iväg till finspång

ikväll blir det partaj i fimpen, några som styrt upp fest i en lokal på nyhem.
Ska bli riktigt skoj o träffa en massa härliga finspångstjejer igen :)

Nu ska ja strax iväg till bussen!

Ha en trevlig kväll llihopa!!

Kramis!





hösten -08

äntligen avklarat!!

Nu är det där hemska seminariet över och jag klarade det faktiskt :) Men gud vad nervös jag var!! Vi fick dessutom bara 20 minuter på oss att förbereda en hel studie utifrån det perspektiv som vi fick lotta fram. Jag och Lisa fick etnografi, tack & lov:) Det blev en rätt bra studie vi la fram tror jag.. hade nog kunna bli ännu bättre om vi inte valt så dant med syftet i typ en kvart :)

Jag fick min lönespec. idag.. fick mycket mer än vad jag tänkt. Det är väl skitbra tänker ni säkert nu men det känns lite sådär faktiskt... Min plan sprack nu så jag får skära ner lite på jobbandet om inte mitt studiemedel ska bli drabbat. I värsta fall kan jag bli återbetalningsskyldig :( Eftersom jag egentligen skulle varit anställd hos finspångs kommun under hela förra året (då jag blev "tvååring") och därför hade jag någon form av semesterersättning att ta ut... detta fick man om man hade en månadslön under 19000 vilket jag har är jag är anställd som pers. ass. i lilla finspång :) Detta lades alltså till på min lön för januari o vips så sprack min lilla budget. Riktigt så allvarligt är det väl inte (än) då jag endast tjänat 19000 hittills i år (brutto) och får tjäna maximalt 50000 fram till sista juni. Tilläggas ska dock att jag jobbat MASSOR nu i februari så nästa lön kommer bli ganska saftig... Åhh nu låter jag helt otacksam och det är jag verkligen inte!!!

Känns så fel o tacka nej till jobb på AMK när det är en sådan bra erfarenhet och ett så roligt o givande jobb men jag kanske blir tvungen... Jag har inte ngt inplanerat nu i mars ännu så jag ska nog ta det lite lugnt nu..

Kom precis hem från ett härligt arm-pass på friskis tillsammans med carro & sara. Carro har tecknat gymkort nu också så jag har fått ytterligare en gym-kompis :)



VICTORIA & DANIEL!
Ett stort grattis till vår söta kronprinsessa o hennes Daniel som igår förlovade sig!! (är väl ingen som undgått att höra om) Jag tycker dock att det är såå dålig stil av alla dessa människor, jaa mest äldre, som bara klagar på att det tagit så lång tid, och att detta borde skett för 7 år sedan och bla bla bla. Jag håller verkligen INTE med. Jag tycker det är jättebra att det får ta den tid det behövs, det är ju ett jättestort steg, speciellt för Daniel som inte växt upp i samma miljö. Det är väl bättre att man känner sig redo och att man är starka tillsammans, speciellt när så många äktenskap slutar i skilsmässa idag. Folk gifter sig o skaffar barn innan nyförälskelsen har lagt sig o då är det väl inte så konstigt om det blir svårt att hålla ihop, eller?! 30-35 år är ju heller ingen ålder idag... många väntar ju tills dess innan de bildar familj och det tycker jag är helt rättom man känner för det :)!!! (i skrivande stund iallafall, det var ett tag sedan jag träffade Alicia nu... :)




ångest..

.. har jag just nu!!!
Jag är sååå otroligt trött så jag skulle somna direkt om jag bara tillät mig det men jag måste PLUGGA!!! Men vad gör jag? jo jag sätter mig o bloggar istället.. otroligt smart!!

Imorgon har vi seminarium om vetenskapsteori o jag har pluggat på tok för lite. Alla dessa perspektiv känns så flummiga o vissa av dem låter likadant. Olika böcker säger olika saker så det går ju aldrig att få en enhetlig bild av fenomenologin eller grundad teori :( Jag hoppas verkligen att jag klarar det, men det känns rätt osäkert ärligt talat. Jag brukar alltid förbereda mig väl och läsa på ordentligt men det har varit dåligt med det sista tiden. Visserligen har jag mest mg själv att skylla då jag tagit på mig en massa jobb o sen prioroterat c-uppsatsen istället för vetenskapsteorin.. men man gör ju helst det roligaste :)


Hmm, kanske borde sova nu o sen ställa klockan på 06 och läsa på imorgon bitti istället?! Men risken finns att jag snoozar bort hela morgonen då.. om jag känner mig själv rätt blir det garanterat några snoozningar. Numera ställer jag alltid klockan 10 minuter tidigare än vad jag egentligen borde bara för att jag måste snooza en gång :) en knäpp vana som jag lagt mig till med :)

sexparty m.m.

Igår hade några tjejer i klassen styrt upp sexparty som en del av elins födelsedagspresent :) pga elins inte alltför stora lya blev det hemma hos helén istället. Jag blev faktiskt riktigt imponerad av deras lägenhet... riktigt fint inredd och värsta utsikten över hela stan!!! Tilläggas ska att den är belägen i SAMMA hus där peter o sanna bodde förrut.. knas att det kan skilja så på standard.. Det faktum att dom bodde högst upp ka ha gjort sitt för utsikten :)

Iallafall, sexparty blev det o en hel del vin på det. Mycket trevligt!! Så knäppt att man gått i samma klass som en massa människor som man knappt pratat med o som visar sig vara jättetrevliga o roliga :)

Det blev dock ingen utgång för min del, dels på grund av ekonomiska orsaker men hade heller ingen större lust att gå ut... kul att bara ha en trevlig förfest o umgås :) Sen mår man mycket bättre idag också :) Jag fick dock inte sova så värst mycket när jag kom hem för mercan ringde o väckte mig vid två då han var på väg hem o bara kände för att ringa o väcka mig eftersom jag, enligt honom,  är så otroligt rolig att prata med när jag precis vaknat!! :( Jag var så borta att han tom lurade i mej att det var jag som ringt upp honom, haha jag var så nyvaken att jag gick på´t för några sekunder :) Jag kan ofta svara i telefon när jag sover o sen inte minnas ett dugg av vad som sagts, lite läskigt...

Har styrt upp med ny frilla o ny hårfärg också.. klippning i fredags o toning igår.. ville inte färga eftersom jag velat så mycket fram o tillbax. Blev iaf mörkt.. fast åt det röda hållet, typ som jag hade förra julen.















idag ska jag försöka plugga lite... pratade med sara igår o hon har kommit skitlångt så nu känner jag lite press :(
Vi ska ju båda jobba mån, tis tors denna vecka så det är rätt mkt tid som går bort :( På Onsdag har vi semunarium så då blir det heller inte så mkt tid att sitta. Ska iväg o köra lite box med Sara lite senare, ska blir så kul!!! Har längtat efter ett boxpass så länge nu :)!!

ha en skön fortsättning på söndagen allihopa!!
KRAAM!


trött o omotiverad

kom precis hem från jobbet... haft sovande natt i finspång. Hade tänkt att köra igång med pluggandet nu när jag kom hem men det tar emot rätt rejält tyvärr :(

Började må illa med nu på bussen, tänkte först att det var för att jag satt o läste men det har inte släppt än, ingen kräksjuka nu bara, gode gud!!!

Ska bara läsa o läsa idag, ja o sara har precis börjat med vår litteraturstudie. Det är egentligen ganska intressant men att läsa vetenskapliga artiklar på engelska gör att det känns väldigt tungt också :( Vi fick bra respons på vårt pm igår, blev dock lite förvirrade av några saker som vår handledare sa men det mesta känns helt ok :)

Igår innan jobbet var jag hos Mallan o hängde lite med henne o Anna. Vi åt semlor o snacka skit o hade allmänt trevligt. Dock blev annis tvungen att åka lie tidigare än planerat då hennes hotell behövde personal :( Lite tråkigt när vi var mitt uppe i så roliga samtal hihi :)

Nu ska jag verkligen försöka läsa lite innan jag ska ner på stan o möta upp min syster för lite shopping. Har bestämt mig för att unna mig lite nu när vår malmöresa inte blir av, det är jag värd :)

Imorrn kommer mamma o pappa o då ska vi åka runt lite här i stan o kolla i affärer, bland annat till plantagen, täönkte köpa lite frön o så hihi.. får se hur det blir :)

KRAMIS!!

hmm

17 besökare & bara 2 åsikter... vad är det för stil?! :)



ljus eller mörk??

åhh vad jag velar med mitt HÅR!!! Börjar snart bli dags att lägga i nån färg/slingor igen men jag vet verkligen inte åt vilket håll jag vill. Lite tidigt att bli blond kanske, å andra sidan är mitt hår rätt ljust nu så skulle inte behöva ljusa det så mkt....
Egentligen skulle jag vilja vara mörk året runt men mitt hår blir så fult om jag har en mörk färg i på sommaren så det känns onödigt.

Trivs bra i båda o alla säger att jag passar i båda, typiskt :)

Vad tycker ni att jag ska göra?? 


                                                                                     
                


härliga helg

kom precis in från en härlig långpromenad, så himla skönt väder ute. Sol, klarblå himmel o lite lagom kyligt. Perfekt slalomväder dessutom så man blir skapligt sugen på att dra iväg o åka lite. Men det är ju inte många veckor kvar nu tills vi ska upp till sälen. Mina söta vänner emelie o carro ska med nu också så det blir skoj att åka med dem för första gången :)

Har haft en helt underbar helg, bara gjort vad jag har velat utan minsta krav eller stress. Mest varit hemma o umgåtts med älsklingen. I fredags kollade vi lets-dance o slappade framför tv:n. Igår morse blev jag väckt med värsta lyxfrukosten på sängen: färskt bröd, jordgubbar, apelsinjuice, fettig & god yougurt :) sen hade mercan även gjort ett supergott kaffe, egenhändigt smaksatt med kanel och kardemumma, verkligen imponerande :) Han erkände dock att det blev fel vid första försöket då han råkade ta kycklingkrydda istället för kanel haha. Burkarna ser likadana ut :) Det blev dock en kanonbra start på dagen. Gick sedan ner på stan o kollade runt lite, shoppade en ny väska från den där lilla sko-butiken i domino som jag inte vet vad den heter.. dom sålde ut alla väskor för 299:- flera som var riktigt snygga! Avslutade med en fika/lunch på bagarstugan, mysigt & gott!

På kvällen gjorde vi sushi o drack ett gott vin framför tv:n. Blev melodifestivalen o sen såg vi filmen Yesman med min o mercans favvo Jim Carrey :) Härligt att Måns gick vidare till finalen, gillade även lili&susies låt, hoppas den går vidare från andra chansen!!


Mitt under medlodifestivalen igår så ringe mercans telefon. Dett var söta Mallan som meddelade att hon lämnat en liten sak utanför vår port. Stackarn hade försökt komma in men koden funkade inte och jag hade inte hört telefonen :( Sötnosen hade iaf lämnat en liten alla-härtans dag present i form av underbart god belgisk choklad o ett fint kort!!
Det var väldigt fint gjort tycker jag :) Tack min vän, det gladde mig verkligen!! haha säger man så föresten? gladde?

Sååååå GOTT!!!
 


bra dag

har det varit idag. har i o för sej inte gjort så mkt mer än att jobba men det gick så otroligt bra på jobbet idag så det höjde mitt humör rejält :) Jag kände mig inte så värst stressad heller trots att det finns hur mkt som helst att göra.. gick hem 17.20 men hade lätt kunnat sysselsätta mig ett antal timmar till. Helt sjukt egentligen att det är sådan arbetsbelastning... stackars kommunen :(

Imorgon får jag lite sovmorgon, Sara kommer hit kl. 10 o då ska vi skriva klart vårt pm. Blir skönt at sitta hemma o jobba lite :) Om jag hinner tänkte jag gå till friskis imorgon och träna där för första gången! På kvällen ska vi till Trappan och äta ett gäng men förhoppningsvis hinns det med en träning innan dess. Hoppas Emelie är sugen på lite styrka också så jag får sällskap :) Jag ska nog bara köpa gym-kort där... känns onödigt med pass för jag går så sällan på sånt nu... har ju 10-kort på sol o motion o sen kommer jag säkert igång med löpning om någon månad (hoppas). Börjar så iallafall!

En tråkig sak som har hänt är att vår lilla malmö-resa har blivit inställd :( Jag som sett fram så mkt emot den, det blev inte bättre av att mercan idag när jag kom hem berättade att han nu ska åka till malmö just DEN helgen. Kul. Inte för att jag missunnar honom att åka dit men det var ju liksom vår helg där... :(

Vi sa att vi ska göra nått annat skoj den helgen istället... styra upp lite tjejfest eller så :) Det är ju trots allt löningshelg o jag har inte varit ute ännu detta år, konstigt nog.

nu bilr det lite tv innan det är sängdax

första socionom-jobb-dagen :)

idag har jag jobbat, hör ju till vanligheterna nuförtiden :) Men idag har jag faktiskt INTE jobbat som personlig assistent utan som handläggare på AMK :) Jag har med andra ord JOBBAT min  första dag på ett "socionom-jobb" :) Känns verkligen kul, men 10000 gånger jobbigare än att vara pers. ass... men mer utvecklande också för den delen :)
Ska jobba där onsdag och fredag också dena vecka o sen två dagar nästa vecka och ytterligare två veckan därpå :)
Känns som om det ska gå bra att kombinera med skolan nu också... imorgon är det statistik-seminarium så då tar det slut.. sen betas det mesta av nästa vecka så det bara blir c-uppsats kvar sen :)
 Det är mycket tack vare min snälla o förstående skriv-partner Sara som det funkar så bra! Hon är så flexibel, men så är hon ju i samma sits som mig också (spara pengar-ut o resa).

Sitter io funderar på om jag ska orka ta mig bort till volleybollen sen ikväll... är ganska trött efter en intensiv arbetsdag men det är samtidigt skönt att få röra på sig lite & rensa hjärnan :) Både Sara och Emelie sviker mej idag!! Båda två hade lovat att följa med men så bangar dom nu :( Har ju en kompis där iaf men det hade varit kul att få med sig några till!

När jag kom hem från jobbet lagade jag en supergod kycklingwok med fullkornsris. Blev inspirerad i lördags när vi hade tjejkväll o det bjöds på kycklingwok hemma hos emelie. Min blev lite annorlunda dock, jag hade i: kycklingfilé skuren i småbitar (wokas enskilt en stund) morötter, purjolök, zuccini, champinjoner och minimajs, samtliga ingredienser i mindre bitar. Så en liten "sås" på det bestående av vatten, mjöl, soja, salt o peppar. Hälls över o låt puttra en stund.
Så enkelt, nyttigt & gott :)

Hmm volleyboll eller inte.. det är frågan.. hmm bestämmer mig halv åtta tror jag.. :)

Fick föresten Myrras provsvar förra veckan... alla värden ligger bra till nu, ingen anmärkningsvärt :) Känns helt underbart skönt o inte behöva styra & ändra med medicindoser hit o dit. Inte minst skönt för kissen som slipper må dåligt!!

Nä nu ska ja lägga mej på soffan en stund o viiilaaa :)
det är jag värd!

alldeles för pigg :(

så typiskt mej att aldrig kunna vara lagom. När jag är mitt uppe i nått så kan jag aldrig varva ner utan kör på tills jag är helt slut.. som igår. Sov 15 timmar inatt o nu är jag på tok för pigg för att kunna sova. Åhh jobbigt, upp tidigt imorgon ska jag också, det känns inte bra.


Får väl läsa bloggar några timmar så kanske jag kan sova sen.. :) Älskling sover i finspång i natt så jag kan sitta i sängen med datorn hur sent jag vill :)

natti natti

vardagen

idag har det varit en skön dag. Trots att jag har helt sjukt mycket omkring mig just nu har jag lyckats slappa litegrann idag iaf :) Igår trodde jag att jag var på väg att bli sjuk, efter lunchen satt vi i basgruppen runt en dator o jobbade med examinationsuppgiften i statistik då jag började känna mej alldeles varm & konstig. Härdade iaf ut till kl. 17 då jag knallade hem o sov i tre timmar. Var uppe nån timme o sen ner i sängen igen o sov ända till halv 9 i morse. Nu mår jag bra kan jag lova :)

Idag på förmiddagen låg jag i sängen o pluggade eller rättare sagt så kollade jag på en film, fast i studiesyfte hiih. Klassen såg den i måndags men eftersom jag jobbade då passade jag på att ladda hem den o kolla idag istället. Psalmer från köket heter den med bla Reine Brynolfsson o Lennart Jäkehl i rollerna, den var faktiskt ganska bra :)
Jag hade en skön förmiddag med andra ord!!

Har passat på att träna idag också, svårt att hinna med gymmet nu när jag jobbar så mycket. Har iaf varit på volleyboll nu två måndagar i rad hehe. Det är riktigt skoj men jag är typ sämst :) Men nån ska ju va de också :)

Nästa Onsdag går mitt kort på nautilus ut så då ska jag byta gym o haka på mina kompisar på friskis :) Har alltid haft lite negativa tankar om friskis men har bestämt mig för att ge det en chans. Bättre att få träna med vänner än att träna själv iaf. Emelie är dessutom sugen på att köra lite styrka o det ska bli jättekul att få en styrketräningskompis igen!!

Just ja, måste verkligen rekomendera en kanonbra film som går på bio just nu som vi var o såg i fredags - Benjamin Buttons otroliga liv! Den är helt underbar! En jättefin, tänkvärd, humoristisk, sorglig och lycklig film. Jag tjöt som vanligt :)
Se den!!!

Kommande helgen väntar ännu mera jobb. Puh, hur ska jag orka??!! Ibland känner jag bara att jag tagit mig vatten över huvudet men när jag tänker på vart pengarna ska gå så går det lite lättare. Har ju en massa roliga saker inbokade under mars också som kostar pengar, en tripp till Malmö med några tjejkompisar, en tripp till stockholm o kolla melodifestivalen med älskis o så en sälenresa på den :) Lite typiskt att allt hamnade i mars dock.


RSS 2.0