

Ikväll ska ja o älskis ut o äta, sen får vi se om det blir ett biobesök eller hemmakväll med lets dance o hjälp som börjar idag :) Blir nog en mysig kväll vad vi än väljer att göra.

I helgen blir det lite jobb o så ska vi försöka bli klara med kontoret!
men först lite mer plugg :)

mina älsklingar


sötnosarna myrra o mango myser i julklappen som dom fick några veckor för sent :) välanvänd vid det här laget kan jag lova :)!!


finaste vovven i julrosett :) han var inte alltförglad i den så den åkte av mästan direkt..


lite gladare när han fick öppna julklapp :)


min lilla sjukling myrra


charlie


mammas o pappas tjockis rasmus


mango som fostermamma för en massa år sen


myrra trivdes också i rollen som fostermamma :)

visst är dom underbara, mina sötnosar!

målarsöndag

nu är vi igång med renoveringen av "kontoret"... det är ju dock en del förarbete att göra innan man får komma igång med själva målandet. Jag har varit så ivrig hela dagen att få börja måla men allt annat tar ju sån tid :( !!
Spackla o slipa, spackla o slipa osv... sen all maskeringstejp som ska på alla lister & kanter, puh det är allt lite jobb, fast det är kul när man håller på o fixr tillsammans :) Nu har mercan dock övergivit mej för att åka till åby o spela innebandy så jag ska fortsätta själv. Ska dock iväg på lite spinning vid 17 så då får jag ett litet brejk :) Hoppas att sanna joinar mej, lät som så igår iaf, alltid roligare när man är två :)

Igår provade jag på lips för första gången, ja o mercan var ju inbjudna på lips-kväll hos linn o johan tillsammans med en hel massa annat folk. Det blev en jätterolig kväll med massa sång & skratt :) Drack en hel del vin men lyckades dricka "med motta" så jag känner mig väldigt stolt o nöjd :) haha, nu lät det som om jag har problem med spriten haha. Fast det kan man ju indirekt säga att jag har :) Nåja, blev några glas o EN cigarett, duktigt!

Efter en turneringsomgång var det iaf sanna o linn som fick mötas i final. Av någon märlig anledning bestod finalen inte alls av lips utan dom skulle mötas i en omgång fotboll i fifa-spelet :) det blev en riktigt rolig match då varken linn eller sanna kört det spelet innan :) Det blev slutligen sanna som vann efter ett antal självmål av linn :)
Som sagt, en jättekul kväll :)


Nu ska jag väl återgå till lite slipande :) 

     

äntligen fredag

nu ser jag fram emot en skön helg utan plugg eller jobb (tror jag iaf)  Poolen har ringt VARJE dag hela veckan o bokat in mej på jobb. Som tur är har det varit längre fram i nästa månad så jag har kunnat tacka ja till alla dessa pass & de känns jättebra!
Idag kom löningen för december också så jag kunde föra över 7000 till sparkontot idag, inte illa va?!? Enligt min lilla budget hade jag planerat in att tjäna 10 000 kr jan-maj i år men om folk fortsätter vara sjuka o ta ledigt i den här takten lär det nog bli mer :)

Idag slutade jag redan efter lunch. Städade av lite hemma o sen hade jag tänkt att dra ner o träna lite men har fått lite känningar i halsen så jag hoppade gymet idag. Tog bilen ut till Rusta istället o shoppade loss lite där :) Shampo & balsam o duschcreme o grejer, helt otroligt billigt :) Sen köpte jag väggfärg & spackel, har ju tänkt at måla om lite i vårt lilla "kontor". Ska ta bort ett skrivbord också eftersom varken mercan eller ja sitter där särskilt ofta. Jag pluggar alltid i sängen eller i vardagsrummet och mercan sitter alltid i vardagsrummet o jobbar. Vi har pratat om att köpa en byra dit in istället eftersom vi är i större behov av förvaring!!! Köpte iaf två hinkar av färgen "nougat", får se hur den blir :) Tror det mesta blir bättre än det som är nu, baby-grönt + en massa hål i väggarna :(

Ikväll blir det mysig hemmakväll med mat, lets dance o godis, mums :) köpte även två flaskor vin förut, den ena blir att ta med till johan o linn imorgonkväll men den andra kanske öppnas redan ikväll :)

ha en trevlig kväll & helg kära läsare!


en massa plugg

ojojoj säger jag bara, det var såhär det var att gå i skolan ja. Hade jag visst hunnit glömma efter ett sommarlov och en termins praktik. Senast i lördags när ja o socionomtjejerna satt o pratade var vi alla överens om att det skulle bli så skönt att börja skolan igen och få ha lite mer ledigt. Haha, det kan vi ju glömma! :) Just nu känns det som att jag håller på med 20 saker samtidigt och allt blir bara lite halvdant eftersom jag hela tiden har nästa sak som ska göras i huvudet. Statistikuppgifter, statistiktexter, c-uppsats, litteraturstudie, basgruppsträffar, vetenskapsteori, telefonintervju m.m.m.

Jaa visst låter det kul?!?:)

Imorgon tänkte jag dock ta lite ledigt från puggandet efter lunch. Mallan har vägarna förbi så jag tänkte smita ner på stan o ta en fika med henne, ska bli skoj :) På kvällen tänkte jag hinna med ett styrkepass också så morgondagen ser ljus ut :)

På tal om träning, igår var ju jag o mercan på spinning. Jag lyckades genomföra ett av de få spinningpass jag kört i mitt liv då jag inte kollat på klockan stup i kvarten och bara längtat efter att passet ska vara över. Knepet? haha riktigt knäppt. Jag orkade inte ta på mig linserna igår så jag körde glasögon till gymmet. Tog sedan av dom under passet för att inte svetta ner dom totalt. Eftersom min syn är helt kass såg jag inte ett skit under hela passet, inte heller klockan!!! :) Det var helt suveränt bra, jag bara körde på i min egen lilla värld o var bara fokuserad på träningen! :) Kommer garanterat att köra på det även i fortsättningen :)!!

Nu ska jag återgå till lite läsande om ensamkommande flyktingbarn!

hej så länge!

tillbaka i skolan igen

Nu var det ett tag sedan jag skrev. IGEN! Hinner inte med att blogga numera, har så mycket annat roligt o intressant som tar upp min tid men några rader då o då är ju inte svårt att hinna med egentligen :)

Idag började nya kursen, ska ju skriva c-uppsats nu under våren men innan dess ska vi läsa statistik o vetenskapsteori. Började läsa lite smått om statistiken nu ikväll o det känns inte fullt så tråkigt o jobbigt som jag först trodde. Kanske kan bli en kvantitativ uppsats istället?! haha nävars.. det tror jag inte att jag får med Sara, som jag ska skriva med, på :)

Känns skönt att vara tillbax i skolans värld igen även om jag trivdes himla bra på min praktikplats! Tiderna är det allra bästa, idag hade jag tex sovmorgon till 10, visserligen har jag läst en del plugg nu ikväll men jag kan ändå styra mer själv över min tid o det gillar jag! :)

Jag o Sara var hos syon idag och bokade in en tid, ska träffa honom på torsdag och prata om vårt planerade studieuppehåll till hösten. Åhh det känns verkligen jättekul att vi nu kan börja planera lite smått för vår lilla utlandsvistelse även om det är ett helt år kvar. Snart får jag min jul & nyårslön också som jag ska placera på mitt nyöppnade sparkonto som ENDAST är avsett för resan :) Hädanefter ska jag spara varenda krona som jag tjänar på extrajobb , jag får bara leva av studiemedlet o det borde jag klara riktigt bra nu när jag gått upp till fullt lån också.

Mina visioner om att flytta till mindre lägenhet har jag dock fått lägga ner.. Mercan är omöjlig när det gäller den frågan. Jag har dessutom insett att vi faktiskt bor ganska billigt... en flytt till en hyfsat billig tvåa skulle bara ge mig ca 500kr extra i månaden. Visserligen är det 6000kr på ett år men sen tillkommer det flera andra kostnader när man flyttar. Jag måste säkert måla eller tapetsera om i minst ett rum :) sedan kanske våra möbler inte passar helt o hållet osv.

Det är ju heller inte något vidare läge att sälja lägenheter just nu :(

På jobbfronten ser det bättre ut.. poolen ringer hela tiden o vill ha ut mig på jobb så jag har rätt mkt inbokat nu i februari!! Har dessutom fått några tior extra i timmen sedan jag blivit tvååring o fått anställningen :)

Imorgon är det skola igen några timmar, sedan ska jag o Sara planera c-uppsats o på kvällen ska jag o mercan köra lite spinning :)

nattinatti


GRATTIS ELIN!

Idag fyller en ROLIG & HÄRLIG tjej som heter Elin 23 år!! Hon är dessutom en underbar vän som förgyller dagarna i skolan :)

Grattis vännen! Hoppas du får en bra dag (o att du inte är alltför bakis) :)


Härlig dag :)

ja, det har det verkligen varit. Var på väg att vakna på helt fel sida i morse... eller det gjorde jag väl i och för sig kan man säga. Hade planerat att ta en lugn morgon hemma o sen gå ner på stan framåt lunch o sen träna på KVÄLLEN! Men sen kollade jag nautilus öppettider o såg att de givetvis stänger redan klockan 16 idag, typiskt!! Jag gillar inta att ändra om i min planering men tog det förvånansvärt bra idag och var nere på gymmet redan kl 10.30 :) så blev det ett kanonskönt styrkepass hem o duscha o fixa o sen ner på stan för lunch med carro & emelie!!! Så härligt att träffa dem igen, vi satt flera timmar nere på paus o pratade, sen en snabbis på stan o shoppa en present till elin som fyller i helgen. Efteråt tog jag o emelie en skön promenad runt promenaderna :)

Börjar känna mig rättså trött nu faktiskt... men kom i säng rätt sent igår. Blev kvar i Finspång efter familjenmiddagen med Rydbergs. Mallan ringde o bjöd in mig på spelkväll o det tackar man ju inte nej till :) Hade riktigt roligt med både Charader och "Med andra ord" (typ alias) Körde tjejerna mot killarna o vi tjejer (ja mallan annis o erika) vann Med andra ord och grabblaget (Jk, eken, chrille och john) vann charaderna. Alla var dock lite krassliga så jag lär säkert åka på en förkylning eller så nu :( Jag kom inte hem förrän halv två. Mercan var hos källbom o kolla hockey o kom hem ännu lite senare än mej... tror inte jag somnade förrän efter tre. Inte bra för mej som tänkt att ställa om mig nu till skolan o alla tidiga morgnar.

Vad dumt det är att det måste till ett nytt år för att man ska motivera sig till att ändra vanor och förbättra sin livsstil... jag har skrivit ner flera nyårsföften... eller kanske ska kalla dem nyårsmotton eftersom det mer är sådant jag ska försöka sträva efter. Bara jag förändrar mig liiiite är jag nöjd, inte för höga krav :) Jag ska iaf bli mer egoistisk o göra mer saker som jag vill istället för alla "borden" och "måsten" . Sen ska jag ge mer komplimanger till folk, det är ofta som jag kommer på mig själv med att tänka att någon är fin eller gör ngt bra fast jag säger det inte så ofta som jag tänker det. Det är så dumt för man vet ju själv hur glad man blir av komplimanger (ärliga sådana såklart).


Hittade en härlig sommarbild från midsommarafton -08, gör att man längtar till sommaren :)



träna igen!!

idag ska jag börja träna igen! ska bli skönt att komma igång men det är alltid så svårt att kommaigång när man inte kört på så länge :( Tror det blir lite styrka iaf, ja & mercan ska ju köra pass på tisdag! För er som inte vet så fick jag ett 10-kort på sol o motion av mercan i julklapp så att vi ska kunna träna lite mer ihop :) Så vi tänkte gå på ngt spinningpass eller så på tisdag, ska bli skoj men jag kommer inte orka ett skit :)

Igårkväll åkte jag ut till Jursla o träffade Emilia som är hemma över jul. Vi köpte pizza o kollade film o så blev det en hel del socionom-snack :) Det var jättekul att träffa henne igen... vi har ju inte setts sen i somras o nu lär det väl inte bli förrän till sommaren om jag inte åker upp o hälsar på. Får se vad som händer, har ev. en tripp till Malmö inplanerad nu snart också hihi, skoj :)

I fredags hade vi ett helt gäng med folk här på lite tv-spelskväll, blev både buzz och scene it. Först var vi ute o käkade på papas tapas, ja, mallan, jennie, jk,, mercan, nyrre, källbom och carinci. Sen kom även Peter o Sanna förbi o var med :) En riktigt trevlig o rolig kväll även om vi tjejer förlorade mot gabbarna :(


nu måste ja fixa lite med tvätten men kanske skriver mer sen, är på skrivarhumör idag :)

ojojoj..

.. vad LÄNGE sen jag bloggade!!! Jag har varit ledig i två veckor men ändå haft fullt upp hela tiden så det har inte blivit så mycket tid vid datorn. Mercan har ju köpt Xbox nu också så det har blivit vårt nya tidsfördriv :) Guitar hero är storfavorit just nu hihi.

Har spenderat mycket tid hemma i finspång, umgåtts med familj & vänner o gått massor av långa skogspromenader med vovven :) Julen & ledigheten har varit väldigt händelserik orkar inte skriva om allt som hänt men det har varit både trevligt, mysigt men också jobbigt emellanåt. Har grubblat en massa o när man är känslomänniska som jag så har det medfört en hel del humörsvängningar! Det är tur att jag har så fina änlgar omkring! Tack för att ni finns!

Vår nyårsfest blev iallafall kalasbra, verkar som alla hade roligt & trevligt :) Mallans & mina lekar blev också en riktigt hit med många skratt :) Men det är lite att styra med under en sådan fest även om man inte tror det innan... men det var det givetvis värt :) Blev dock inte så mycket fottande... hade så mycket annat att göra så hann  knappt med det tyvärr :(

Idag blev det jobb några timmar sen har jag fixat o styrt lite här hemma, städat , lagat mat o rensat papper :) Fyllt i lönespecar också, verkar som det blir en ganska stor peng som utbetalas till mitt konto nästa månad :)


Ikväll kommer det hit lite folk, blir visst ett rätt så stort gäng verkar det som nu.. blir nog först ut o äta, jag hoppas på tapas :) sen hem o köra lite xbox kanske?!? eller buzz om ngn tar med det! 


ska väl bjuda på lite bilder iallafall :)























det var allt för denna gång!
kramis!

RSS 2.0