mätt som tusan!

Kom precis hem från mammsen o pappsen där vi firade lite påsk idag. Blev en massa mat o sen min goda kladdkaka med glass & druvor till efterrätt! Gud vad jag proppade i mej alltså.. nu mår jag rätt illa men gott va det iaf! Ja & Mercan fick med oss matlådor hem oxå med Jansson´s & köttbullar m.m. Blev en skogspromenad innan vi åkte hem också för att man skulle känna sig lite mindre mätt, ja & mamma gick o babblade medan mercan lekte med vovve, haha, han blir som ett barn då, så söt =)

provade min balklänning oxå, det ska ju bli bal på universitetet nu i april men den satt så dåligt på mej =( Har ju fått en helt annan kroppsform sen jag börjat styrketräna så mkt så den satt verkligen inte bra, synd! Nu vet ja inte vad ja ska göra.. får väl kolla runt om ingen har en att låna ut...

Är verkligen nervig inför morgondagen nu.. Mercan drog iväg på hockey nu med så jag har ingen att babbla av mej med.. måste ringa nån snart tror jag. Kommer inte kunna sova mkt i natt heller.. Tur att jag har min kära cd-spelare med Sista Chansen av Marian Keyes =) aja hur som helst är det en nyttig erfarenhet att bara få göra intervjun. Dessutom är det ju en bedrift i sej att komma så långt =) Men vill verkligen inte jobba som assistent i sommar, det kan vara ett jättekul o fritt jobb men jag har gjort det så mkt nu, vill prova på ngt nytt! Ska kolla runt på lite gruppbostäder om de inte behöver personal annars.. nått jobb ska jag väl hitta!

Nu ska jag in i duschen & sen blir det lite Tv tror jag! Jag & Älski såg föresten Den blå lagunen igår, tror den hette så. Ska visst va en  klassiker men ingen av oss hade sett den, sååå mysig film ju =) Mercan gillade den oxå trots att han var skeptiskt innan!


Några påsk-bilder från Annis inflyttningfest!





plugg & sånt

härligt med Måndag igen då.. eller inte =( Tänkte skriva klart min rapport nu på fm eftersom vi ska bort på mat sen men jag kan verkligen inte skriva alls idag. Ingen socionom ute på msn heller så jag kan få hjälp. blää Men den är faktiskt nästan klar sådet är inte så farligt. Sitter o försöker komma på ämne till b-uppsatsen istället men det går inge bra det heller. Ska träffa Sara imorrn då får vi grubbla llite ihop =)

Sitter o är nervös får anställningsintervjun imorrn oxå.. vill vara förberedd men samtidigt ta det som det kommer.. åhh.. min första "riktiga" intervju lixom. Hon kommer säkert fråga om mina egenskaper.. o hon frågar om dåliga ska jag säga att jag är sjuukt långsint.. o att jag blir psykisikt störd när jag dricker haha. Nävars men jag ska sluta vara långsint nu har jag bestämt, eller försöka iaf! Livet är vad jag har här o nu, och vad jag har framför mig, inte det som ligger bakom, iaf inte all skit! Älski måste verkligen tycka om mej alltså, som den ragata jag bli ibland! Usch!
Jag har ett underbart liv just nu faktiskt, tänkte på det häromdagen, att jag är väldigt lycklig! Vill att livet ska vara såhär för alltid, vill inte bli äldre nu och definitivt inte sluta plugga haha. Eller jo på sätt o vis vill jag ju det, jag o älski ska ju åka på vår jorden-runt resa när jag är färdig o har sparat ihop en massa pengar oxå förstås =) Det ska bli härligt!

Just nu sitt-ligger jag i sängen och lyssnar till det underbara ljudet av dammsugaren som används av min pojkvän, vääldigt jämställt hemma hos oss =) Nävars men det var hans städvecka förra veckan och eftersom han jobbade helg så gav jag honom dispans att få städa på måndagen ist. Så nu har han fullt upp =)

Nu ska jag återgå till pluggandet!


Glaad Påsk!

Påskafton då.. & jag är inte alls hemma o myser med familjen utan sitter ensam i vår lägis i stan =( Nä vars det går ingen nöd på mej, vi ska fira påsk på måndag ist. för lilla mamsen var tvungen att jobba hela helgen! Mercan jobbar ju oxå för den delen så det passar ju bra för honom oxå!

Varit ute o gått på morgonkvisten.. ett varv på stan har jag oxå hunnit med, bytte ett par skor som jag trodde jag skulle kunna gå i, liiite för hög klack för mig upptäckte jag dock här hemma igår hehe. Skopunkten är jättebra men oftast (iaf för mej) hittar jag två par som jag bara måste ha. Sen måste jag ju hitta ett trejde par bara för att de blir gratis o då blir det bara ett par som jag tar bara för att liksom. Risken är stor att de inte kommer att användas överdrivet mkt, tyvärr!! Var snäll i spang runt o letade efter en slips till min pojkvän oxå men hittade ingen som dög åt honom, eller som låg i rätt prisklass menar jag... man blir snål eller jag menar ekonomisk när man varit i Kina haha.

Jag ska föresten få ett påskägg fullt med pärlor =) Godis blir det nog oxå för den delen men jag åt mig äckligt mätt på det igår. Ja & Älski var på bio. Vi har så mkt biobiljetter så vi kände att vi var tvungna att börja använda dem, tyvärr fanns ingen jätteintressant film att se så det fick bli Vantage point (tror jag den hette) Den var ok, lite annorlunda upplägg. Mercan gillade den inte!

Idag ska jag försöka mej på o sy lite, åhh det hände en så pinsam sak förra veckan med min "nya" begagnade symaskin. Tråden bara trasslade sej hela tiden, jag satt säkert i två timmar o krånglade, ringre mamma stup i kvarten o surade (hon som köpt den till mej) Hon sa att jag skulle åka tillbax med den till butiken vilket jag gjorde dagen efter. Sedan ringde de från butiken o sa att felet berodde på att jag trätt maskinen fel.. haha.. jag är då ingen sömerska =) Men det är ju kul att sy, när det väl funkar vill säga.

                                       Glad Påsk!!                  

två varv runt strömmen.. nästan..

Kom precis in från en skön men väldigt jobbig joggingrunda, det blev nästan två hela varv runt strömmen. Skulle tippa på att jag iaf sprang 5 km!! Stannade bara en gång för att knyta skon =) Nu är jag riktigt stolt faktiskt, vårruset känns inte jätteomöjligt heller längre =)

Annars har det mest blivit plugg idag o alla andra sagar oxå för den delen. Igår blev det ett litet varv på stan men pank som jag är blev det bara ett linne till Lördagens partaj! Ett grått halterneck som jag tänkte ha till mina halvnya svarta byxor som jag köpte i Sthlm! Det blir nog bra det där =) Ska bli skoj att gå ut i Finspång på Lördag oxå, många som är hemma som man inte träffar på så ofta! Förfesten blir hos Annskan som har fixat ny lägis o allt, ska bli kul o se den!

Nu ska jag fixa gainer hihi sen blir det in i duschen! Ikväll kommer Eva hit o sover över, vi ska se Råttatouille eller hur det stavas =) Ska bli skojj!

Längtar efter mamma & pappa & syskon & påskmys hemma!

Några Stockholms-minnen oxå...


älskis hemma igen =)

jaa nu är han hemma hos mej igen.. fast vi har knappt setts sen dess, bara på nätterna hihi
Han jobbar ju em denna vecka och jag har fullt upp i skolan från tidig morgon till sena eftermiddagen! Men i morse fick han mej att hoppa en föreläsning och ta mysmorgon istället.. det var det absolut värt =)

Kul att få lite presenter oxå =) Fick bl.a. en jacka, träningsbyxor, en väska, ett par jenas...nej jag skämtar inte haha, verkligen en skräll att min pojkvän klarade av att köpa ett par snygga jeans till mej och de sitter verkligen sitter skitbra, det kan jag ju knappt göra själv = ) Sen hade han köpt en jättesnygg väst som dessvärre var för stor =( O sen lite trosor som var för små.. där hade han inte lika bra ögonmått, de måste varit för barn eller nått för de såg jättesmå ut men asiater är ju inte så stora haha!

Helt sjuuuukt mycket i skolan nu tycker jag!! Beror nog mycket på att vi läser sådant som jag inte alls tycker är intressant eller relevant för mej. Arbetsrätt, skadeståndsrätt o avtal o shit, usch inge kul alls! Lite familjerätt har ju också och det är tur, så man får läsa något intressant! Mina personliga jurist Stina har hjälpt mej lite oxå =)
Måste börja på min rapport snart oxå men tror det får vänta till nästa vecka, tänkte skriva om barnets bästa vis vårdnadstvister, det verkar intressant!

Idag har jag o Emma varit vääldigt effektiva o skrivit klart våra fall iaf så imorgon ska vi sammanställa med de andra i vår grupp! Eftermiddagen spenderade jag nere på Fräcka med Sara, Emelie o Emelie! Nu ikväll blev det ett roligt box-pass med Stina!! Känns att man har fått bättre kondis nu, kändes som att man skullekunna köra ett pass till direkt efter hehe.. återhämtlingen går mkt fortare och det är kul att se lite resultat =)

Idag när jag kom hem från skolan hörde jag ett krafsande ljud innifrån sovrummet, det visade sej komma från resväskan, gissa vem som var instängd där??? Jo Myrra hoppade ut när jag öppnade, då var det 3 timmar sen Mercan åkte. Han hade inte sett att hon gått in där utan bara lagt på locket när han åkte.. stackars lilla kissan! Tur att hon inte blivit toa-nödig där inne =)

Nu ska ja titta lite Tv innan det är sovdags!

Pizzakassler!

Har precis ätit en supergod och enkel rätt som jag hittade recept på nere på hemköp!
Man lägger bara kassler i skivor, hackad lök och champinjoner (hittade jag på själv) i en ungsform, sedan på med Keldas tomatsås med basilika, oregano och riven ost. In i ugnen 15 min. Servera med ris eller potatis!
Inte jättenyttigt kanske men får passa på att äta lite onyttigt nu innan min hälsoutvecklare kommer hem =)

Nu blir det snart godis & Wallander på Tv! Men ja o Carro var ute o gick nästan 2 timmar idag så jag kan äta med ganska gott samvete iaf =)




Födelsedagskalas hos Mallan!

Igår var vi ju hos Malin och firade hennes födelsedag, det blev riktigt skojj! Hon bjöd på sin supergoa smörgåstårta och sen kladdkaka till efterrätt... sen blev det en massa vin o "andra chansen" på Tv. Det var alla mot Stina där ett tag, haha ( hon höll ju på Sussie Tapper) Det blev en väldigt kul kväll men utgång på Palace efteråt!!

Idag blir det nog bara slapp för min del, sov till 11.45 haha.. länge sedan jag sov så länge! Sedan gjorde jag varma mackor i micron till frukost, har jag nog inte gjort sedan jag bodde hemma men fick bara ett sådant sug efter det. Var verkligen supergott!!! Nu är jag tillbax i sängen... tänkte kanske förbereda anstäällningsintervjun som jag blivit kallad till. Har ju sökt sommarjobb som LSS-handläggare, trodde inte jag hade någon chans eftersom vi ej haft praktik ännu men så ringde de förra veckan och vill träffa mej personligen! Verkligen jättekul men nervöst också, jag har ju aldrig varit på en "riktig" intervju. Ska bli en erfarenhet bara det.

En promenad blir det nog också men först sängen lite till =)

ny mobil!!


Väldans skönt att äntligen ha en mobil som funkar och som man inte behöver ladda så fort man haft en lite längre samtal med ngn.. Det blev en röd fin, så jag lätt ska hitta den i väskan =) Med min gamla svarta var det ständigt ett problem när det ringde och mobilen låg någonstans i min stora, välfyllda väska =)

Idag blir det först en massa plugg, sen kommer mor o far på fika så ska vi ner på stan en sväng, mamma o ja ska köpa skor =) Ska köpa present till Mallan oxå!! Till kvällen blir det Let´s dance hemma hos Sara, ska bli skojj att se hennes nya lägenhet!

Men först lite skadeståndlagen!


Melodifestivalen!

Tjejerna var här ikväll o kollade på inspelade melodifestivalen från i Lördags som vi missade i Sthlm. Äntligen gick BÅDA de låtar som jag gillade bäst vidare!! Charlotte Perelli hade verkligen en riktig schlager låt, väldig bra tyckte vi alla men vad smal hon blivit!! Knappt några former alls kvar förutom armar och bröst.. var det klänningen som drog in allt eller har hon fettugit sej?

Ska bli spännande att se finalen på Lördag, mina favvisar är BWO och Perelli!

Idag har jag förövrigt varit väldigt duktig, varit i skolan från 8 till 16 och pluggat HELA tiden!! Inte illa alls för att vara mej.. Gjorde bland annat en fallbeskrivning om adoption som var väldigt intressant! Detär sjukt hur mkt som ska utredas innan föräldrarna får ett medgivande.. så otroligt många barn som det sitter på barnhem runt om i världen som går en mörk framtid till mötes om de inte lyckas bli bortadopterade. Åh.. sånt är verkligen hemskt att tänka på!


Imorgon blir det tandläkarn o så ska jag träffa Eva för ett varv på stan! Ska köpa ny mobil också föresten!
Nu blir det sängen o fortsätta lyssna på Anna Janssons "Alla de stillsamma döda" En väldigt bra o spännande bok!!

nattinatti


Stockholms weekend

I helgen har jag varit i Stockholm med socionom-tjejerna och shoppat & haft massa skoj! Blev dock inte så mkt shopping som jag hoppats för min del... efter min härliga lönespec. nu senast hade jag sett fram emot att kunna shoppa loss ordentligt men hade bara massa otur med storlekar o sånt, skit skit! Men det blev iaf lite skojjiga saker, dock från de gamla vanliga affärerna som finns här hemma i Norrk. En grön skjort-klänning, en grå tröja, svarta jenas, ett svart skärp och ett par ljus-gråa leggins. Sen passade jag på att besöka Face och köpa lite nya produkter. Köpte den där "braiga" foundation som jag blev sminkad med när jag var där och en eyliner som är typ som en ögonskugga i konsistensen som man lägger med pensel.. blev så otroligt bra när de la den på mig, ska bli spännande och se om jag lyckas själv.

Idag tog jag lite sovmorgon, var så otroligt trött efter helgen.. vi gjorde verkligen ngt hela tiden.. men kul hade vi! Har suttit några timmar nu och läst om en massa lagar, avtalslagen, distans och hemförsäljningslagen, marknadsföringslagen m.m. åhh.... inte alls min grej alltså, fattar knappt varför jag som Socionom ska kunna allt detta... känns mer som ngt för jurister.. ska läsa lite familjerätt nu snart också, det ska bli myyycckeeet roligare!

Är ensam nu också sedan min sjukling till pojkvän åkt till Kina. Stackar´n han var helt förkyld och febrig när han åkte i morse... o nu ska han sitta på planet flera timmar. Gjorde iallafall min "superkur" på varm mjölk, vitlök, ingefära och honung till honom både igårkväll och i morse så får hoppas att det hjälper liiiite iaf.  

Missade ju melodifestivalen i Lördags men Mercan spelade in den så tjejerna kommer hit imorgon kväll på lite mat och meldifestivalskväll =)  Vet i och flör sig vilka som gick vidare (går ju inte att undgå) men har inte hört låtarna ännu. Ska bli spännande!

Ikväll blir det träning och kanske en stund i solariumet... ska kolla med Stina om hon oxp är sugen!
Nu ska jag se om det finns lite mat..


RSS 2.0