HELGEN

en skön helg är på väg mot sitt slut  :(
känns alltid lika trist, söndag-kväll o en hel vecka framför sig med tidiga morgnar...

har precis målat mina naglar - fransk manikyr - o det har inte riktigt torkat ännu så det går såååå långsamt att skriva men som vanligt måste jag alltid styra o fixa med nått när nagellacket ska torka.. :)

har varit i styrketränat lite.. blev mest armar & axlar & lite mage.. efter det tog jag ett varmt lååångt bad :)

Usch är inte alls på skrivhumör idag känner jag... kan bero på naglarna i o för sej :)

Lite bilder från helgen iaf...


eva var i här i fredags o sov över.. blev en riktigt myskväll med mat, godis & film :)


lördagskvällen spenderades tillsammans med emelie & carro & våra karlar :)
först middag på en TJECKISK!!! restaurang (minns ej namnet) som simon rekomenderade!?! haha, det var en upplevelse iaf


maten var iaf SUPERGOD! Kycklingspett, klyftpotatis, tzatziki & sallad med fetaost & oliver, MUMS!


sötnosarna :)

Efter maten drog vi vidare till cuebar (tror det stavas så) för lite dricka & biljard. Blev tyvärr inga foton från biljarden, glömde givetvis bort kameran helt & hållet när jag kopplade på min vinnarskalle haha.
Men det gick riktigt bra för min del faktiskt.. gick bra för oss alla, tror vi alla vann minst en gång var iaf :)

kramkram

underbara träning

ikväll blev det step o abs som planerat, riktigt roligt & skönt! Tråkigt bara att varken sanna eller elin kunde joina mej :(
Det har blivit mestadels pass nu denna höst, förra hösten körde jag nästan bara styrka då ja & min dåvarande träningskompis stina var lite smått besatta av tanken på större armar o plattare mage haha. men det var riktigt kul "på den tiden" synd att stina numera bor i stockholm o inte har lust att sitta o pendla till norrköping bara för att träna på nautilus med mej! :)

Kommer nog bli lite mer styrketräning för min del sen efter jul då jag återgår till skolan o helt andra tider o rutiner. Nu finns det ju inte en möjlighet att gå till gymmet på morgonen eller mitt på dagen som man kan göra när man pluggar. Det kommer jag iaf att göra sen o det ska bli såå underbart. Bara komma dit utan att det är så mycket folk.. det är så himla skönt på gymet sådana gånger..

10 orsaker till varför jag aldrig kommer sluta träna:

1. Det är roligt!!
2. Man blir inte lika lätt sjuk.
3. Den underbara "sköna känslan" som ALLTID infinner sig efter ett träningspass
4. Man behöver inte tänka på vad man äter (inte lika mycket iaf)
5. Man får vila hjärnan från grubbel för en stund.
6. Man känner sig fin o får bättre självförtroende
7. Man blir starkare
8. Man blir med uthållig/får bättre kondotion
9. Man får en stund för sig själv/ eller tillsammans med en vän.
10. Man blir lugnare och mindre stressad i vardagen.


försökte hitta en bra träningsbild men det närmsta jag kom var den här.. hha



blogg från praktiken

första gången jag tar mej tid för lite bloggande på praktiken tror jag... har lite rast nu & kände för & skriva några rader.

Har jobbar en del med praktik-uppgiften idag, har gått väldigt bra faktiskt *nöjd*  :) Trodde att det skulle bli svårt att få ihop 10 sidor men nu verkar det svåra istället bli att hålla sig till BARA 10 sidor!! Får se hur det går..

Börjar redan mörkna nu också.. blir hem & tända lite ljus sen med andra ord. Glöggen tog slut igår & jag ska INTE köpa ngn ny för jag måste ta mig ur mitt beroende nu!! Tänkte dra iväg till gymmet ikväll & köra lite abs & step. Ska bli skoj faktiskt! Har inte varit på gymmet sedan i måndags så nu ska det bli skönt o svettas lite igen! Dom ringde från world clas för några dagar sedan och frågade om jag vill provträna där så det ska jag nog göra snart. Fick ta med en vän också så det är först till kvarn då hörrni :)

Igår hade jag och Karin vår andra ellen-träff. det gick jättebra och blev ännu roligare än sist, lite fler tjejer denna gång o det gör ju en hel del :) Känns som om vi är ett bra team karin & jag. Ganska lika men har ändå olika synsätt med tanke på att hon pluggar till lärare & jag till socionom!!

Nä nu blir det lite jobb igen.. värst vad rasten gick snabbt denna gång då..

kram på er!

ÖNSKELISTA

en massa folk som undrar vad ja önskar mej i julklapp & ja säger typ "vet inte" till alla trots att jag säkert vill ha en hel massa grejer, tänkte försöka få ner allt här iaf, så kan jag hänvisa till bloggen om ngn undrar :)

- mascara
- rouge
- nagellack (vinrött & lila eller ngn annan fin färg, har knappt några nagellack längre)
- hårinpackning
- badskum
- brun utan sol (ambre solaire i sprayform)
- glögg-set, helst det fina från Mique med små tomtar som man håller i :)
- underkläder (hittat en massa fina både på new yorker & h&m)
- en ny snygg vardagsväska
- plånbok,  en stor med plats för massa kort & sånt.
- kläder, såklart! Inget spec. men är i behov av allt!
- typ ALLT från butiken Lush, ansiktsmask, bodylotion, tvålar m.m. såg att de hade nått man skulle använda när man rakar sig för att inte så massa små pluppar & sånt så det vore ju bra, om det nu funkar!


Hmm, ja kan inte komma på ngt mer just nu men uppdaterar listan isåfall :)

Lite bilder från adventspyntandet:

    

Nu ska ja värma lite glögg som ja köpte förrut :)


hemmafru

idag har jag gjort en rejäl storstädning här hemma. Rensat & slängt en massa gammalt skräp, torkat typ alla ytor med rengöringsmedel o sen damsugit o moppat  golven i alla rum. Sen fick köket en ordentlig rengöring också, spisen & ugnen såg förjävlig ut men nu är det skinande rent. Mina händer är helt skrynkliga nu :) men det beror inte bara på städningen, tog mig ett välförtjänt bad efteråt, Mmm härligt :) Låg en lång stund där i o höll nästan på o somna, riktigt skönt var det o det var jag värd efter allt jobb i lägenheten!

Har faktiskt advents-pyntat lite med, trots att det är en vecka för tidigt. Bar ner en massa grejer i förådet & då fick jag syn på julsaker-lådan så den åkte med upp o nu hänger det stjärnor  & ljusstakar i alla våra fönster, jättemysigt. Saknas bara 4 ljus till adventsljusstaken o de måste ma ju ha så ska ner på stan imorrn o fixa lite sånt. Kanske blir en o annan julklapp också?! Ska föra över lite pengar från mitt sparkonto så ja kan julshoppa lite nu innan den 25e.

Imorse blev det ett power-pass o sen ett spinningpass på det, det brukar vara så skönt att köra på lördagsförmiddage men INTE idag. Jag kände mej helt yr o konstig på spinningen o på powern orkade jag jättenågra rep. :( Vet inte om det är för att jag kört en hel del styrketräning senaste veckorna så mina muskler blivit vana vid att bara orka lyfta samma vikt max12 ggr :) aja.. går säkert bättre nästa gång, kan ju inte gå bra jämt.

Nä nu ska ja ner o köpa lite ingredienser till maten ja ska laga o så kanske det slinker ner en o annan godisbit också :)
Älskling kommer hem vid åtta o eftersom jag kört hemmafru-stuket hela dagen kan jag lika gärna fortsätta o ha maten klar när han kommer hem. haha.



trevlig kväll kära läsare


dagen efter då...

usch vilken bakis-dag det har varit idag. Det där med att dricka drinkar istället för vin o inte bli bakis vet i tusan längre.. funkar inte på mej iaf men det var ju kul så länge det varade. Hade iaf en kanonkväll igår. Blev lite stressigt för min del eftersom vi var kvar i Linköping lite väl länge. Alicia är ju så otroligt svår att slita sig från, så underbart go o söt liten tjej. Nu har jag givetvis drabbats av bäbis-sjukan igen :)

Tror jag var hos emelie vid halv åtta iaf så då blev det mat, kycklingsallad o muffins-bröd o sen en helt underbart god cheesecake till efterrätt!! Sen en massa skojjigt tjejsnack & skvaller :) några shots blev det emellanåt också :)
Utgång på palace sen, inte mycket folk men hade riktigt kul ändå. Har alltid kul där nuförtiden när dansgolven är så bra uppstyrda.. ett stort där nere med bra musik o så finns ju alltid schlager-dansgolvet om man skulle tröttna på rnb & hiphop, kanon!

bilder från gårdagen


mysig middag :)







haha jaa va ska man säga?! carro ser nöjd ut iaf :)




nu ska ja kolla på ensam mamma :)


fredag kväll

länge sen jag bloggade nu, har haft så fullt upp att det inte funnits tid till det. Trots det så har jag känt mig ovanligt icke-stressad den senaste tiden. Känns som det mesta omkring mig bara har fallit på plats nu. Mycket beror nog på praktiken.. känner verkligen att jag hittat min plats där nu, har kommit in i jobbet o känner ingen press över att jag måste prestera massor eller att jag måste se o lära mig precis ALLT! Har börjat lite smått med min praktikuppgift också som går ut på att genomföra ett socialt förändringarbete på individ eller gruppnivå o sedan dokumentera hela genomförandet osv. Känner mig väldigt avslappnad inför det också faktiskt.. helt otroligt, undrar vad som hänt med mig?! :)

Häromdagen fick jag ett väldigt oväntat telefonsamtal. det var från min "gamla" chef på personlig assistans i Finspång. Hon berättade att jag jobbat x antal timmar under de senaste 2 åren och att hon därför var tvungen att erbjuda mig en tillsvidareanställning!! Jag blev helt chockad! Visste inte vad jag skulle säga eller göra med det beskedet. Eftersom jag pluggar sa hon att jag kunde ta tjänstledigt o det kommer jag självklart göra men sen då?? Hur länge kan man vara det?? Perfekt om jag kunde få jobbet i höst då jag planerar att ta ett sabbatsår från plugget o jobba & resa lite. Mycket tankar kring det där så jag måste nog ringa henne igen o fråga lite mer.. jag har ju inte tänkt att gå tillbaka till det jobbet när jag är färdigutbildad, om det nu inte skulle vara så att jag absolut inte får ngt socionom-jobb vill säga.

Idag hade vi inne-dag, dvs jag var i skolan igen istället för praktiken. Alltid lika skoj o träffa alla o få känna lite gemenskap med andra praktikanter :) Efteråt tog ja carro o fatema en sväng på stan, fika på lindahls o lite shopping. Köpte en svart kjol på HM som ja nog ska ha imorrnkväll. Utgång är planerad. Förfest hemma hos emelie som ska bjuda på mat & cheesecake, mums!! :) En riktig tjejkväll med tjejerna i klassen, det var riktigt länge sen kan ja lova.. tror faktiskt att det var när vi firade min födelsedag i maj.. helt galet länge sen med andra ord :( sara blir dock inte med imorrn, hon skulle på maskerad i örebro.

Imorrn på dagen ska ja o Mercan till linkan o hälsa på hans syrra + familj. Vi ska fira lite folk som fyllt år, vilka det nu är?! Så pinsamt det där, de är så många barn i den familjen o mercan har ingen aning om när alla fyller år så ibland åker vi dit på kalas o vet inte vilka det är vi firar! Verkligen pinsamt att erkänna men så är det ganska ofta. Ska passa på o fråga imorgon när alla fyller o skriva ner det så iallafall JAG har koll på vem som fyller när :)

O efter det blir det party med tjejerna!!!
Kollade igenom massa blider men hittade INGEN bild med oss alla på :( men några andra fina bilder på mina underbara socionomtjejer!!


carro emelie fatema


Fatema saknades på stockholms-trippen förra vintern :(


elin & sara ville inte med ut denna gång :(


julstök från förra året, då var alla med, dock inte på bild samtidigt :)

nackspärr & brownies!

Vaknade med världens nackspärr i morse, kunde knappt röra huvudet åt sidorna alls :( Jag måste ha sovit på nått knasigt sätt + att jag nog inte strechade nacken så bra igår. Inte alls faktiskt när jag tänker efter. Känns lite bättre nu men gör fortfarande ont o kolla åt höger är svårt :( Känner mig lite småhängig faktiskt, ont i kroppen efter igår. Brukar kunna känns bra med träningsvärk men har lite ont i halsen också o är så trött så då blir man lite ynklig istället.

Gick upp redan kl. 06 i morse eftersom jag skulle träffa Karin på Djäknepark halv åtta. Rekryteringen gick kanon föresten!! Lite segt med första gruppen men sen kom vi igång :) Nästa 30 tjejer anmälda!!:) Förhoppningsvis sätter vi igång veckan efter nästa vecka (vilken vecka det nu är?!?) Ska bli himla kul så det ser jag verkligen fram emot!

Idag har jag bakat brownies också, har inte smakat dom fördiga ännu men smeten var iaf underbart god :) Tänkte ta med mig hem till mamma o pappa på fredag o bjuda dom på. Är ju fars dag i helgen med o min kära pappa är väldigt svag för godsaker, speciellt choklad precis som jag :)

Här är iaf receptet som jag nästan "snott" från Pernilla Wahlgrens blogg (jag har dock dubblat hennes recept här + gjort några egna ändringar :)

250 g smör
250 g mörk choklad
4 dl socker
2krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 dl vit choklad i bitar

Sätt ugnen på 180 grader
Smält smör och den mörka chokladen bruten i bitar, i kastrull sakta under omrörning.
Rör blandningen slät och låt den svalna.
Rör ner socker, salt och vaniljsocker.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör rejält tills smeten är blandad.
Sikta mjöl och kakao i kaksmeten och vispa den slät.
Rör ner de vita chokladbitarna och häll över smeten i kakform (ja tog en sån stor ugnsform med lite högre kanter)
Grädda i varm ugn i ca 35 - 40 min.
Skär i kuber och ät!

Nu ska ja o ÄLSKIS (som ja o min pojkvän kallar varann ibland o som jag tänker fortsätta med  trots att en viss person har så otroligt roligt åt det, nämner dock inga namn även om de flesta säkert vet vem jag syftar på)
ja vi ska iallafall dricka te o äta brownies nu. Älskis o jag :)

Kramis!


ellen

Imorgon är det dags för ellen-rekryteringen!! Träffade Karin en sväng nu ikväll för att fixa det sista o handla lite fika till tjejerna.. om det dyker upp några :) Hoppa hoppas det blir bra & at några vill vara med i min & Karins tjejgrupp!! Jag är faktiskt inte så nervös inför själva "pratet" något som jag annars ALLTID brukar vara. Det känns väldigt bra faktiskt, men lär väl bli lite småjobbigt imorgon skulle jag tro. Är mest oroad över att ingen ska anmäla sig så vi står där utan tjejer sen... haha då skulle man bli lite smått deppig!! Men vi får hoppas på det bästa helt enkelt!!

Nu ikväll blev det ett bodypump-pass på gymmet. Saknar min vanliga box-träning på måndagar men har inte haft ngn partner nu på två veckor :( Känner inte för att gå dit själv o riskera att får köra med instruktören, haha, det skulle bli för jobbigt, både fysiskt o psykiskt tror jag :) Glömde givetvis att strecha lite extra efteråt så imorgon kommer väl den vanliga pump-träningsvärken krypande. Den är både skön o hemsk på samma gång :) Jag la på lite extra på biceps denna gång, tog två 1,25:or o la utanför klämmorna på skivstången o körde med ett tag. Sjukt jobbigt, det bara brände i musklerna (som det ju såklart ska göra ) så nu vet jag iaf ett ställe där det kommer känas imorgon!!

Har faktiskt hunnit med en hel del träning på sistone.. i lördags tvingade sara ut mig för lite jogging. Jag var väääldigt tveksam innan med tanke på att jag inte sprungit på evigheter. Men det gick faktiskt över förväntan, det blev tv å varv runt strömmen o det kändes kalasbra, både flåset & benen :) Nu är jag nöjd!!!:) Kändes extra bra med tanke på att det blev partaj senare på kvällen med en massa snacks o dricka o så bakiskäk på det sagen efter. I o för sej var jag inte ett digg bakis men lite bakismat är ju aldrig fel ändå :)

Ja o mercan var i Linköping igår, blev lite shopping på ikano o en snabbis in till ikea. Ja shoppade jenas, hittade ett par jättesnygga som satt perfekt på H&M!! Har aldrig köpt jeans där förrut men det var en riktigt hit :) Billiga dessutom!!:)
Köpte även lite ljus, en lampa o tavlor på ikea. Hade kunnat köpa en massa mer där men jag fick inte gå där så länge för min kära pojkvän som var totalt uttråkad. Han har ju inte den förmågan att kunna kolla runt i en affär om man inte letar efter något särskilt, speciellt inte om det är fråga om heminrednings-grejer, lite synd :(


Denna lampa blev det iaf till byrån i v-rummet.. vår kära lilla Myrra busade ner den gamla vi hade så det gick i kras :(
Men den här blev mkt bättre, super fin fanns i flera olika färger, vi tog den vita 149 :-


Jaa, så nu är ja typ pank igen.. o det är bara den 3:e idag, jag är bara helt omöjlig!!! Men får inte glömmas att Mercan faktiskt fyllt år o ja shoppade presenter åt honom för pengarna denna månad o då går det ju åt några extra hundralappar. Sen blev utgången i lördags helt sjukt dyr. Jag tror inträdet kostade 140kr?!?? Sen en drink för 99kr... är inte det på tok för dyrt??!! Men betalar gör man ju ändå så det är väl egentligen inte FÖR dyrt, tyvärr!

Aja, nu ska ja läsa lite innan det är sovdags!
nattinatti

RSS 2.0