God mat

Sitter just nu och äter en helt underbart god kycklinggryta med ris som älsklingen har gjort.. vet inte vad han har haft i men himla gott är det iaf :) Den senaste veckan har det varit så roligt att både laga och äta mat hemma hos oss. Vi har börjat leta upp lite roligare recept i kokböcker och på nätet, på helgen bestämmer vi ett antal rätter som ska lagas under kommande vecka. Sedan handlar vi allt som behövs på en gång. Enkelt, smidigt och GOTT!
Tack Sanna för inspirationen :)

Förra veckan gjorde jag bl.a. kyckling i ugn med en jättegod marinad, minns ej exakt vad som var i men man skulle iaf vända kycklingen i sesamfrön vilket blev rikigt gott!

Idag var jag, Sara & Fatema på Resia för att få lite tips & råd inför resan men vi fick tyvärr inte så värs mycket hjälp.. iaf inte svar på de frågor som vi hade. Blev hänvisade till andra ställen.. UD tex.. aja, vi satt & drömde oss bort ett tag med resekatalogerna iaf. Inte helt fel det heller :)

Efter det försökte jag & Sara peppa varandra till att orka en strömmen-runda.. måttligt motiverade bytte vi iallafall om och bestämde att vi minsann skulle orka ett varv. Det blev två :) Mycket nöjd & glad! Imorrn väntar ett styrkepass som jag faktiskt ser fram emot. Har varit lite sådär med motivationen sista tiden..

Jag & Mercan måste köpa ny säng.. vår är verkligen helt utsliten, av olika anledningar :)
Den är ju begagnad så den var dålig redan innan.. den lutar liksom inåt som ett V så vi tvingas ligga jättetätt ihop vare sig vi vill det eller inte. Inte så bra för oss som båda två periodvis lider av värmeslag på nätterna och då bara inte tål kroppskontakt :)

Nu börjar snart min TV-kväll, Idol/Färjan och sedan Hollywood-fruar som jag ännu inte sett men som jag lovat Sara att jag ska se ikväll :)

Hoppas ni får en skön måndagskväll!


bloggtorka

Jag är riktigt dålig på att uppdatera bloggen för tillfället & det verkar inte vara någon idé att lova förändring för det har det ju visat sig att jag är såå bra på att hålla...

Faktum är att jag verkligen inte har tid. Mina dagar är så otroligt full-speckade och när jag har lite tid över så orkar jag bara inte blogga. Det är tufft att vara en heltidsarbetande kvinna :)

Jobbet är verkligen utvecklande, utmanande och roligt, eller roligt är väl fel ord när man möter ledsna människor men det är så mycket mer än så. Att ha fått ansvaret att ha hand om en "egen" tjänst är verkligen jätteinspirerande, men ibland också väldigt jobbigt. Man ska vara myndighetsperson med allt vad det innebär samtidigt som man ska jobba socialt med utsatta människor, det är jättesvårt! Det är mycket ansvar om man själv måste ta och bedömningar som man själv måste göra. Inte som i somras när man var vikarie och kunde lämna över "det jobbiga" till de ordinarie. Men man blir helt slut i huvudet vissa dagar och då vill man bara hem och stänga in sej i lägenheten och inte träffa folk överhuvudtaget.. Det tar energi att jobba så nära människor, men det är samtidigt såå givande. Det är verkligen en balansgång att hålla på med socialt arbete!

I går slutade jag lite tidigare och mötte upp Mercan på stan. Vi gick till skopunkten och jag köpte skor, 2 par :) Några dagar tidigare hade jag köpt ytterligare 2 par så nu får det vara sluthandlat skor för min del :) Köpte även ett linne på H&M och ansiktsprodukter på Hälsokost. För flera år sedan, innan jag blev student så var jag på en ansiktsbehandling där dom rekomenderade produkter från "Rosenserien". Jag började använda deras rengöring, ansiktsvatten och krämer & min hy har aldrig varit så fin som då! Tyvärr kunde jag inte fortsätta att handla dessa när jag blev student men nu har jag äntligen kunnat unna mig dem igen. Hoppas få bort alla ful-pluppar på hakan som vägrar försvinna.


Nu ska jag hämta min efterlängtade lördags-frukost och äta i sängen, studen som jag har längtat efter hela veckan haha :)




Lovely London

Då var man hemma igen efter en underbar London-resa tillsammans med en underbar vän!
Utvilad är dock det minsta jag är.. jag & Malin har haft dagarna full-speckade med saker att göra, inte minst all suverän shopping som staden har att bjuda på :)

Vi kom fram vid lunchtid på lördagen och möttes av ett sommarvarmt London. Både jag och Malin hade föreställt oss ett regningt & ruggigt höst-London och hade inte direkt prioriterat sommarkläderna i vår minimala packning. Efter att vi installerat oss i vår lilla mini-rum på ca 6 kvadratmeter så gick vi ner på stan. Hann bara med en enda butik den dagen, helt galt stora affärer alltså!! Sedan blev det lite picknick i en park.. mysigt!
    


På kvällen var vi sjukt trötta men lyckades ändå ta oss ner på stan och äta middag.. mycket mer orkade vi tyvärr inte utan vi begav oss hemåt och stupade i säng.

Söndagen började vi med en promenad bort till Madame Toussauds som Malin absolut ville se & visst var det häftigt att gå omkring där inne så det ångrar jag verkligen inte :) Vissa av dem var läskigt lika.. Sedan tog vi tunnelbana runt stan för att se diverse sevärdigheter, tyvärr var inte vädret lika bra som på lördagen. kallt & blåsigt :(


    

Måndag & tisdag ägnades bara åt shopping och jag unnade mej faktiskt nästan allt som jag verkligen ville ha. Det hör ju inte till vanligheterna men kände att jag var värd det efter allt sparande. Nu när man är garanterad jobb & lön fram till nyår är det lite lättare att njuta av den lön man får varje månad!! Köpte bl.a. 2 par jeans, vinterjacka, svart kavaj, skjorta, kjol, underkläder, neccesär, scarf, flera tröjor, massa smycken och en skjorta till Mercan ♥
Är dock lite besviken över att jag inte köpte någon klänning, det hade jag hoppats på!

   

En underbar resa som tyvärr fick ett jobbigt slut. Flygresan hem visade sig bli en mardrömsresa! När vi kom in för landning på Skavsta så visade det sig vara väldigt mycket dimma så det gick inte att landa,, piloten försökte gång på gång men när vi nästan var nere på landningsbanan så lyfte vi igen. Det var sjukt jobbigt, både psykiskt och fysiskt. Trodde jag skulle svimma eller spy av allt åkandes upp och ner och alla skarpa svängar. Slutligen fick vi beskedet att vi skulle landa på Arlanda!! Himla bra när man ska upp och jobba på. 06.30 nästa dag.. både jag & Mallan var sura & arga & trötta när vi fick kliva av i Stockholm, vänta på buss 45 min, åka buss 2 timmar och sedan köra bil 45 minuter!!! Usch! Skönt att det är över nu!


     

    Men London kommer definitivt att besökas igen :)







Costa Rica - here we come!

Idag har jag & Sara bokat flygbiljetterna till Costa Rica så den 27/1 nästa år så sticker vi iväg :) Det blev billigare än vad vi hade räknat med också! Mycket positivt!!=) Vi kommer att komma fram den 28/1 och så börjar vi jobba den 1/2 vilket ger oss fyra lediga dagar innan vi börjar jobba. Känns skönt att slappa lite först, sova ut och kanske få ett första intryck av stan! Spännande ska det bli minsann!

Efter jobbet avverkade vi (ja & Sara) ett 75 minuter långt & hårt spinningpass. Fy tusan vad jobbigt det var, jag trodde att jag skulle avlida under passet, eller drunkna i min egen svett, haha. Ska nog hålla mig till hederliga 60 minutare i fortsättningen :)

Har faktiskt kännt mig lite gladare idag. Har varit så nere sedan lille kisse försvann. För mig kan ett djur betyda nästan lika mycket som människor. Jag är glad att jag fått förmånen att växa upp med djur omkring mig och fått mitt liv så berikat av dessa underbara varelser. Det borde alla få egentligen. Det är synd att det inte är så och människor utan erfarenheter av nära relationer med djur har tyvärr svårt att förstå att man kan sakna och sörja ett djur så otroligt mycket.

Imorgon ska jag åka till Tråbrunna Granit och lämna in en liten sten som vi ska gravera in "Myrra" på och som sedan ska ligga på hennes grav. Det kommer att bli fint med en liten minnes-sten!

En glad nyhet är för övrigt att jag har fått förlängt på jobbet till och med 31 december! Nu kan man verkligen andas ut och sluta oroa sig för res-kassan! Väldigt skönt & Kul att få fortstta utvecklas på mitt lärorika, första socionomjobb :)

I Lördags hade jag en väldigt rolig kväll tillsammans med en massa underbara tjejer! Vi ordnade med snitt-buffé, alla hade med sig någon snitt/litet tilltugg så det blev ett stort buffébord av allas rätter! Sååå gott!!
Efter maten blev det en massa härligt tjejsnack och lite kortspel med en superfin kortlek som Karin själv konstruerade lite snabbt i brist på annat :) Ett & annat fel blev det dock i leken, men det är inte lätt att rita 52 kort när man fått i sig lite alkohol :)
Hjärter-spader?? hahahaha!
Tror vi alla blev rättså "på lyset" efter några rundor kortspel, det är farligt sånt där :) Men hade en riktigt rolig kväll som avslutades på Palace!
Tack tjejer! :)


Maten :)



Var och en fick även "presentera" sin egen snitt, hihi


Malin, Linn & Jennie


Anna & systrarna Dahlén


Annis blev lite straffad med en liten och en stor snaps :)

Den obligatoriska gruppbilden :)


Sötnosar!


Älskade Myrra

Igår fick min älskade kisse till sist sluta sina dagar.
Hon fick stillsamt somna in i mattes & husses famn.

Duktiga, fina, älskade lilla gumman som levt på övertid så länge och varit så duktig med alla sina mediciner och veterinärbesök. Nu hade det satt sig i njurarna också och det fanns helt enkelt inte något mer att göra. Michel ringde mig på jobbet och berättade, redan innan jag svarade jag så visste jag på något sätt vad som väntade. Jag ville bara inte inse det. Jag slutade tidigare och åkte till Finpång och veterinären och mötte upp Michel och Myrra. Hon låg så fint i hans famn när jag kom dit. Vi fick gå in i ett rum och gosa och kela med henne först. Det var hemskt att veta att det var sista gången som man fick hålla henne i sin famn och känna hennes lilla mjuka kropp. Som alltid så skötte hon sig exemplariskt in i det sista, så följsam, så duktig, inga problem alls. Som alltid med den katten.

Saknaden och tomheten är enorm.
Så liten i kroppen men med en sådan otroligt stark personlighet.


Vila i frid nu älskade älskade Myrra. ♥
Vi saknar dig så otroligt mycket.


RSS 2.0