10 skäl att bli en joggare

1. Du sparar tid
Bara att dra på sig skorna och ge sig ut och så är du igång! På bara en timme har du hunnit byta om, värma upp, springa, stretcha, duscha & få i dig lite mellis :)

2. Det är billigt
Allt du behöver är ett par bra skor (& nått skönt att springa i men det har du med all säkerhet hemma)

3. Superbra för konditionen
20 minuter är tillräckligt för att du ska träna konditionen. Mer än så behöver du alltså inte springa om du inte tränar inför ett lopp som kräver det :)

4. Tid för vänner
Bestäm löpdagar med din partner eller dina vänner så får ni tid tillsammans & motion samtidigt!

5. Tid för eftertanke
Löprundor utan sällskap är inte fy skam det heller, det ger dig tid att tänka. Den friska luften gör susen för trötta hjärnor :)

6. Motverkar stress
Regelbunden löpning minskar stresshormonet kortisol. Detta gör dig lugnare, gladare och ger dig bättre sömn.

7. Perfekt på resan
Ett par skor & en sport-bh tar inte mycket plats i packningen :)

8. Kanon för förbränningen
Strävar du efter att gå ner i vikt är läpning en passande motionsform eftersom du jobbar med stora muskelgrupper som benen. Ännu effektivare blir det om du springer i intervall.

9. Du blir glad
När du rör på dig frigör kroppen endrofiner som gör dig lycklig!

10. Du får chansen att njuta av vårsolen samtidigt som du tränar!
Vem har lust att stänga in sig på ett gym när det är strålande sol och blå himmel ute? Då är det perfekt att dra på sig löparskorna och springa ett varv :)



BTW, letade & letade efter en jobbing-bild som förmedlar glädje och som kan fungera inspirerande. Så föll valet på denna haha.  De flesta bilder visar bara trådsmala löpartjejer & det är inte den bilden jag vill ge av löpning när vem som helst ju kan ge sig ut o springa :)


den där diskursen

börjar sakta men säkert falla på plats, skönt!
Har ägnat denna eftermiddag åt att läsa allt jag kunde hitta om diskurser & diskursanalyser och jag tror nu att jag har fått en hyfsad bild av vad det kan vara. Det är en hel del vill jag lova. Men det är skönt för då kan vi utforma vår uppsats hur vi vill inom ramen för en diskursanalys.

Blev hyperstressad idag på lunchen när en tjej i klassen kom men en utläggning av vad diskursanalys är då hennes förklaring skilde sig från min egen uppfattning. Nu kan jag dock andas ut & trösta mig med att min förklaring OCKSÅ är rätt. Man kan nämligen göra lite som man vill gällande diskurs!
Japp då vet ni det! Bara att fråga experten om ni skulle undra över något :)

helgen

jag hade tänkt att hinna med en hel del denna helg men den rann iväg så snabbt att knappt ngt (av det jag tänkt) blivit av. Skulle fixat färdigt i data-rummet, satt upp gardinstänger & gardiner, sått mina frön som jag ännu inte gjort :( och städat av balkongen. Men men, har iaf haft en skojjig helg & det är huvudsaken!

I Lördags drog jag iväg till Finspång efter frukost, eller ja, klockan var väl runt tolv men jag & Mercan tog en välförtjänt sovmorgon & sen gräddade vi våfflor till frukost så det drog ut på tiden.. :)

Hämtade upp Mallan och så mötte vi upp Sanna & Anna på P2 för att säga hejdå till Malin nu när hon ska iväg på långresa. Det var länge sedan jag träffade någon av dem nu så det var skoj med lite tjejsnack :)
Pratade lite om sommaren & att göra en liknande resa som vi gjorde förra året till Halmstad. Verkar dock bli svårt att hitta en vecka då alla kan. Men v. 31 kanske då?! En långhelg.. Ska verkligen försöka fixa ledigt. Måste säkert kolla upp allt med boende & sånt snart, har för mig att vi bokade redan i Mars förra året..

Lördagskvällen spenderades hemma hos Emelie. Vi skulle ju som sagt haft tjejkväll hela gänget men det slutade med att det bara blev jag, Carro & Emelie. Lite tråkigt att inte de andra kunde (eller ville?) komma. En av tjejerna hade iaf en VÄL förståelig anledning att inte komma. Sara träffade vi dock ute på Otten som av någon avnedning var där med sina "andra" kompisar.

Vi körde på iallafall, lagade mat & drack vin med tända ljus där i mörkret där en timme :) Mysigt. Jag tänkte att det blir väl en relativt lugn kväll, bara vi tre & så. Men ack så fel jag hade :) haha. Vi drog iväg mot Otten redan vid elva eftersom vi studenter har gratis inträde innan halv tolv. Vi kom in ca. 23,25, inte illa va?! :)

Otten visade sig vara en riktigt hit :) Bra musik HELA kvällen, vi dansade nästan konstant hela kvällen, drack väl kanske en & annan cider för mycket men det upptäckte jag inte förrän jag kom hem & konstaterade att jag var som mest på g & undrade varför kvällen redan tagit slut :)
Emelie & Johan var så snälla & följde mig hem!

     

    

 Fråga mig inte vad vi gör här :)

Söndagen gjordes ingen vettigt, ja & Mercan sov bort hela dagen. En promenad runt strömmen orkade vi iaf med :)

Nu ska jag strax iväg på kursintro. Har dock svinont i en visdomstand så jag kan knappt öppna munnen, USCH! :(

Ha en bra vecka allihopa!
/Sara

vinter igen?

oj vad det snöar ute då. Jag tyckte att det såg ut att bli en fin dag i morse (fattar inte riktigt vart jag fick det ifrån) men jag tog iaf tygskor & vårjacka till Sara men det blev ju inte så lyckat :( Höll på att snöa bort när jag skulle hem sen för någon timme sen..

Vår intervju gick jättebra, tack & lov. Några små-missar men vi kommer säkert förbättra oss till nästa intervju. Vi har ju 8 kvar att göra så vi lär nog utvecklas en del :)

Det är bara det här med diskurs-analys som jag grubblar på. Vet knappt vad det är & nu ska vi göra en sådan hihi. Någon som har en bra förklaring? Sara & jag fattar inte mycket när vi försöker hitta förklaringar på nätet  :(

Idag städar jag här hemma. Hade tänkt att städa ut vintern, typ lägga ner alla stövlar i skokartoner & ställa in i gaderober, hänga in vinterjackor & plocka bort mössor & vantar. Känns som den iden sprack nu.. usch! Här har man längtat efter vinter hela vintern utan att knappt ha sett till en snöflinga & så ska dom komma nu, trist!

Jag & mercan ska på spinning lite senare, på nordic club som det så fint heter numera (sol & motion). Spinningpasset är dock bara 30 min. Såg att det fanns ett till 30 minuters styrkepass efter spinningen så jag tänkte att vi skulle gå på båda. För säkerhets skull ringde jag till gymmet & frågade om man kunde gå på båda på endast en stämpel men det gick givetvis inte. Två stämplar för 60 min träning är jag för snål för :) Det får räcka med spinning idag.

Imorrn ska jag troligtvis till fimpen & träffa Mallan (o ev. Annis) för en avskedsfika. Mallan den lyckosten ska ju iväg utomlands en månad & bara softa på en massa härliga stränder. Inte lite avundsjuk man är.

På kvällen blir det tjekväll & utgång på det. Tänkte testa Otten som tydligen ska va helt OK nu efter ombyggnad & sånt. Vi bokade in detta datum för flera månader sen när vi försökte hitta en dag som alla kunde på. Nu verkar det dock som att vi inte alls blir hela gänget ändå :( Men det blir nog skoj för det!

Sista rycket med städningen nu då innan träningen!
Kram /Sara

underbara liv

jag önskar att man kunde stoppa tiden ibland (samtidigt som jag vill att den ska gå fort så vi kommer iväg på resan snart) för jag har det så otroligt bra just nu. Hela min studietid har varit helt fantastisk. Idag slog det mig att den snart är slut. Jag kommer visserligen att plugga igen nästa höst men det kommer inte bli samma sak utan alla härliga människor som finns i mitt liv just nu.

Jag är så glad att jag började på socionomutbildningen och ännu gladare är jag att jag gjorde det hösten 2006 i Norrköping. Jag undrar om det är som folk säger, att studietiden är den bästa tiden i ens liv. Jag kan tänka mig att det är så iallafall.

Men vad svårt det är att "fånga dagen" att leva i nuet och njuta av det och inte tänka på vad som kommer sen. Det är så lätt att gnälla över småsaker men man har egentligen så mycket att vara glad & tacksam över!

Jag undrar hur det blir sen när man ska ut i arbetslivet, även om man fått ett jätteroligt och utvecklande jobb så kanske man inte alls har så mycket gemensamt med arbetskamraterna. Jobbar man heltid finns inte mycket tid över till vänner, familj o nöjen. Då blir det ens liv. Konstig tanke..

Nu ska jag iallafall forstsätta att glädjas åt det jag har just nu. Min familj, mina vänner, min pojkvän, min hälsa & jaa hela min livssituation faktiskt!

Glöm inte bort att glädjas åt allt det bra här i livet innan det är för sent..

Tack vänner för att ni finns! ♥


Våffelkväll

idag efter jobbet kom tre söta tjejer hem till mej med en massa våffel-ingredienser :)
Jag hade lovat att klippa Emelies lugg o under tiden så gräddade Carro & Fatema våfflor. Till våfflorna serverades vispad grädde, glass, frysta (fast upptinade) blåbär och hallon och jordgubbsylt. Mumsigt värre :) Jag åt fem stycken, lyckligtvis var Fatema med som är någorlunda normal i maten så jag slapp känna mig som värsta storätaren själv. Carro & Emelie kan bli illamående efter EN våffla, helt ofattbart för mig :)




Imorgon blir det lite plugg igen & på fredag ska jag & Sara geomföra vår första intervju. Ska bli skoj att komma igång med det nu. Men den där c-uppsatsen ligger & gnager i mej hela tiden. Det faktum att man kan få VG är bara jobbigt, gillar inte sådana kurser, det är värsta stressmomentet. Det är mycket skönade när man bara kan bli godkänd eller inte och blir man inte godkänd kan man alltid göra ett nytt försök eller komplettera med någonting.

Pratade nyss med Mallan. Vi ska inte ha fest ihop längre :( Hade tänkt att fira våra 25års dagar ihop men nu blir det för stressigt & det förstår jag absolut. Hon ska ju iväg utomlands en månad så det finns inte mycket tid kvar att planera.

Sängdags!
Nattinatti

jobb & träning

idag var man tillbax på jobbet igen, var lite smånervös innan, som vanligt, men det gick faktiskt kanon idag! Fattar inte att jag ska hålla på o oroa mig hela tiden.. har ju varit praktikant där i hela 20 veckor & ändå stressar jag upp mig o måste göra allt helt PERFEKT! Usch, dumma mej! Lite halvdant är också bra!
Det var roligt att jobba idag iallafall för jag hade turen att få vara på min älskade målgrupp men så underbara & snälla människor att jobba med. Då går allt mycket bättre!!

Idag startade träningen till vårruset också! Jag var peppad som tusan hela dagen men när jag cyklade hem från jobbet höll jag knappt på att ta mig framåt av all blåst, då kändes det inte lika lockande med löpning! Kom iallafall ut & sprang ca 5 km tillsammans med Fatema, Emelie & Carro! Duktiga oss! :)

På tal om att cykla.. varför finns det så otroligt många människor i denna stad som alltid ska kommentera när man råkar cykla på trottoaren!!!??? Vart sjutton ska man cykla då när det står bilar längs med hela vägkanterna på båda sidor?? Vägen däremellan är jättesmal och så finns en jättebred trottoar, självklart väljer man trottaren!!! I morse råkade jag ut för detta fenomen IGEN. Jag fick syn på en tant på ca 20 meters avstånd som kom gående mot mig på trottoaren. Hon fick syn på mig med direkt, det såg jag. Hon gick då i mitten av trottoaren som för övrigt var så pass bred att man skulle fått plats att gå 4-5 personer i rad.Tror ni att hon tog ett kliv inåt eller??? Såklart inte, istället förflyttande hon sig utåt, åt mitt håll bara för att tvinga ner mig på gatan. När jag vägrade fick jag den vanliga uppläxningen om att trottoarer inte ska cyklas på! Åhh så töntigt! Självklart ska man inte cykla där om det finns ngt bättre ställe att cykla på & självklart har gångarna företräde på trottoarerna men En person liksom?! Vissa har visst för lite att bry sig om här i livet...


Nu blir det Mercans goda ugnspannkaka med äpple & bacon, MUMS!!


Sälen

I onsdagseftermiddag, något senare än planerat drog vi alltså iväg mot Sälen & tre dagars härlig skidåkning. Vi höll dock på att inte komma iväg först då takboxen som vi skulle hyra inte passade på Källboms bil. Jag & Simon blev tvungna att åka till mekonomen för att köpa kortare räcken, modellen som skulle vara på just vår bil var givetvis slut så vi fick åka tyill ytterligare en mekonomen som lyckligtvis hade dom :)

Vi kom iväg vid tre-tiden med totalt fullpackad bil, Emelie envisades med tre väskor, vi andra hade EN var, sötnos, hihi :)


Första dagen blev verkligen kanon!! Strålande sol & blå himmel, ett par minusgrader som senare övergick till plus. Svettigt värre blev det men så underbart härligt! mindre härligt var dock att mitt ansikte gjorde jätteont och var knallrött efter en hel dag i solen. Brände min stackars överläpp också hur nu det gick till :)

     

Efter en hel dags åkning i Linvallen där vi sov första natten åkte vi vidare till Martins stuga vid Hundfjället där vi skulle bo resterande dagar, lagade mat & spelade Alias i väntan på att resten av gänget skulle dyka upp. Blev verkligen imponerad av stugan, jättestor (vi var sammanlagt 13 personer) o fin o värsta bästa läget :) Ja & mercan fick en egen dubbelsäng första natten men den blev vi tvungna att överge när de andra kom upp o dom blev tvunga att sova tre i den sängen. Vi fick ett eget rum med våningsäng, inte fel det heller :)

  

Fredagen blev det åkning i Tandådalen & Hundfjället. Jag, Emelie & Carro hittade vårt favvoställe i Hundfjället med en massa röda & roliga backar. På kvällen lagade vi tacos & hade trevligt. Vi tjejer hade tänkt att ha en lugn hemmakväll men efter en hel del vin &  rolig stämning i stugan bestämde vi oss för utgång i sista minuten. Var skoj ute men väldigt mycket påflugna människor av manligt kön.. kändes lite Malta över det hela.. :(

    

Lördag blev det ännu mera slalom, trötta o lite bakis men vi körde på rätt bra ändå! Passade på att delta i en tävling som hölls i backen. Den gick ut på att man skulle åka en slalombana två gånger och försöka få samma tid båda gångerna. Emelie var duktigast av oss men det kan ha berott på att vi andra mest gick in för att slå vår första tid & inte matcha den :)
Efter en heldag i backen blev det en lååång stund i bastun! Kvällen spenderades i stugan, lagade mat & kollade på Robinson. Ingen som orkade sig ut den kvällen.. vet inte vad som har tagit åt grabbarna som vanligtvis brukar kunna köra på hur mycket som helst.. hmm...

     

Här står jag nedaför Väggen som är den brantaste backen i Hundfjället. Ser ut som om jag precis kommit ner men ska erkänna att jag varken ville eller vågade mig på den backen :) På sista bilden är det Robinson på TV, alla var så inne i programmet, såg riktigt roligt ut :)

Nu ska skidorna ner i källaren och inte komma upp mer denna säsong. Nu vill jag ha VÅR!!!!


morgonpromenix

i morse hade jag & Emelie bestämt träff utanför Hemköp klockan 8.00 för ännu en härlig morgonpromenad. Det är nog den bästa start på dagen som man kan få! Vi tog vår vanliga runda runt promenaderna m.m. Det är så otroligt skönt att knappt ha något inbokat på dagarna utan kunna planera tiden helt som man vill. Fattar inte hur man ska orka med ett heltidsjobb sen med fasta tider.. tur att jag ska ha sabbatsår så arbetslivet förskjuts lite till hihi.

Det regnar lite nu, fast det är ganska mysigt när man sitter inne framför datorn med en kopp gott kaffe :) Såg att vädret i Sälen ska bli kanon när vi kommer upp, 1-3 minusgrader och sol torsdag och fredag. Det ska verkligen bli härligt att få komma ut i backen igen, var ett helt år sedan jag åkte slalom nu. Började packa väskan igår & det lär bli en del. Alla kläder är ju så tjocka & tar så mycket plats. Vi är fem i vår bil dessutom. Kan bli tajt :( Mercan & jag ska iväg o kolla på en takbox ikväll som vi eventuellt ska hyra :) Innan dess ska jag, Carro & Emelie till Willys & köpa en massa mat som ska med. Hoppas det går in, annars får bil nr. 2 ta med maten upp. Dom är bara fyra men åker upp dagen efter oss.

Jag är så lycklig med livet just nu! Härligt med sådana perioder! :) Men nere-dagarna med motgångar & deppighet behövs dom med, annars skulle man inte uppskatta glädjen lika mycket! :)


Nu ska jag gosa med mina bäbisar som jag inte träffat på några dagar nu, Tack Carro & Simon för att ni tar så VÄL hand om våra barn när vi är borta!! :)


                  



 

Stockholm

Måndag igen då, känns faktiskt riktigt bra för att vara veckans första dag. Min vanliga Söndags/måndags-ångest lyser med sin frånvaro, kan i och för sig bero på att jag drar iväg till Sälen på Onsdag :)
'
Helgen i Stockholm har varit underbar!! Vi åkte upp rätt tidigt på Fredagen så det blev en extra dag på stan, fredagen gick dock mest åt att bara spana in allt som jag kanske skulle kunna köpa :) Passade även på att träffa Stina över en fika. Kvällen spenderade vi i den lånade lägenheten, lagade kyckling i pitabröd och myste framför tv:n. Delade på en flaska vin & ja vart givetvis aningen lullig :)

Lördagen blev det shopping några timmar sedan hem o göra sig iordning inför kvällen. Vi var i globen redan vid halv sju för att vara på den säkra sidan :) Blev dock lite besvikna när vi insåg att vi inte hade dom bästa platserna direkt.. högt upp och ganska långt åt sidan :( Våra platser gav oss dock en bra utsikt över green room och platsen där Petra Mede blev stylad mellan varje famförande, kul & se det med :)

Alla låtarna var SÅÅÅ otroligt bra live, till och med Snälla, snälla, nej jag skämtar inte!! När alla bidrag hade framförts så sa jag till Mercan att det inte spelar någon roll vem som vinner. Har det någonsin varit så förut?? Sjukt jämnt i år men samtidigt väldgt kul och ännu mer spännande! Tyckte lite synd om Måns, det såg verkligen ut som om han trodde att han skulle vinna. När det blev klart att så inte var fallet så såg man hur oerört besviken han blev.. men vem skulle inte bli det.

Jag lyckades även få platsen bredvid en man som uttryckte en hel del starka åsikter om typ alla låtarna, haha, han ville väldigt gärna diskutera dem med mig, Mercan hade mycket roligt åt detta, haha.  

Är glad att Malena vann, hon var ju en av mina favvisar sedan innan!

Har tyvärr inga bilder från helgen, inga roliga iaf. Har konstaterat att vår kamera är riktigt kass. Alla bilder från globen blev alldeles för mörka. det var även svårt att få dem skarpa, synd!!  Har i o för sej några filmklipp av bättre kvalitet, dessvärre vet jag inte hur man lägger upp dem här!

Söndagen gick åt till shopping, oj vad jag har handlat. Tre tröjor, kofta, chinos, scarf, smycken, klänning, skärp, gardiner. Mercan handlade också en hel del. Vi åt en supergod lunch på en restaurang vid Hötorget, Square-någonting hette den nog. Kycklingspett med tzatsiki, tomatröra och bulgur (mercan tog pommes till sin). Sen blev det hem till lägenheten & städa innan hemfärden!


Denna dag har mest gått åt till plugg, har äntligen fått kontakt med vår handledare som förövrigt verkar vara helt suveränt bra (säger jag efter ett samtal med honom, haha) Vi fick iallafall bra respons på vårt arbete såhär långt och imorgon ska vi träffa honom för att gå igenom vår intervjuguide. Allt verkar lösa sig med andra ord!! Härligt!

Blev ett arm-pass med Carro nu ikväll, gick jättebra. Roligt att vara på gymmet igen :) Vi var där i nästan två timmar, mycket av tiden gick dock åt till prat, c-uppsats och sommarjobb. Carro kanske kommer och joinar mej & Sara på AMK i sommar. Skulle vara skitkul att jobba ihop hela sommaren!!

Nä nu ska jag ner i tvättstugan igen!
Kramis!

arg

USCH vilken skit-utbildning man går rent ut sagt!

Ända sedan vi började hösten 2006 så har det uppstått problem på grund att att universitetet tog in 80 studenter istället 40 som vårt program är avsett för. Vi har fått mindre antal handledar-timmar, bristfälliga synpunkter på inlämningsarbeten och en himlans massa annat strul!! Nu är det c-uppsats o problemen bara fortsätter..

Jag och Sara som jobbat på så bra för att få allt att gå ihop med våra extra-jobb kanske måste ringa och avboka alla våra 9 inbokade intervjuer nu! På PM-seminariet för några veckor sedan fick vi klartecken från den läraren vi hade då att vi kunde köra igång. Men nu säger en annan människa att vi absolut INTE får köra igång med intervjuerna förrän efter kursintrot den 30 mars.

Tilläggas ska att vi har mittseminarie den 23 april och då ska vi ha kommit till analys-delen av uppsatsen, enligt den första läraren. Vi förväntas alltså: boka in 9 intervjuer, genomföra 9 intervjuer, transkribera (9 intervjuer!!) skriva resultat och påbörja analys på drygt 3 veckor, hu f***n tänker dom då??!!

Snälla som vi är, Sara & jag, så tänkte vi iallafall ta kontakt med vår tilldelade (idag) handledare för att kolla av med honom vad som gäller. Vi skrev ett långt & vänligt mail där vi förklarade allting noggrant. Vad händer? Jo, e-postadressen som lärarna lagt ut på nätet är FEL! Det går alltså inte att skicka till honom... åhh, jag blir vansinnig!!

Imorgon åker jag till Stockhom & nästa vecka bär det av till Sälen.. här hade man tänkt att ha en skön ledighet som tack för att man nästan jobbat ihjäl sig de senaste veckorna men NEJ, det går alltså inte tack vare att jag råkar gå på en sådan skit-utbildning! Nu kommer det inte kännas bra att vara ledig. KUL!

melodifestivalen

På fredag åker jag & älsklingen till Stockholm och stannar hela helgen. På Lördag väntar globen & melodifestivalen-finalen! Eftersom jag pluggat så duktigt igår så har jag spenderat denna dag med att lyssna igenom alla låtarna, dom har ju en tendens att bli sååå mycket bättre när man hört dom några gånger..

I dagsläget är detta min rangordning av låtarna:

    1.  Alcazar - Stay the night
    2. Malena Ernman - La voix
    3. Sarah Dawn Finer - Moving on
    4. Sofia - Alla
    5. Måns Zelmerlöv - Hope & Glory
    6. H.E.A.T - 1000 miles
    7. E.M.D - Baby Goodbye
    8. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
    9. Emilia - You´re my world
    10. Agnes - Lova love love
    11. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
                                           Malena Ernman med sin mäktiga låt La voix

Vem är din favorit??


Ska strax ner på stan & fika med tjejerna!
Dagen har spenderats i sängen, redigerat texter och surfat på nätet... ringt några samtal & slappat mest.
Började dock dagen med en 60 minuters morgonpromenix med Emelie, innan frukost till och med, inte illa va?! :)

Ikväll kommer Carro & Simon hit middag, vi ska laga tacos & ha det tevligt. Det känns så skoj att Michel och Simon kommer så bra överens. Oftats brukar det vara jag som får lära känna hans vänners flickvänner, inte för att jag har något emot det, det är bara roligt att lära känna nya människor. Jag vet inte om det är så generellt att tjejer anpassar sig mer än killar... det är synd isåfall tycker jag. Vi tjejer måste bli bättre på att stå på oss och ställa lite mer krav på grabbarna, inte bara anpassa oss hela tiden.. Nu vet jag ju att det finns massor av bra tjejer som inte planerar sina liv efter sina killar men vi är alla i riskzonen för ett sådant beteende, bara genom det faktum att vi är tjejer, så otroligt dumt egentligen!

Nä nu ska jag röra på mej tror jag!
Sköt om er!

utmanad av Susanna

Tack för utmaningen Susanna, den har hållit mig sysselsatt ett tag nu  :)
Hoppas allt gills, hihi.


Det här är svårare än du tror! - Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. - Varje svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! - Om personen som utmanade dej har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. - Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar förutom på frågan om ditt namn. Lycka till!


1. Vad heter du? Sara

2. Ett ord på fyra bokstäver: Salt

3. Flicknamn: Samantha

4. Pojknamn: Simon

5. Yrke: Socialsekreterare

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Skjorta

8. Mat: Sushi

9. Sak i badrummet: Schampo

10. Plats/stad: Stockholm

11. En orsak att vara sen: Sex som drog ut på tiden...

12. Något man skriker: Skit!

13. Film: Sjätte sinnet

14. Något man dricker: Snabbkaffe

15. Band: Sahara hotnights

16. Djur: Spindel

17. Gatunamn: Smedjegatan

18. Bil: Skoda

19. Sång: Snälla, snälla

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Step

Jag utmanar: Malin, Anna, Emelie, Carro och Sanna


ny design

Idag har snälla o söta Annis fixat & donat med min bloggdesign. Lite roligare & fräshare än innan :)
Tack vännen ♥

ingen återvändo...

Idag har jag och Sara varit hos syon och ansökt om studieuppehåll, han trodde inte att det skulle vara några problem alls så nu finns ingen återvändo. Tre månader kvar i skolan sen blire inget mer på läääänge!! Känns verkligen spännande, och konstigt och lite läskigt :)

En helt underbar nyhet är förövrigt att Sara ställt om totalt och är nu hur sugen som helst på SYD OCH CENTRALAMERIKA!!! Vi som riktat in oss på Afrika kanske ställer om nu så blir det vad jag har velat hela tiden!! Mexico, Brasilien, amazonas regnskog, en massa underbara öar i Västindien o sist men inte minst USA!!! Vi har suttit hela dagen och kollat (jaa vi har pluggat också) nu blir man så otroligt sugen!! Längtar mer än nått annat! Mercan kommer också att bli glad, han har velat dit hela tiden men eftersom Sara inte velat åka dit (jag ska ju volontärarbeta med henne innan vi börjar resa runt för er som inte vet) har vi fått kolla på andra alternativ. Men nu blir det som sagt det som jag och Mercan velat hela tiden!! Möjligheter till volontärarbete på barnhem finns både i Mexico, Brasilien och Peru så vi får se vad det blir för oss!

C-uppsatsen har gått hyfsat idag, litteraturöversikten är väl så gott som klar men det går trögt med våra intervjuer. Har lyckats boka in tre av nio nu. Känns lite stressigt att alla vägrar svara i telefon men folk är väl upptagna... Imorgon ska jag bara sitta hemma och skriva.. ni som känner mig vet ju att det hör till mina favvo-dagar, mina skrivardagar i sängen med tusen koppar kaffe. Blir lycklig bara jag tänker på det, hihi.

Har precis ätit lite mellis o snart bär det av till gymet. Idag ska jag köra ben mestadels tror jag, tänkte försöka springa lite på löpbandet efteråt.. är på humör för det just nu så jag hoppas att det håller i sig. Brukar ju vara rätt trött efter att ha kört ben dock..


Idag går mina tankar även till min kära vän Emilia vars lilla (stora) kisse Simba fart iväg till katthimlen ♥


GRATTIS ÄLSKADE VÄN!!



Stort Grattis till en av mina allra BÄSTA och äldsta (kan tolkas på två sätt hihi) vänner som fyller år idag!!!
Hoppas du får en underbar dag och ett underbart år som 25-åring :)

bio m.m.

Jahopp, igår blev det som sagt bio som planerat. Fick dessutom sällskap av peter, sanna, emma o ante. Innan filmen blev det en god grekisk middag på Akropolis, jag tog souvlaki men blev som vanligt mer sugen på mercans mat :) Han tog en nån färs-biff som var jättegott kryddad. Han var så snäll så vi delade :)

Filmen var helt suverän! Jag blev verkligen inte besviken! Självklart var mycket från boken borttaget (av naturliga skäl) men storyn blev ändå väldigt lyckad!! Skådisarna gjorde ett skitbra jobb dom med och var perfekta för sina roller, speciellt Noomi Rapace som var klockren som Lisbeth Salander! Kändes bra attt jag läst boken innan, då förstärktes karaktärerna ännu mer och jag blev ännu mer berörd av filmen!

Ska bli skoj att fortsätta lyssna på sista boken nu med, nu har jag ju bättre bilder av personerna dessutom :)

Igår var jag med familjen på shoppingtur i Norrköping, var bland annat på plantagen där jag äntligen köpte mina frön så nu tänkte jag sätta igång och så :) Köpte olika örter som jag ska ha ute på balkisen när det blir lite varmare!
Kollade efter gardiner till data-rummet men hittade ingenting, typiskt. Efteråt åkte vi hem till mej o mamma fixade semlor av sina hembakta släta bullar, jag åt två stycken (dom var inte så stora, hihi). Gårdagen blev en riktig ätardag med andra ord :)

Kom nyss in från en skön promenad med älskis, o nu har han dragit iväg på match. Sista matchen för säsongen! Kan det blir bättre?!? :) Gud vad jag är taskig, hihi, men att jag inte gillar dessa satans matcher är väl ganska välkänt vid det här laget :) Unnar honom såklart att träna o ha kul, men det är ju träning eller match JÄMT!! Nåja, nu blir det lite lugnare ett tag framöver, o inga äckliga stinkande träningskläder i vår lägenhet, underbart!!

Vad händer ikväll då?? Iväg till finspång i Mallan kanske? Jobbigt bara att köra hem sen inatt... vill helst vakna här imorgon. Hm, beslutsångest som vanligt! Klockan är ju inte så mkt ännu så det bli att grubbla på det ett tag till!

Ha en skön helg!!
Kram/S



älskade ljudböcker

vissa dagar kan det underbaraste som finns bara vara att komma hem från jobbet/skolan, starta upp datorn o sätta på en riktigt bra ljudbok. Det är verkligen skönt att lyssna på en bok istället för att läsa den, speciellt när man pluggar o läser sjukt mycket annat varje dag. Jag älskar att läsa böcker också men just nu lyssnar jag faktiskt hellre än läser. Allt tråkigt blir så mycket roligare om man lyssnar på en bra bok samtidigt också :) Idag har jag spenderat eftermiddagen med att städa o laga mat o det var inte alls tråkigt eller jobbigt bara för att jag lyssnar på Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes - en av de bästa serierna böcker som jag någonsin lyssnat på/ läst faktiskt! Snart är jag klar med den och häromdagen så förberedde jag och har numera också Camilla Läckbergs Sjöjungfrun på datorn som jag ska börja med när den här är slut :)

På Fredag ska troligtvis jag o Mercan på bio och se Män som hatar kvinnor som är den första boken i Stieg Larssons triologi. Den boken är riktigt bra mer filmer brukar ju inte kunna leva upp till böcker sådär, men jag har dock hört från flera håll att även filmen ska vara riktigt bra. Den är ju rejält påkostad iaf :) 

    
                               

Däremot så tror jag faktiskt inte att jag hade gillar böckerna så mycket om jag hade läst dom istället för att lyssna, de kan stundvis kännas ganska komplicerade och lite röriga med väldigt många karaktärer. Kan tänka mig att det lätt blir jobbigt att läsa sånt... Men lyssna går som sagt hur bra som helst!

Mercan har faktiskt också inspirerats av mig, han som aldrig läst en bok. :) Numera lyssnar han på bok på väg till och från jobbet varje dag, eller gjorde kanske jag ska skriva. Han glömde dock sin ipod hos Nyrre nu i helgen, typiskt :(

Blev ingen träning idag, min hals kändes sådär i morse. Skit! Vill verklige träna NU! Imorgon ska jag packa ner träningskläder o ta med till jobbet så hoppas jag att jag kan gå efter jobbet. Jag har dock märkt att jag äter BETYDLIGT mindre när jag inte tränar :) Har inte kört på en vecka nu och det är stor skillnad, är inte alls lika hungrig... så det blir billigare för mat-kassan. Både mercan jag är ju rätt stora i maten i vanliga fall:)

Nä nu ska jag hålla tummarna för att min arbetsdag imorgon kommer att gå bra och att jag kommer kunna träna efter jobbet!!

lyssna vidare på boken ska jag också...

bra & dålig dag

idag har det inte alls varit någon bra jobb-dag :( Usch vad jag kände mig dålig o långsam. Visserligen fick jag väldigt svåra o krångliga ärenden att utreda men det känns ändå som att man alltid måste arbeta snabbt & effektivt när man är inne som extra resurs. Vill ju vara fröken duktig som vanligt :) Men men, så är det ibland, bara att ta nya tag tills på tordag då jag ska dit igen. Imorgon ska jag slappa med lite skolarbete istället :)

Efter jobbet gick jag ner på stan, kände att jag behövde muntra upp mig lite & det var verkligen vad jag gjorde sen :)
Shoppade loss ordentligt, iallafall för att vara mig. Jag köpte en marinblå vårjacka på Vero Moda, den är skitfin men är liiite osäker på om jag passar i färgen, eller om mitt nuvarande hår passar i färgen :) Köpte även en mönstad blus och en skjorta på Vero Moda samt två tröjor på H&M. Shoppingturen gjorde mig på riktigt bra humör kan jag lova :)

Ikväll börjar Desperate Housewifes igen!! Underbart! :) Då får jag ännu en tv-kväll mitt i veckan!

Imorgon ska jag försöka mig på att träna igen efter mitt förkylnings-uppehåll... blir troligtvis ett benpass i gymmet. Verkar som jag får sällskap av tre andra härliga tjejer också, carro, emelie o sara :) Tror dock inte att ngn av dem är särskilt sugna på att köra ben :)

Åhh nu börjar det visst...

Hej så länge!

vilken kväll!

ja gårdagen blev minst sagt händelserik... Åkte ju som sagt iväg till finspång för att äta med familjen o sen iväg till festen. Ja o Mallan fixade oss o inledde kvällen med en shot hemma hos henne innan, som vanligt :)
Väl uppe på nyhem så blev det lite mingel o en skojjig tipspromenad som dock aldrig följdes upp!? Inte så länge jag var där iaf o vi drog runt kl 03 :) Jaa vi blev som sagt kvar  i festlokalen hela kvällen... ja o mallan var lite smått fundersamma när vi skulle åka hemåt vid 03 att vi verkligen varit där i så många timmar. Men det var en riktigt rolig men knasig kväll. Hände några skumma saker, bla en toalettstol som gick itu, jaa jag skojjar inte, själva porslinet gick sönder. Hur det hela gick till överlåter jag till ngn annan att berätta om :) Sen var det någon som öppnade kylskåpet med ett ryck när jag stod i köket vilket ledde till att en ketchupflaska åkte ut o ner på golvet. Även den gick mitt itu. Helt sjuk, hur ofta händer det liksom? Iallafall så blev hela jag, eller iallafall mina fötter, fulla med ketchup. Så ni kan ju gissa hur jag lukade sen :) Sen blev det bara senap till korven också :(

Trots min krasslighet de senaste dagarna blev det lite vin för min del även om jag höll mig hyfsat lugn :) Några andra blev dock riktigt lulliga hihi :) Är dock lite besviken på mig själv för jag rökte 3 cigaretter under kvällen. Aja.. 4 st i år är rätt ok ändå. Hade ju kunnat vara värre....

Idag var jag kvar hemma hos mamms o papps nästa hela dagen. Låg o slappade på soffan o tittade på vasaloppet, sen blev de mat o fika o ännu mer mys i soffan. Underbart! Nu ikväll har jag och Emelie varit ute på promenix och så ett varmt bad på det. Utan Emelie dock :) Fick inte sällskap av Älsklingen heller för han är inte hemma än o lär väl inte komma än på flera timmar. Dom var tydligen riktigt risiga idag.. dom är ju inga 18-åringar längre hihi, fast dom GÄRNA vill tro det ibland (rätt ofta ).

Blev så glad nyss när jag såg att det är en Beck-film på TV ikväll som jag INTE har sett, detta hör inte till vanligheterna så ikväll blir det alltså film för min del. Men innan dess mitt nya favvo-program Mia & Klara!!!:)

Nu är det nått program o Mona Sahlin där dom håller på och dividerar om huruvida hennes bil har körförbud eller inte. Så otroligt onödigt!! Stackars dessa politiker som ständigt bevakas av en mängd journalister! Visst är det väl bra på sätt o vis men ibland känns det bara FÖR mycket! Och för vinklat!!

Nu ska jag äta lite o garanterat byta kanal!!
KRAM/Sara

RSS 2.0