långhelg

Igår var jag ju som sagt ledig, underbart! Tog en välbehövlig sovmorgon och sedan drog jag & Mercan iväg till Maxi. Jag shoppade mina sista julklappar och så slog vi till och köpte julgran, en riktig blev det! Jättemysigt!
Stannade även till på Djurmagasinet och köpte lite julklappar till djuren också :) Charlie kommer att få en jättefin grej, fast mamma kommer nog att uppskatta den mest :)
Mango fick en ny leksak för bara 19 kr, hon blev superglad & busade med den hela kvällen igår!! Hon är som en kattunge igen, haha så kul att se!



Idag har jag tränat, sen träffade jag Emelie, fikade lite på Lindahls.
Ikväll kommer Emilia hit :) Ska bli jättekul att ses, var länge sen nu!

Resan närmar sej med stormsteg också! Fattar knappt att vi snart ska åka!!
Imorgon kommer Fatema & Sara hit och vi ska planera det sista så jag & Mercan kan boka in våra flyg till det som vi ska göra själva :) Jag har läst massor om Mexico nu och det verkar finnas massor att se & göra där med. Åh, fattar inte hur man ska hinna allt... Börjar bli lite smått nervös också. Har ingen aning om hur jag kommer att reagera.. att vara borta så länge, leva så enkelt, ha så få saker med sig, varmt, smutsigt, fuktigt klimat, vara på barnhemmet.. känns jätteläskigt. Det kommer verkligen att bli en utmaning!!

 

Lilla söte-granen :)

Funderar på om jag ska bosätta mig i Finspång över både jul & nyår.. Jag ska ju jobba i mellandagarna men det kanske blir att pendla. Skulle vara mysigt att vara hemma lite & umgås med tanke på att vi snart ska åka.

Får se vad som händer..



snö & julgodis

Vad härligt det är att det äntligen har kommit snö!!
Jag har njutit hela dagen på jobbet där jag suttit framför datorn med kaffe & pepparkakor och sett snöflingorna falla utanför fönstret, såå mysigt!

Nu har kaffet & pepparkakorna bytts ut mot glögg och rockyroad. Inte fel det heller :)

Dagarna går himla snabbt nu. Har tusen saker att fixa inför julen och inför resan. Det är nått varje dag, fast jag gillar det :) Trivs med många bollar i luften, planera & fixa & förbereda :)
Jag älskar listor, gör minst en om dagen med saker som ska fixas eller handlar. Dom ligger lite varstans i lägenheten :)

Jag är ledig på fredag och det ska bli underbart. Bara känslan av att jag ska vara ledig är nästan lika skön som själva ledigheten. Jag går och gläds åt det hela veckan! Jag missar dock skinkmackorna på jobbet på fredag, attans :(

Är fortfarande himla trött på Friskis! Idag stod jag i en 5 meter lång kö för att fylla på min vattenflaska. Åh, längtar tills jag får byta ställa (om typ ett år). Imorgon är det dock premiär för afro-dans på friskis, det har jag sett fram emot men när jag fick se att det var 70 platser till passet sjönk min entusiasm något :( 70 pers liksom, i LILLA hallen! Hur tusan tänker man då? Nä, där tänker minsann inte jag vara med & trängas!


Ännu mera julgodis:


 

 Projektet med knäck var väldigt roligt...

... men det gick sådär att får ner den i formarna :)



Gott blev det iaf :)





svettiga svettis

Jag har kommit på att jag är sjukt trött på friskis&SVETTis :(
Ångrar att jag köpte årskort i höstas. Det är knappt kul att träna längre bara för at jag är så trött på stället.
Det är så stressigt där jämt när man kommer, så himla mycket folk som stressar runt eller väntar på att få gå in i stora hallen. Det trängs & knuffas. Det luktar alltid svett där, särskilt i gymmet. Visst ska det väl kanske lukta lite svett på ett gym men det är en sådan unken svettlukt så man mår illa :(

Idag var jag tvungen att avbryta min uppvärmning pga att några personer som tränade vid en boxningssäck precis bredvid luktade såå starkt av svett!!! Jag är inte så värst känslig för lukter i vanliga fall, Mallan du skulle nog aldrig klara av att vistas inne på friskis en längre stund med din näsa, hihi :)

Det är katastrof att det inte är någon musik på heller, när det väl är musik på så är det jättelågt. Ger ingen tränings-lust alls.

Jag saknar Nautilus. Lugnet där & att det alltid var så fräscht! Om man inte är student så är det knappt någon prisskillnad mellan friskis och andra ställen i stan som är betydligt bättre. Nästa gång jag köper kort blir det förhoppningsvis på Nautilus igen. Har fått med mig Sara nu!


Efter denna vecka har jag 21 arbetsdagar kvar innan resan!

Vi har hyrt ut lägenheten nu också, två små söta tjejer som ska bo här när vi är borta. Känns jättebra!








julgodis :)

Här hemma har det blivit lite jul-bak i helgen.
Jag kunde inte hålla mej trots att jag ska julbaka nästa helg både med socionomtjejerna & finspångstjejerna :)
Men såhär års ska det finns godsaker hemma hela tiden tycker jag :)

Prövade ett nytt recept på kola med en kakdeg i botten som blev kanongott, påminner lite om Twix så ifall man gillar det så rekomenderas detta recept!

Ingredienser

Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör

Kolasmet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.

Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.

Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något.

När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.


Vi gjorde även en stor sats av Sannas mammas underbara lusse-bullar, lyckades inte riktigt med fyllningen men de blev rätt goda ändå :)

 

Nu har julstämningen verkligen infunnit sig för i år!

äntligen!

Äntligen är man helt frisk!
Igår blev det ett första besök på gymet, gick på ett intensiv-pass med Sara fast jag körde rätt lugnt så det blev nog mer som ett medel för mig :)
Idag blev det styrka - ett helt okej ben-pass! Skönt!

Imorgon blir det dock ingen träning, ska till Linköping igen för ännu en spruta :(
Lite trist, hela dagen går bort bara för en spruta som tar mindre än en minut att ta...

Morgondagens höjdpunkt är iaf att jobbet bjuder på lunchbuffé + efterrätt på Hugos på lunchen, haha. Om en sådan sak är dagens höjdpunkt kan man ju börja fundera över vad man har för liv egentligen :)

Det är roligt att gå till jobbet nu igen och det är skönt. Hela tillvaron blir fel när det är tungt på jobbet, jag är sjukt dålig på att lämna jobbet på jobbet vilket är ett måste för att överleva som socionom. Måste träna massa mer på det!

Skafferiet´s gigantiska te-koppar, haha. Ännu större blev de när Carro & Fatema drack ur dem :)


RSS 2.0