darrigt värre :)

herregud vad slut jag är just nu. Kom precis hem från gymmet, ja o elin testade på ett box-pass med Fidel som instruktör!!! Herregud säger jag bara, trodde jag var hyfsat vältränad efter fem veckors ganska så diciplinerad träning (enligt mej iaf) men nää det är jag inte har jag konstaterat nu :) Både ja o Elin höll på att ramla ihop efter halva passet, haha... vi fick nog båda en smärre chock när vi fattade vad vi gett oss in på. Armarna o fingrarna bara darrade o jag orkade inte ens lyfta armarna till slut... undrar hur mina muskler kommer må imorgon.?! Men visst är det otroligt härligt efteråt, hur trött man än är under och efter passet är det alltid lika härligt att känna att man klarat av det hur tufft det än varit och eftersom jag inte är den som ger upp i första taget har vi redan bestämt oss för att gå igen nästa måndag :)

Imorgon har jag bestämt med Sanna att vi ska köra lite styrka.. men det blir nog ett lugnt pass, tror inte jag orkar nått annat, iaf inte för armarna... Men det är ju så himla roligt samtidigt så jag tror inte att jag kan hålla mig ifrån gymmet :)

Jag har färgat håret också, mörkbrunt med lite röda inslag. En väldigt fin färg som jag sakta men säkert börjar trivas i nu... Först kändes den väääldigt mörk men kanske passar i det trots allt? Håret känns iaf väldigt mkt fräschare o friskare nu när jag fick bort alla fula toppar o i med lite färg!

Fick massage idag med, så himla sköönt! Har haft ont i en axel ett tag nu... säkert på grund av att jag sitter mkt vid datorn på jobbet. Men det kändes faktiskt mycket bättre efter att Mercan masserat så han måste vara himla duktig :) Var ett bra tag sen nu men det ska det bli ändring på nu har jag bestämt. Han man en massör hemma måste det ju självklart utnyttjas!

Dags för sängen!
KrAmiS!

piercing igen..

Rensade lite här hemma igår, kollade bland annat igenom alla mina smycken o hittade lite smått o gott som jag hade glömt att jag hade :) Hittade mina gamla navel-piercingar o blev sugen på att prova dem igen.. jag har inte haft ngn piercing i naveln på flera år och jag trodde att den hade växt igen. Det hade den också. Nästan. Men jag tryckte på lite extra o vips så fick jag igenom den.. det gjorde lite ont men skoj att prova igen :)

Sitter o kollar på Socialkontoret - en dokumentär som gick på 2an igår. Åkte hem till Eva idag efter jobbet o lagade lite tacos o umgicks lite. Lite svårt att hinna med att träffa henne nu när jag fått så långa dagar o inte kan vara lika flexibel, men det funkar hyfsat iaf. Det är ju kul o det betyder ju så mkt för henne att vi träffas. Sen
är det ju alltid positivt med lite extra inkomster :)

Mercan är o tränar.. har mår mycket bättre nu och har nästan återhämtat sej helt så det är kul att han kommit igång o tränat igen! Jag tränade på Friskis i Lördags, hängde på tjejerna på ett dance-pass. Sådär kul bara. Vi körde i stora salen o hamnade rätt långt bak så man såg knappt instruktörerna. Skulle inte kunna tänka mig att träna där. Så fort man kommer innanför dörrarna är det världens kaos o fullt av människor överallt som stressar förbi eller väntar på pass. Jag blir stressad av att komma in där. På Nautilus är det nästan alltid en så skön stämning, även om det är mycket folk (o då inte ens i närheten av friskis) är det ändå alltid lugnt o avslappnat i entren o på styrke-avdelningen. Vill man ha lite mer livat är det bara att gå på pass eller besöka spinningsalen :) Passar mej utmärkt! Har fått en träningskompis nu också, Sanna o jag körde ihop ett par gånger förra veckan o på Torsdag är det dags igen, skojj!

Ska nog köra spinning imorgon efter jobbet.. skönt att få ett sånt pass i veckan då man verkligen får ta ut sej o svettas ordentligt :)

Ja o Mercan såg Greven av Montecristo igår, heelt underbar film!! Tack Carro för rekomendationen!! :)

Funderar på om ja ska lägga mej i sängen o kolla lite desperate housewifes.. hmm.. tror det blir så :)
Kraam så länge!

pigg & glad

Fredagkväll o jag ligger inte halvdöd o utmattad på soffan.. nått måste vara fel..  Jag är hur pigg som helst o har fått en massa uträttat idag. Har jobbat som vanligt hela veckan, tränat nästan varje dag, handlat, träffat vänner o jaa levt som vanligt, d.v.s. rätt hektiskt :)

Hade en jättebra dag på jobbet, har fått börja sitta med egna ärenden nu i det är verkligen kul! Jag vill bara jobba hela tiden, vill inte alls ta fikarast som alla andra :) Slutade kl 16 idag, åkte förbi ica på vägen hem o hämtade ett paket från halens med lite grejer som jag hittat i fyndhörnan, bl.a. en bh för 59:-, tröja 79:-, sporttop 79:- o en klänning 119:-

Har städat lite här hemma, skönt att få det gjort innan helgen när jag ska spendera lite mer tid här hemma :) Gjorde en supergod lasange också, köpte  färdig ostsås igår på willys istllet för att göra egen som ändå alltid bara kokar fast o blir bränd! Riktigt gott blev det :)

Imorgonkväll ska ja också laga lite mat som jag ska bjuda tjejerna på, Carro Emelie o Mallan kommer förbi på lite tjejmys! Tänkte ha lite hemma-spa också o fräscha upp oss lite. Är sugen på att gå på stan lite imorgon med o shoppa ett par stövlar som jag har kollat ut på skopunkten. Men kan inte riktigt avgöra om jag fåt ta mig råd med det denna månad eller om jag ska vänta. Behovet av stövlar är ju egentligen inte sådär jättestort.. ja har ju en hel del att sätta på fötterna egentligen... men hur kul är det :) Hörde föresten att man numera kan köpa två par skor på skopunkten o få det billigaste paret till halva priset. Då slipper man leta upp det där tredje paret som man ändå aldgig använder sen iallafall utan mest tar av snålhet :) 

Mercan o ja kanske ska åka på spa... eller hitta på ngt annat kul i höstmörkret nån billig weekend kanske. Bara pratat lite allmänt om det men båda är sugna på att hitta på nått. Kanske kan bli nått till hans födelsedag :)

Nu längtar jag till nästa lördag då fatema ska ha fest o sen till helgen den 4:e för då ska vi hem till emma o träffas alla nuvarande och före detta  finspångs-tjejer :) Å sen ska jag få klippa av mitt slitna hår nästa helg, ska bli sköönt! Jag var ju snäll o lät Sara ta klipptiden igår, hon blev för övrigt jättefin i lite mer höstiga nyanser i håret :)

Ja är nog rätt lycklig just nu kom jag på också, skönt att komma på det ibland, jag som brukar gnälla på det mesta annars :)

Dags för godispåsen :)

sommarjobb :)

idag blev jag erbjuden sommarjobb till nästa sommar på AMK, känns verkligen jättekul :) Ja, Sara o Veronika var o träffade verksamhetschefen idag o då sa han att han gärna ser att vi kommer o jobbar på våra ferier framöver. De tar ju in vikarier både under jul o sommaren så vi får se vad det kna bli. Först o främst måste jag ju lära mig jobbet o det är inte det lättaste. Idag hade jag Emiras telefontid.. kändes jättenervöst o jag hoppades nästan att ingen skulle ringa först haha. Sen när det väl började ringa gick det väl sådär måste jag medge.. kände mig himla osäker så jag lämnade över till Emira flera ggr. Kanske hade varit bättre om hon inte ens suttit bredvid?! Men jag lärde mig mkt iaf och det är ju det som är meningen :)

Slutade kl. 16 idag så det blev ett styrkepass efter jobbet, körde igenom hela kroppen med lite extra fokus på mage o så lite löpning efteråt! Det var skönt :)

Mercan har åkt på träningsläger nu hela helgen så ja är ensam här hemma. Har köpt en stor påse naturgodis som ja sitter o myser med nu :) Ska iväg till Vimmerby imorgon på kräftskiva, ska bli skoj även om jag inte är så väldigt förtjust i kräftor :(

ha en skön helg alliopa!

att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

vad snabbt dagarna går...

dagarna bara rullar på o jag har ingen aning om vart de tar vägen.. Är redan inne på fjärde veckan på praktiken, nu känns det faktiskt riktigt bra att vi ska vara ute hela 20 veckor trots att jag var skeptisk till det tidigare. Jag kan ta allt i en mycket lugnare takt o jag tror att Veronika t.ex. som bara ska vara 10 veckor känner mig mkt mer stressad. Man ska hinna se så mycket som möjligt lära sig vad alla gör och sen själv också utföra jobbet... sånt tar tid!

Idag har jag varit i mottagningen o det verkade riktigt kul att jobba där. Lite mer varierande jämfört med den målgrupp jag jobbar med men man får ju samtidigt inte möjlighet att följa klienterna under så lång tid...

Helgen har varit riktigt skön också, trots att jag faktiskt tog på mig jobb på söndagen. Jag var hos en av mina favorit-brukare, om man nu får man skriva så??:) Fredagen blev det träning först o sen myskväll med älsklingen, vi orkade inte laga mat så det blev att köpa hem sushi. Vi testade det sushi-stället som ligger på Hospitalsgatan o det var riktigt gott, Mercan tog 14 bitar o jag 10 men jag hade gott kunnat ta några till :) Sen såg vi Finding Neverland som ingen av oss hade sett tidigare. Båda var tok-trötta så vi slocknade direkt efter filmen.. typ kl. 22.. haha..

Vaknade såklart tidigt på Lördagen bara för att man är van att gå upp tidigt, men eftersom vi kom i säng tidigt var man ändå rejält utvilad, blev en riktigt låååång morgon med frukost o min älskade lördags-tidning i sängen :) Sen en sväng på stan med Emelie o så åkte ja o Mercan till Åby o kollade på innebandy. Sen till mammsen o pappsen på kvällen, kollade fotboll o eurovision dance contest där, mysig kväll!

Söndagkväll blev det häng med Mallan, snackade massa skit o lagade mat :) Alltid lika kul o träffas, skulle bara bli lite oftare :)

Nästa vecka ska ja klippa o färga håret, ser jag fram emot :)

Kraaam på er alla & glöm inte bort att ta vara nuet i allt stressande o jäktande som så ofta hör vardagen till :)

Alicias dop

Igår var vi i Slaka kyrka på lilla Alicias dop, hon har blivit riktigt söt nu men väldigt bestämd också :) Kyrkan var ingen höjdare enligt henne o det hördes gott o väl under nästan hela dopet  :)
Men det var fint o väldigt kul förstås att gosa lite med henne igen.

Fotona inifrån kyrkan blev rätt dåliga tyvärr, vet inte varför  men de blev så mörka o suddiga :(




Alicia Christina Linnea


lite gladare efteråt :)



praktik mest

idag är nog första dagen på praktiken som jag verkligen känner att jag uträttat något vettigt, det vill säga inte bara svansat runt efter handledarna o ställt en massa frågor :) Idag har jag gjort mina första beräkningar o även ringt några samtal, haha, känner mig så otroligt duktig :) Hade data-utbildning på morgonen, den kändes sådär, kunde det mesta som hon sa, hade nog förväntat mig att få testa mer själv o få "låtsas-ansökningar" att utreda. Men fick ju som sagt göra riktiga beräkningat på eftermiddagen så jag är rätt nöjd ändå :) Sen fick jag eget kontor idag också, känns vuxet :) Egentligen är det inte bara mitt, delar det med Veronika, en annan praktikant, några veckor till. Men hon slutar om några veckor så då får jag ha det för mig själv :)

Slutade kl 17 idag, sen hämtade jag upp skor hos skofixar-nissen på stan också så ja var inte hemma förrän 17.30, kändes helkonstigt att hela dan gått o man bara vart på jobbet. Men det är så man kommer o leva sen resten av livet så det är väl bara o vänja sej. Tur att det är så roligt på jobbet :)

Blev ingen träning idag, hade tänkt det först men sen blev det promenix med Carro istället o det var skönt väder så man får passa på att vara ute nu innan hösten kommer.... Har varit rätt duktig med träning nu senaste veckorna, trots mina nya arbetstider o trots att jag inte har ngn träningskompis för tillfället. Blev 4 besök på gymmet förra veckan, provade faktiskt både spinning, aerobic o bodypump, sen ett hederligt styrkepass såklart :) Tror det blir spinning imorgon igen, tänkte ta med träningskläder till jobbet o gå direkt.

Sovdags nu för min del!
natti!

RSS 2.0